Hangi oyun kolu alınmalı?

nojogen

Decapat
Daha fazla  
Bütçem maksimum 2500 ₺. Deadzone sorunu olmayan, ergonomik, gecikme sorunu yaşatmayan, kaliteli F/P oyun kolu arıyorum. Çoğunlukla hikayeli oyunlar oynayacağım. Araştırdım ve alabileceklerim bunlar:

MSI GC20 & GC30 V2.
8BitDo Ultimate C
8BitDo Ultimate 2C.
Trust Gaming GXT590 bosi.

Aralarından hangisi daha iyidir? Kullananlar varsa geri bildirimlerini öğrenmek isterim. Ayrıca dongle (2.4 GHz) ile olursa gecikme yaşanır mı? Bluetooth ile farkı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aralarında en hızlı tepki süresi 8 bitdo ultimate 2C' de hocam, xbox'ın da dahil olduğu 15 gamepad ile yapılan bir testte en iyi sonucu ultimate 2C veriyor, YouTube' da araştırırsanız denk gelirsiniz, 2.4 ghz ya da Bluetooth farketmeksizin çok tepkisel bir gamepad.
Ultimate C 2C ile aynı fiyattayken kesinlikle alınmaz hocam, trust bir tık eski gibi geldi gözüme, msi'lar hakkında yorum yapamam.
Ben şahsen 8bitdo ultimate C2 öneriyorum,
Genel olarak 8bitdo ultimate 2C'den şikayet eden pek kullanıcı görmedim hocam yabancılar ergonomik ve f/p olmasını çök övüyor özellikle, Hall effect trigger ve thumbsticklerinin bulunması, malzeme kalitesi ve hissiyatı, kolay kolay bağlantı sorunu yaşatmaması, deadzone'u neredeyse 0'a indiren zero deadzone modu, dongle ile gelmesi ve şarj edilebilir olması gibi birçok özellik onu cazip kılıyor, Ben de sipariş verdim gelmesini bekliyorum fiyatına göre çok iyi bence.

Son düzenleme:
Şu an Monster Pusat Clutch'ım var. Biraz önce Temu'dan Easysmx X15 aldım. Umarım Monster'dan daha iyidir. Ultimate 2C ile kıyaslamada durum ne olur sizce?

Şu an Monster Pusat Clutch'ım var. Biraz önce Temu'dan EasySMX X15 aldım. Umarım Monster'dan daha iyidir. Ultimate 2C ile kıyaslamada durum ne olur sizce?

Hocam 8BitDo Ultimate 2C aldım. Şu ana kadar hiçbir sorununu görmedim. Deadzone testi ise dairede taşırmadan çevirdiğimde %8, Joystick'i tamamen ittirdiğimde ise %15-%18 olarak çıkıyor. Bana göre normal bir değer, bu kol ile nişancı ve FPS türünde oyunlar oynamayacağım için pek dert etmiyorum bu deadzone olayını. Ama siz FPS türünde oyunlar oynayacaksanız, internetten Joystick'i daha hassas algılayan gamepadlere yönelebilirsiniz.

Hocam 8BitDo Ultimate 2C aldım. Şu ana kadar hiçbir sorununu görmedim. Deadzone testi ise dairede taşırmadan çevirdiğimde %8, Joystick'i tamamen ittirdiğimde ise %15-%18 olarak çıkıyor. Bana göre normal bir değer, bu kol ile nişancı ve FPS türünde oyunlar oynamayacağım için pek dert etmiyorum bu deadzone olayını. Ama siz FPS türünde oyunlar oynayacaksanız, internetten Joystick'i daha hassas algılayan gamepadlere yönelebilirsiniz.
Hocam gamepadi bağlamak için basılı tuttuğunuz tuşun yanındaki her iki küçük tuşa aynı anda 5 saniye basılı tutarsanız, zero deadzone modu açılıyor ve bu modda deadzone %8-12 arasına kadar azalıyor ki Xbox ta bile bu oran%6 diye biliyorum.
Bu modda deadzone olduğunu bile hissetmiyorsunuz hocam neredeyse, hikayeli bir FPS oyunu bile bitirmişligim var hiç deadzone yönünden bir sıkıntı çekmedim oyunu oynarken.

Hocam gamepadi bağlamak için basılı tuttuğunuz tuşun yanındaki her iki küçük tuşa aynı anda 5 saniye basılı tutarsanız, zero deadzone modu açılıyor ve bu modda deadzone %8-12 arasına kadar azalıyor ki Xbox ta bile bu oran%6 diye biliyorum.
Bu modda deadzone olduğunu bile hissetmiyorsunuz hocam neredeyse, hikayeli bir FPS oyunu bile bitirmişligim var hiç deadzone yönünden bir sıkıntı çekmedim oyunu oynarken.
Peki hocam bu modda daha fazla mı pil harcıyor? Sürekli açık tutmak bir zarar verir mi?

Peki hocam bu modda daha fazla mı pil harcıyor? Sürekli açık tutmak bir zarar verir mi?
Pil konusunu bilmiyorum ama geliştiriciler o mod açıkken stick drift yapma olasılığı var demişler ama bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, ben şahsen deadzone'un çok da önemli olmadığı (sidescroll,bulmaca,platform tarzı oyunlar) oyunlarda açmıyorum, siz de ihtiyaç duyduğunuz anlarda açarsanız bir şey olmaz.

Bütçem maksimum 2500 ₺. Deadzone sorunu olmayan, ergonomik, gecikme sorunu yaşatmayan, kaliteli F/P oyun kolu arıyorum. Çoğunlukla hikayeli oyunlar oynayacağım. Araştırdım ve alabileceklerim bunlar:

MSI GC20 & GC30 v2.
8BitDo Ultimate C
8BitDo Ultimate 2C.
Trust Gaming GXT590 bosi.

Aralarından hangisi daha iyidir? Kullananlar varsa geri bildirimlerini öğrenmek isterim. Ayrıca dongle (2.4 GHz) ile olursa gecikme yaşanır mı? Bluetooth ile farkı nedir?

Kanka sıfır Xbox kolu veya PS'ye alışıksan 2. el temiz PS5 kolu alabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı