Hangi liseyi seçmeliyim?

Yiğit Şen

Decapat
Merhaba, Manisa da okuyorum LGS puanlarım 370-390 arası geliyor ve bu puana sosyal bilimler, sağlık lisesi (meslek lisesi), imam hatip lisesi ve meslek liseleri var. Ben de yazılım mühendisliği okumak istiyorum ve meslek liselerine gitmek istemiyorum. Ve burada sınavsız alan Manisa Anadolu lisesi var ona mı gitmeliyim sizce çünkü 4 senemi meslek liselerinde berbat edip üniversite okumamazlık yapmayacağım. Sonuçlar çıktıktan sonra seçebileceklerim meslek liseleri ve bende sınavsız alan Anadolu'yu seçtim diyelim bir meslek lisesi beni aldı ama ben beğenmedim oradan Manisa Anadolu lisesine nasıl nakil olacağım olaylar nasıl işliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Manisa da okuyorum LGS puanlarım 370-390 arası geliyor ve bu puana sosyal bilimler, sağlık lisesi (meslek lisesi), imam hatip lisesi ve meslek liseleri var. Ben de yazılım mühendisliği okumak istiyorum ve meslek liselerine gitmek istemiyorum. Ve burada sınavsız alan Manisa Anadolu lisesi var ona mı gitmeliyim sizce çünkü 4 senemi meslek liselerinde berbat edip üniversite okumamazlık yapmayacağım. Sonuçlar çıktıktan sonra seçebileceklerim meslek liseleri ve bende sınavsız alan Anadolu'yu seçtim diyelim bir meslek lisesi beni aldı ama ben beğenmedim oradan Manisa Anadolu lisesine nasıl nakil olacağım olaylar nasıl işliyor?
Kendimden biliyorum denemelerde 450 460 en fazla 470 alırken LGS'de 482 puan aldım. Heyecan, vs. gibi etkenleri katmazsak senin 400 puanı geçeceğini düşünüyorum. Son güne kadar çalış hiçbir zaman bırakma, kaç gün kaldı bilmiyorum ama. Daha sonucunu öğrenmemişsin bile hemen kendini alıştırma, kendine güven.

Bence sınavın tarihine kadar çalış ( son gün çalışma ) çünkü şuan lgsye en başından beri asılanlar şimdi neredeyse bırakmış durumda. Sen onları çalışarak sollayabilirsin. Sınavında başarılar.

Teşekkürler.
LGS puanım ile bir liseye gideceksem adres önemli mi?

Ben manisalıyım. Manisa da nitelikli Anadolu lisesi maalesef çok az. Gediz ile Fatih Anadolu liseleri diye biliyorum nitelikli sadece bu yüzden Anadolu tercih edecekseniz daha önemli olan OBP puanı Manisa için. Şehir dışına çıkabileceksen git ama bildiğim kadarıyla Hasan türek Anadolu lisesi çok iyi bir seçim. Müdürünü tanıyorum köklü bir okul ve teog puanı yüksekti ve sağlık meslek önermiyorlar ama akrabam gitti fikrini alacağım yakında. Manisa da çoğu öğrenci sınavsız okullara yerleşmekte orada rekabet çok fazla OBP puanınız kaç? LGS puanı ise adres önemsiz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı