Hangi Platform’da Yayın Yapmalıyım?

hasras00

Centipat
Hepinize selamlar. Yaklaşık 1-2 ay önce sistemimi bayağı bir geliştirdim. MSI bir laptop aldım içinde RTX 2060 barındıran ve ben yayın yapmak, oyun videosu çekmek istiyorum. Youtube’da bir girişimim oldu. Cod:MW 2019 oyununu bitirdim fakat istediğim geri dönüşü alamadım.

Ve aklımdan ilk geçen şey olan yayıncılığı yapmaya karar verdim fakat hangi platform en uygun ona karar veremedim. Twitch yıllardır süregelen bir streaming platformu. Orada kendimi gösterme şansım çok az çünkü belli bir kitlesi var, belli yayıncıları takip eden. Ben Facebook daha faydalı olur diye düşündüm çünkü neredeyse yeni. Fakat videolar sadece 720p - 4000 bit oranında yayinlanabiliyor maximum. 1080p60fps için 6000 bit oranı vermem gerekiyor. Youtube ve Twitch’de bu oranları fazlasıyla verebiliyorum. İnternetim 200mbsn. Çok arada kaldım. RDR:2 PC versiyonunun yayını yapmakla başlayacağım yarın fakat henüz platforma karar veremedim. Sizce hangi platform yeni başlayacak, amacı kitle ve para olan birisi için daha uygun?

Dlive üzerinden ve Youtube üzerinden yayın yapmanızı tavsiye ediyorum. Ama öncelikle hitap edeceğiniz kitleyi seçmelisiniz. Youtube kanalınızda oynadığınız oyunların yayınını yaparsanız çok sevilir, ancak oynamadığınız oyunu oynarsanız kitle bunu beğenmesse az izlenir. 20-30k aboneye sahip olmadan Twitch'e geçmeyin bence. Kitleniz büyüdüğünde geçerseniz sizi devamlı izleyen kişiler oraya da sizi izlemek için gelecektir. Dediğim gibi oynadığınız oyunları Youtube üzerinde oynamadığınız oyunları Dlive üzerinde yapabilirsiniz.
Edit: Dlive daha yeni bir sistem ve türk yöneticileri var. Aynı dili konuştuğunuz biri olması önemli bence bu sayede yaşadığınız sorunları daha kolay çözebilirsiniz. Arkadaşın da demiş olduğu gibi Dlive para kazanmak için daha uygun, ekipmanlarınızı geliştirip daha kaliteli içerikler sunabilmek için daha iyi olur.
Facebook önermiyorum çünkü insanlar yayın izlemek için oraya gitmiyor, sponsorluk olmadığı sürece çok az para kazanırsınız. Son olarak Facebook düşük kitleye sahipseniz sizi yayın kategorisinde fazla önerilenler kısmına çıkartmıyor.

Hedefimin para olmasının tek nedeni taş yemiyor olmam. Onun dışında tabi ki sadece paraya kasmayacağım. Bir de ben ingilizce yayın yapmanın bana daha faydalı olacağını düşünüyorum. İngilizce için de mi Dlive kullanmalıyım?

Twitch ve Facebook dışında hiçbir yerin kalıcı olma garantisi yok. En çok kullanıcı Twitch'de, keşfedilme oranınız daha yüksek diğerlerine göre ayrıca.

you tube kanalının ismi ne ve platform olarak facebook'un çok işe yarayacağını sanmıyorum.
Unique GamersTv - link vermeyi, veya reklam yapmayı doğru bulmadığımdan eklememiştim.
Keşke sistem dizerek hemen yayıncı olunabilse. Çok fazla alternatif var. Yayına başlamadan önce Youtube’dan bir kitle kazanmaya bak aksi takdirde olduğun yerde sayarsın.
Ama youtuber olmadan yayıncılık yapan bir sürü insan var. Neredeyse direk Twitch’den başlayan. Örnekleri de ülkemizde mevcut.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı