Hangi Model GTX 980 Almalıyım ?

Sicaklik sorunu ile basi belada olan Zotac'in 3 slot kaplayan tasarimi olan Extreme Edition bile Gigabyte ile bas basa deger veriyor. Ovuyor musunuz bilmem fakat Extreme Edition modeli ovunulecek en son kart.

Zotac GTX980 Omega neden yuk altinda 74 dereceye firliyor? Onu da mi 3 slot kaplatalim, ne yapalim?
Zotac firmasi hicbir serisinde basarili degildi, olamayacak da.

Ha, nasil mi kral olur? Aynen Inno3D firmasinin yaptigi gibi "4 fanli" IChill Herculez Air Boss Ultra tipinde bir kart yapar, ama bu sefer de bir bakar ki kart yine 3 slot kaplamis..

MSI, ASUS, EVGA gibi firmalar teknolojilerini kartlarina yansitiyor, 3 fanli model yapmiyor. Cunku ekran kartinin butununu olusturan bilesenler hem teknolojik, hem de sicaklik bakimindan harika sonuclar veriyor. Peki ya siz Zotac'in hangi 2 fanli modelini teknoloji ve sicaklik bakimindan ASUS veya MSI ile yarisir gordunuz?

Gigabyte firmasinin o "Windforce" gibi hakkini veren sogutma sistemi varken sirtinin yere gelmesi imkansiz. Dilerse tek fanli yapsin, dilerse 2 fanli yapsin.

Zotac kendini ancak Extreme Edition modeli ile avutsun.

Zotac extreme 970 var bende o bile boştayken 30 derece, yükte ise 60 derece. Far Cry 4, Shadow of mordor ve Crysis 3 denemelerinin sonucunda. 3 Fanı boşa koymadıkları aslında gerçekten işlediği ortada. Ayrıca 970'ler arasında en yüksek (980'ler arasında da öyle mi bilmiyorum ama) saat değerine de sahip ve en fazla overclock ihtimalini barındıran, en pahalısı olan kart. Ayrıca Coil Whine şikayeti hiç yok (internette de bulamadım). Elimdeki ürünü savunuyorum çünkü güzel bir ürün.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da ne kadar az ses yaptığının bir kanıtıdır. Araştırırken bir şeyi iyi araştırıp da alırım. Kusura bakmayın da 980 konusunu araştırmadım fakat 980'de de aynı performansı sunacağından pek de kuşkum yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim anlattığım, bilgi vermeye çalıştığım konu farklı, senin anlatmak istediğin konu farklı. Mesajımı lütfen tekrar okur musun?

En yüksek overclock ihtimalini barındıran kart Classified modelidir. Hiçbir markanın geçeceği konusunda da kuşkum yok.

Dostum, biz hangisinin 2 fanla daha yüksek teknolojiyle daha az ısı sağladığını konuşmuyoruz. Hangi model daha etkili ve iyi ondan bahsediyoruz. Oc performansının yanında zaten diğerlerinin hepsinden daha yüksek fabrika çıkışlı haliyle bile. 2 fan, 3 fan ne fark edecek hiçbir şey. O firmanın kendi maliyet sorunu ki kartın en pahalısı olmasını da demek etkiliyor. Zotac hiçbir zaman başarılı olmadı demişsin, ben de diyorum ki bu üründe çok da başarılı, hatta en başarılı olan firmadır kendileri. Asus'u Evga'yı geçebiliyorsa 3 fandan fazlası vardır işin içinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
O modeli yaparak kendilerini kurtarmaya çalıştılar ve karşına dev gibi bir kart çıktı. Bırak da bi zahmet soğutması harika olsun :) Tamı tamına 3 slot kaplıyor :)

Zotac firmasını övmen demek hanene zaten direk -1 olarak yazılır.

Bak sana en güzel örneği göstereyim. Inno3D firması da Zotac gibi düşündü ve bak ne çıktı karşısına :)

first-page6.jpg

1. ClassiFied ile aynı çekirdek/bellek hızlarına sahip.
  2. ClassiFied aynı hızlarda 2 fan ile ve 60 dereceye kadar fansız çalışıyor.
  3. OverClockta dünya rekorunu elinde tutmuş sonrasında bir üst modeline devretmiş bir karttır 980 ClassiFied.

970 modellerinde de 980 modellerinde de zotac extremenin çekirdek ve bellek hızları yüksek evgadan.
Üzgünüm yazamadım çünkü çok bilinçli moderatörler "edit" yazdığım için yetkimi elimden aldılar.
Edit? Haha. Bir de düzgün Türkçe kullanmıyormuşum, çok ilginç doğrusu.. Hâlbuki virgülüne kadar dikkat ederim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı