Hangi müzik platformunu kullanıyorsunuz?

Hangi platform?

• Spotify

Oy: 102 77,3%
  • Apple Music

Oy: 10 7,6%
  • YouTube Music

Oy: 19 14,4%
  • Deezer

Oy: 1 0,8%

• Oy verenlerin toplamı
    132
Qobuz gerçekten en iyisi ancak eksikleri çok bariz belli. Şarkı radyosu başlatma, şarkı sözlerinin olmaması bence büyük eksik. Qobuz böyle tam American old tarzı insanlar için oluşturulmuş. Zaten öne çıkardıkları içerikler Hi-Res Lossless odaklı caz, klasik müzik tarzındaki sanatçı ve albümler. Geçen Top 10 Album kasım dönemini paylaşmışlar. Fazıl Say vardı mesela. Gururlandım bizden birini görünce. Adamı oysa Spotify vs. tarzı yerlerde göremeyiz öyle. Qobuz kaliteli dinleyiciler için mükemmel. Qobuz ile yola devam.
Kesinlikle. Hatta eskiden sitenin (Sanırım qobuz store'un) arkaplanında The Beatles'in Revolver albümü vardı.

Önce korsancılık, sonra beets, oradan da Cardinal.
1670598818658.png

Kullanıyorum hocam kesinlikle. MQA için almıştım ama şimdi Hi-Res FLAC için kullanıyorum.

Qobuz'u ucuz yöntemle yaptım 3 aylık kullanıyorum şu an. Qobuz'u VPN ile en ucuz Arjantin ve Kolombiya üzerinden kullanabilirsiniz. Ancak Qobuz, Latin Amerika bölgesinde kimlik numarası istiyor. Bu yüzden o bölgeden abonelik almak imkansız. Benim Amerika hesabım var. Şu ekonomi berbat bir haldeyken ne bileyim 2.5 haftada 2 - 3 kez yemek söylesem, markete girsem zaten 260 TL rahat gidiyor. Arada düşünüyorum Qobuz'a versem mi diye.

Bluetooth kulaklıkla maalesef kayıpsız format dinleyemezsiniz. Qualcomm AptX falan var da yine kayıplı. O yüzden DAC ve kablolu kulaklık kesinlikle lazım. O yüzden siz direk Spotify ile devam edin. Ayrıca Android her sesi 48 KHz'e sample yapıyor. Mesela siz 192 kHz bir şarkı açınca o 48'e düşürülüyor. iPhone ve IPad'ler de böyle bir durum söz konusu değil. Android'te bu sorun var sadece. Bu sorunun çözümü ise USB Audio Player Pro adlı uygulamayı satın almak. Diğer bir sorun ise bu uygulama sadece Tidal ve Qobuz destekliyor diğer servisler yok. Üçüncü çözüm ise bir DAP satın almaktır. DAP'lar içlerinde Android ile gelir ve yukarıda belirttiğim sorunu bypass ederler. DAP ile istediğiniz servisi kullanabilirsiniz. Taşınabilir müzik çalarlardır kısaca. Ancak çok pahalılar.

Deezer'ın kendi sitesinden bakmanız daha sağlıklı olur. FLAC müziği ve yüksek kaliteli müzik akışı | Deezer
Yani şimdi iPhone ve Airpods Pro , Apple music kullanıcısı biri olarak Samsung telefon buds2 pro ve Spotify a geçtiğimde farkedilir bir kalite düşüşü görecek miyim ?

Yani şimdi iPhone ve AirPods Pro, Apple Music kullanıcısı biri olarak Samsung telefon Buds 2 Pro ve Spotify'a geçtiğimde fark edilir bir kalite düşüşü görecek miyim?

Hayır ama lossless olarak dinleseniz bile aradaki farkı anlayamazsınız. Lossless dinlemek için kablolu kulaklık ve DAC kesinlikle şart. Bluetooth ile kayıpsız ve MP3 arasındaki farkı kimse anlayamaz sadece ses seviyesi şiddeti biraz daha yüksek olacaktır.

Hayır ama lossless olarak dinleseniz bile aradaki farkı anlayamazsınız. Lossless dinlemek için kablolu kulaklık ve DAC kesinlikle şart. Bluetooth ile kayıpsız ve MP3 arasındaki farkı kimse anlayamaz sadece ses seviyesi şiddeti biraz daha yüksek olacaktır.
Çok bilgim yok bu konuda biraz bilgi verirseniz sevinirim. Bu DAC nedir Kayıpsız nedir Hi fi nedir vs. vs.

Kesinlikle. Hatta eskiden sitenin (Sanırım qobuz store'un) arkaplanında The Beatles'in Revolver albümü vardı.
Aynen. Baya baya müzik severlerin bence gerçek platformu. Bir şarkıda kim ne çalmış, asistant, davulcu, mixer hepsini gösteriyor. TIDAL'de de aynı şekilde var. TIDAL ve Qobuz gerçekten farklı hocam.

Çok bilgim yok bu konuda biraz bilgi verirseniz sevinirim. Bu DAC nedir Kayıpsız nedir Hi fi nedir vs. vs.
Hocam size anlatmam çok uzun sürer bence kendiniz araştırın. Biraz karışık bir konu. Size şöyle söyleyeyim. Youtube'da 720p bir video izliyorsunuz. Bunu MP3 gibi düşünün. 1080p'ye geçince kayıpsız CD kalitesini almaya başlarsınız (16 bit /44.1kHz). 1080p'den 4K'ya geçince ise CD kalitesinden bile üstte olan Hi-Res Lossless seviyesine (24 bit / 44.1, 48, 96, 192) geçiş yaparsınız. Durum bu kısaca. Ekipmanlar kesinlikle şart.

Aynen. Baya baya müzik severlerin bence gerçek platformu. Bir şarkıda kim ne çalmış, asistant, davulcu, mixer hepsini gösteriyor. TIDAL'de de aynı şekilde var. TIDAL ve Qobuz gerçekten farklı hocam.

Hocam size anlatmam çok uzun sürer bence kendiniz araştırın. Biraz karışık bir konu. Size şöyle söyleyeyim. Youtube'da 720p bir video izliyorsunuz. Bunu MP3 gibi düşünün. 1080p'ye geçince kayıpsız CD kalitesini almaya başlarsınız (16 bit /44.1kHz). 1080p'den 4K'ya geçince ise CD kalitesinden bile üstte olan Hi-Res Lossless seviyesine (24 bit / 44.1, 48, 96, 192) geçiş yaparsınız. Durum bu kısaca. Ekipmanlar kesinlikle şart.
Şu aralar bütçemi zorladım ama bunu yazdım kenara güzel bir hobi olabilir saolun.
Sennheiser de 40 50k ya odyofil kulakları görüyordum şimdi sanırsam bunlarla bir bağlantı var galba ?

Şu aralar bütçemi zorladım ama bunu yazdım kenara güzel bir hobi olabilir sağ olun.
Sennheiser de 40 50k ya odyofil kulakları görüyordum şimdi sanırsam bunlarla bir bağlantı var galba?

Aynen hocam. Bir odyofil kulaklık lazım ama o kadar üste çıkmaya gerek yok. Kulak içi IEM ve taşınabilir Dongle ile başlangıcınız bile şaşırtıcı bir seviye de. Ben iBasso DC05 DAC ve FiiO FH3 kullanıyorum. Mükemmel. Yani daha başlangıç ekipmanlarındayım ona rağmen fark var üst segmenti düşünemiyorum bile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı