Hangi lisede devam etmek daha mantıklı?

keremxw

Hectopat
Liseye ilk girdigimde Anadolu lisesine girdim. 9.sınıfta sınıf tekrarına kaldım. Sonraki sene sınıfı geçtim. Hem ana derslerin sinavlarini rahat gecerim diye hem de ileride meslek sahibi olurum para kazanırım diye 10.sinifta bir meslek lisesinin bilisim bölümüne gectim. Şu an 10.sinifim ve bilisim dersleri burada çok zor geliyor, ve kendimi bir meslek lisesi öğrencisi olarak görmüyorum. Sizce tekrar Anadolu lisesine mi geçeyim, açığa mı alayım, MESEM'e mi geçeyim, yoksa meslek lisesinden devam mı edeyim? Yardım edin kafam çok karışık.

Öncelikle hayatının devamında ne yapmak istediğine karar vermen gerekiyor. Ben Anadolu Lisesinde okudum isteğim bu yöndeydi. Kardeşim derslerle arası çok iyi olmadığı için MESEM i tercih etmişti ondan sonra da motor bölümüne geçti ve şu an çalışıyor. Kendisi 16 yaşında ama sevdiği şeyi yapıyor. Sen kendini nerde görmek istiyorsun, önce kendine bu soruyu sor. Yeteneklerin neler, neyi yapmakta mutlu olursun. Çünkü önemli olan senin mutluluğun. Burada hayatına yön verecek olan kişi sensin. Kimisi için Anadolu mantıklıdır kimisi için de meslek lisesi veya MESEM. Bir de unutma çalışmayarak yapılamayacak şey yok. Sadece mutlu olmak istediğin şeyi bul sonrası çorap söküğü gibi gelecektir.

Liseye ilk girdigimde Anadolu lisesine girdim. 9.sınıfta sınıf tekrarına kaldım. Sonraki sene sınıfı geçtim. Hem ana derslerin sinavlarini rahat gecerim diye hem de ileride meslek sahibi olurum para kazanırım diye 10.sinifta bir meslek lisesinin bilisim bölümüne gectim. Şu an 10.sinifim ve bilisim dersleri burada çok zor geliyor, ve kendimi bir meslek lisesi öğrencisi olarak görmüyorum. Sizce tekrar Anadolu lisesine mi geçeyim, açığa mı alayım, MESEM'e mi geçeyim, yoksa meslek lisesinden devam mı edeyim? Yardım edin kafam çok karışık.

MESEM'e geçerseniz mobbing olayı çok fazla geçen arkadaşlarım'dan öyle duydum Mobbing'e dayanabilirseniz geçin derim yoksa Anadolu'ya geçin derim mesleği yapamıyorsanız kısaca tavsiyem Anadolu veya açığa geçmeniz yönünde olacaktor.

Eğer bilişimde yapamayacağına eminsen Anadolu'ya dönebilirsin ancak Anadolu temposuna tekrar çıkmak için çabalaman gerekir. MESEM konusunda bir şey diyemem.

Eğer bilişimde yapamayacağına eminsen Anadolu'ya dönebilirsin ancak Anadolu temposuna tekrar çıkmak için çabalaman gerekir. MESEM konusunda bir şey diyemem.
Anadolu temposu derken? günümüzde sınıfı geçmek çok basit bir şey, arkadaşımız alınmasın ama o basit 9 konularında bile ortalamayı 50 üstü yapamadıysa zaten ders için "tembel" denilebilecek biridir, burda bilisim dersi zor gelecek, anadoluya geçince ne kolay gelecek?, 0 temel ile gireceği matematik dersleri mi, t'nin bile ne anlama geldiğini bilmediği fizik dersleri mi, eğer anadoluya tekrar geçecekse yarını yokmuş gibi ders çalışmak zorunda, bence en mantıklısı meseme geçip sevdiği bir şeye yönelmek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı