Hangi Marka GTX970 Almalıyım Sorularına Artık Son!

• Konuyu başlatan Simo Hayha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 41
  • Görüntüleme 13.504
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet arkadaşlar, bu soru konularda, yorumlarda o kadar çok soruluyor ki artık detaylı bir konu hazırlamanın zamanın gelip geldiğini düşünüyorum. Sosyalde onlarca kez cevapladık ama, ardı arkası kesilmiyor.

Başlayalım.

Öncelikle herkesin aklında yer edinmiş bir şey var: Asus al.

Öncelikle üzülerek söylemeliyim ki bu seride Asus o kadar abartıldığı gibi değil. Onun yanında fiyatının da diğer modellere göre pahalı olması sebebiyle diğer alternatiflere bakınız.
Bunlar neler peki? MSI ve Gigabyte. Neden EVGA yok? Çünkü soğutma sistemlerinde hata çıktı. Bu yüzden de piyasaya ACX 2.0 modelini sürdüler. Ama evga superclocked modelinde bu sorun düzeltilmedi. Evga FTW modelinde düzeldildi. Nedir bu sorun? GPU'ya 3 ısı borusundan sadece 2 tanesi tam temas ediyor. Böylece diğer modellere göre daha fazla sıcaklığa sahip. Onun yanında fanlar yüksek ısıyı tahliye etmek için daha hızlı dönüyor. Bu da fazla ses çıkarmakla kalmıyor, fanlar hep yüksek devir çalıştığından fanların ömrü kısalıyor.

Buyrun detaylı konumuz var:
EVGA GTX 970 SC ACX 2.0 Isı borusu sorunu çözülmedi!

EEVG'nın açıklamasına göre o bir ısı borusunun değmesi gerekmiyormuş. Bunun farkındaymış. Madem hata değil, neden ACX 2.0 modelini piyasaya sürüyorsun?

Bana göre kesinlikle sallamasyon. Evga çok iyi marka vs. gibi yorumlar gelecektir. Evet doğru, ama bu hata yapmayacağı gerçeğini değiştirmez. Yorumu size bırakıyorum. Buna rağmen Evga alır mısınız bilemem. Ben almazdım orası ayrı.

Evet kısaca soğutma sistemlerine bir bakalım en iyisi:
EVGA GTX 970 SC ACX 2.0:

EVGA GTX 970 SC ACX 20.jpg

Evga GTX970 FTW ACX 2.0:

HSF_575px.jpg

Merak edenler için birkaç inceleme:
EVGA GTX 970 FTW Graphics Card Review | Overclockers
AnandTech | The NVIDIA GeForce GTX 970 Review: Featuring EVGA

MSI Twin Frozr V:

img_0258.jpg

MSI.jpg

MSI GeForce GTX 970 Gaming OC review - Introduction

Gıgabyte G1 Gaming ve Windforce:

g1.jpg

windor.jpg

Nvidia GeForce GTX 980 & GeForce GTX 970 Review - TechSpot

Asus Strix:

cooler2.jpg

ASUS Strix GTX 970 OC 4 GB Review | techPowerUp

Evet gelelim sıcaklık ve ses testlerine:

1.png

11.png

2.png

22.png

msı 1.png

msı 11.png

msı 2.png

msı 22.png

asus 1.png

asus 11.png

asus 2.png

asus 22.png

Evet görüyoruz ki boşta sıcaklık farkı fazla yok iken, kimsenin aklına gelmeyen G1 Gaming modeli açık ara hazımsanmayacak kadar soğutmada fark atmış.

Detaylı incelemeler:
Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming review - Introduction

MSI GeForce GTX 970 Gaming OC review - Introduction

ASUS GeForce GTX 970 Strix review - Introduction

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok yararlı bir konu olmuş. Teşekkürler. Sürekli Asus al diyen kişiler Asus tan başka marka bilmediği için diyorlar herhalde :D Benim tercihim MSI olacak:)

Yük altında 8 derece fark var. :) MSI alma bence. Hem de G1 Gaming'in stok sorunu da yok.

Evga hakkında yanılıyorsunuz bana kalırsa ve bu coil whine konusu çok uzadı. 1-2 kart deneme imkanım oldu evet ses geliyor ama nasıl? Kasanın kapagını acıp kafanı içeri sokarsan dızzzzzzz diye bi ses duyuyorsun. Sokma arkadaş ozaman. Coil whine'ın kesinlikle kartın performansına ömrüne etkisi yoktur. Hee aşırı sesli çalışan kartlarda oluyor onlara bişi diyemicem haklı herkes 1000-1500 lira para vericem sesden duramıcam o iş olmaz.
Bu arada ilk mesajım herkese merhaba :)

Burada evga'da o sorundan bahsedilmiyor. Isı boru yerleşmesinde yapılan hatadan dolayı soğutmaya etki eden bir hata bahsedilen. Bu sorun garantiye gitse bile çözülmez. Çünkü bunu görmek için kartı açman lazım ve kartı açar isen garanti dışı kalacak. Yani bu evga'nın çaylak tasarımcılarının hatası.

@Strek Arkadaşım. Msi military class 4 bileşenler kullanıyor. Bu bileşenler en iyi sıralamasında emin ol ilk ikiye girer.

Gigabyte sanki çürük malzemelerden üretiyor, bir Evga bir Asus var kaliteli!

Evga'nın çaylak tasarımcıları,güzel espriymiş dostum. :puro:

Gigabyte sanki çürük malzemelerden üretiyor, bir Evga bir Asus var kaliteli!

Hayır aksine Gigabyte ve Galax gayet iyi kartlar çıkarmış. Asus bana kalırsa abartılan bi marka.(kişisel görüşüm) Zotac'ı hiç katmıyorum çok dilim yandı Zotac kalitesiz ürün bana göre.(kullanan arkadaşlar kusura bakmasın) 15 gün bekleme kararı aldım sonra yeni bir kart alıcam şuan kartlar yaygınlaşıyor 1 hafta içinde incelemler artar diye düşünüyorum. Suan Msi ve Evga arasındayım.

Evga'nın çaylak tasarımcıları,güzel espriymiş dostum. :puro:

Hayır aksine Gigabyte ve Galax gayet iyi kartlar çıkarmış. Asus bana kalırsa abartılan bi marka.(kişisel görüşüm) Zotac'ı hiç katmıyorum çok dilim yandı Zotac kalitesiz ürün bana göre.(kullanan arkadaşlar kusura bakmasın) 15 gün bekleme kararı aldım sonra yeni bir kart alıcam şuan kartlar yaygınlaşıyor 1 hafta içinde incelemler artar diye düşünüyorum. Suan Msi ve Evga arasındayım.
Katılıyorum Asus aşırı abartılıyor (bunun sebebi Asus tan başka marka bilmeyen kişiler). Zotac kullanmadım ama şikayet edenler var. Ben MSI tercih ederim hem gaming serisi çok hoş hem military class hem twin frozr 5 var hemde bana tasarımı daha hoş geliyor :)

EVGA'da hata olmadığı belirtildi. @Oğuzhan Yıldırım çok güzel bir şekilde Türkçe'ye çevirerek açıklamıştı. EVGA gibi bir marka, böyle hata yapmaz. Classified modeliyle EVGA zirveye oturacak.

Ayrıca bu iki ısı borusu tercihi "FTW" modellerinde yapılmıyor. EVGA GTX900 serisi ile bunu deniyor diyebiliriz.

Ayrıca testlerin tamamı sıcaklık/ses ile ilgili olarak paylaşılmış. Performans testlerinde tam bir kararlılık yok, çünkü tüm markalar başa baş. Asıl performans testleri GTX980 markalarıyla belli olacak.

Gigabyte G1 Gaming iyi fakat fan gürültüsü diğer markalara oranla yüksek. Zotac'ın fanlarını bile geride bırakıyor seslerde.

Fakat yine de ben MSI ve EVGA arasında gider gelirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı