Hangi Platform’da Yayın Yapmalıyım?

hasras00

Centipat
Hepinize selamlar. Yaklaşık 1-2 ay önce sistemimi bayağı bir geliştirdim. MSI bir laptop aldım içinde RTX 2060 barındıran ve ben yayın yapmak, oyun videosu çekmek istiyorum. Youtube’da bir girişimim oldu. Cod:MW 2019 oyununu bitirdim fakat istediğim geri dönüşü alamadım.

Ve aklımdan ilk geçen şey olan yayıncılığı yapmaya karar verdim fakat hangi platform en uygun ona karar veremedim. Twitch yıllardır süregelen bir streaming platformu. Orada kendimi gösterme şansım çok az çünkü belli bir kitlesi var, belli yayıncıları takip eden. Ben Facebook daha faydalı olur diye düşündüm çünkü neredeyse yeni. Fakat videolar sadece 720p - 4000 bit oranında yayinlanabiliyor maximum. 1080p60fps için 6000 bit oranı vermem gerekiyor. Youtube ve Twitch’de bu oranları fazlasıyla verebiliyorum. İnternetim 200mbsn. Çok arada kaldım. RDR:2 PC versiyonunun yayını yapmakla başlayacağım yarın fakat henüz platforma karar veremedim. Sizce hangi platform yeni başlayacak, amacı kitle ve para olan birisi için daha uygun?

Unique GamersTv - link vermeyi, veya reklam yapmayı doğru bulmadığımdan eklememiştim.

Ama youtuber olmadan yayıncılık yapan bir sürü insan var. Neredeyse direk Twitch’den başlayan. Örnekleri de ülkemizde mevcut.
Ya uzun yıllarını vermiştir ya da biri tarafından - istisnai kişiler olabilir - boostlanmıştır. Kimse durduk yere yıldız gibi yükselmiyor sonuçta. Günümüz yayıncıları ya esporu bırakıp yayın yapmayı tercih ediyor ya da youtubedan twitch’e taşıyor. Burada başarılı olamazsın demiyorum tabi ki de. Sadece başarılı olman belli bir platforma bağlı değil demek istiyorum.

Twitch ve Facebook dışında hiçbir yerin kalıcı olma garantisi yok. En çok kullanıcı Twitch'de, keşfedilme oranınız daha yüksek diğerlerine göre ayrıca.
Twitch'te düşük kitleli birinin yayın açması aptallık olur bana göre

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya uzun yıllarını vermiştir ya da biri tarafından - istisnai kişiler olabilir - boostlanmıştır. Kimse durduk yere yıldız gibi yükselmiyor sonuçta. Günümüz yayıncıları ya esporu bırakıp yayın yapmayı tercih ediyor ya da youtubedan twitch’e taşıyor. Burada başarılı olamazsın demiyorum tabi ki de. Sadece başarılı olman belli bir platforma bağlı değil demek istiyorum.
Abi sen çok haklısın. Platform değil benim yaptığım iş önemli diyorsun. Peki Twitch’den başlasam beni önerirler mi? Dediğim gibi RDR:2 PC versiyonunu aldım, ilk çekenlerden olacağım. Onu Twitch’de canlı yayınlasam önerirler mi beni?
İyi bir ingilizceniz varsa yol yakınken Türkiyeye değile Amerikanlara içerik servis edin bence. Hem amacınız paraimiş sizin için daha mantıklı olur.
Sanırım yanlış anlaşıldım. Demek istediğim şey; bazı insanlar var palavradan “ben bu işi hobi olarak yapıyorum” diyorlar. He, işte ben gerçeği söylüyorum. Tek amacım para kazanmak değil. Ama tabii ki ihtiyacım da olacak ona.

6F3AAA67-80E0-4154-B895-80C565A46B9F.jpeg

Yayınını yapmak istediğim oyunu şuan indiriyorum. Bence ilk çekenlerden olursam o platformda önerilirim diye düşünüyorum?

Pc tanıtımı ile başlayabilirsin, kutu açılımı videoları - tuhaftır ki youtube’da çok izleniyor, bazen benim de izlediğim oluyor yemek yerken vs. - da yapabilirsin. Arada hediye çekilişleri yapabilirsin, çekiliş için sayfalarla anlaşabilirsin. Ortak yayın işi de güzel olabilir. Şunu kesin yap diyebileceğim bir şey yok maalesef. Umarım başarılı olursun, iyi forumlar.

Şunu belirteyim kitlenizi diğer platformlara taşımanız çok önemli. Facebook üzerinde, Discord üzerinde, İnstagram üzerinde hesaplar kullanırsanız izleyicileriniz burayı takip edecektir. Yayın duyurusu yaptığınızda daha fazla kişi gelecektir. Mesela 1 izleyici Youtube fazla bakmıyor ama İnstagram çok fazla kullanıyor. Sizin yaptığınız video duyurusunu görürse gidip izleyebilir.

Şunu belirteyim kitlenizi diğer platformlara taşımanız çok önemli. Facebook üzerinde, Discord üzerinde, İnstagram üzerinde hesaplar kullanırsanız izleyicileriniz burayı takip edecektir. Yayın duyurusu yaptığınızda daha fazla kişi gelecektir. Mesela 1 izleyici Youtube fazla bakmıyor ama İnstagram çok fazla kullanıyor. Sizin yaptığınız video duyurusunu görürse gidip izleyebilir.
Teşekkürler, bugün sayfaları açayım o zaman.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı