Kaplaması parlak olan qd OLED olanı tercih etmelisiniz. Ben mat tercih ettim odam çok aydınlık oluyor diye ama parlak bambaşka bir deneyim.
Woled olan zaten parlak kaplama işin çıkılmaz tarafı da bu. Diğer woledlerin aksine parlak kaplama kullanmış ASUS.
@Mr. bonjovi Rtings'in yorumuna baktım da biraz. Aqdmg için şöyle bir şey demişler.
Bu monitör mükemmel bir gradyan işleme özelliğine sahip. Benzer renklerin çoğu tonunda minimum bantlama var, ancak yine de bazı sorunlar var. Düşük parlaklıkta ve düşük yenileme hızlarında, gri tonlarında daha fazla bantlama var. Bunun bir örneğini 50 cd/m 2'de %5 gri ile görebilirsiniz ve bu 30 Hz ve 60 Hz sinyallerinde gerçekleşir. Bunu ASUS ROG Strix OLED XG27ACDNG ile karşılaştırarak da görebilirsiniz ve bu OLED'lerde yaygın bir sorun olmasına rağmen, XG27AQDMg'de daha kötüdür. Bununla birlikte, yüksek parlaklıkta ve daha yüksek yenileme hızlarında o kadar belirgin değildir.
Sorun, tam RGB sinyaline kıyasla sınırlı bir kroma 4:4:4 sinyali gönderildiğinde daha da kötüleşiyor çünkü fark edilir bir siyah ezilme var. Bunun örneklerini bir degrade daire ve bir degrade desenle görebilirsiniz.
Hala emin değilim. Aqdmg rtings incelemesinde240Hz olmasına rağmen daha hızlı çıkmış bu arada.
Monitors Unboxed'ın qd glossy OLED ve glossy woled karşılaştırmasına bakacak olursakta bariz aqdmg çok iyi.
Renk açısından bariz acdng üstün. Rtings incelemesine baktığımda değerler arasında hatrı sayılır farklar var. Ama morumsu renk kötü. Aqdmg'ye daha yakınım gibi.
Son düzenleme: