Hangi NVIDIA sürücüsü iyidir?

Makaleler
22
Daha fazla  
Bu gün ilk kez NVIDIA kartlı bilgisayarıma Manjaro kurdum. Fakat benim anlamadığım şey şu. Wikide NVIDIA 460xx sürücüsü önerilirken, Manjaro forumda 390 sürücüsü önerilmiş.
Kod:
[kaan@kaan-aspirea31555g ~]$ inxi -G
Graphics:  Device-1: Intel UHD Graphics driver: i915 v: kernel
           Device-2: NVIDIA GP108M [GeForce MX230] driver: nouveau v: kernel
           Device-3: Quanta VGA WebCam type: USB driver: uvcvideo
           Display: x11 server: X.Org 1.20.10 driver: intel,nouveau unloaded: modesetting
           s-res: 1366x768
           OpenGL: renderer: Mesa Intel UHD Graphics (CML GT2) v: 4.6 Mesa 20.3.1

Anladığım kadarıyla nouveau açık kaynak sürücü kullanıyorum şimdi. Bunda kalmalı mıyım, 390'a mı geçmeliyim, 460'a mı?

Şimdi ben UHD GPU da kullanıyorum. Bu NVIDIA Optimus, Bumblebee gibi şeyler kurulmalı mı, ne işime yarayacak?

Bir de bu Bumblebee ve Optimus işlevi ne?
Optimus, NVIDIA kart ile Intel kart arasında değişimi yapan özellik. Yüke göre geçiş yapmakta.

460 iyidir, 460'a geçebilirsin. Açık kaynak sürücü rezalet, yırtılma yapıp duruyor. Bir de 470 gelecek, Wayland destekli, bekleyebilirsin.

460 iyidir, 460'a geçebilirsin. Açık kaynak sürücü rezalet, yırtılma yapıp duruyor. Bir de 470 gelecek, Wayland destekli, bekleyebilirsin.
Ben X11 kullanıyorum. Wayland ile pek işim yok.
Optimus, NVIDIA kart ile Intel kart arasında değişimi yapan özellik. Yüke göre geçiş yapmakta.
Peki Bumblebee? Ve bu NVIDIA Settings uygulaması niye açılmıyor? Optimus için ayrı bir uygulama mı kuracağım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…