Hangi programlama dili ile başlamak gerekir?

Benim İngilizcem iyidir ama günlük kullanım için yeterli ben pek bilmiyorum; yazılımda kullanınlan ingizlizce ağırmı yoksa gündelik İngilizcemi.
Çok ağır değil zaten bir çok yeni terim öğreneceksin.

Temel programlamanin kendisi alan bagimsizdir. Temel programlama bilmiyorsan simdiden alan secmenin bir anlami yok. Temel programlamayi ogrendikten sonra alana yonelik calismalara basladiginda dil degistirirsin zaten. Ben oyun gelistiricem o yuzden asla ama asla PHP ile baslamayayim yada ben web gelistirme yapacagim C, C++ ile baslamak ise yaramaz gibi bi mantik yok.

Genel programlama dillerinden herhangi birini kullanarak programlamanin temel kavramlarini ogrendiginde, ayni kavramlarin (neredeyse) tamamini diger dillerede uygulayabildigini goreceksin. Neredeyse dememin sebebi dillering paradigmalarinin degisiklik gosterebiliyor olusu. Mesela C#, Java gibi diller OOP (Object oriented programming) paradigmasini zorunlu kilarken, C'de OOP tam olarak yapamazsin ve daha zor gelebilir. Ama buradan sonrasi zaten temel kavramlarin yavas yavas ustune cikiyor olmak demek.

Bir de arastirma yapmayi ogrenmek cok onemli. Ayni baslikla yada benzeri bir sekilde programlama nasil ogrenilir, nasil programlamaya baslanir seklinde basliklarla acilan bir ton konu var, hem bu forumda, hem de baska forumlarda. Acilan o konulari oku. Sorunun cevabini arastirarak alamadiginda konu ac.

Temel programlamanin kendisi alan bagimsizdir. Temel programlama bilmiyorsan simdiden alan secmenin bir anlami yok. Temel programlamayi ogrendikten sonra alana yonelik calismalara basladiginda dil degistirirsin zaten. Ben oyun gelistiricem o yuzden asla ama asla PHP ile baslamayayim yada ben web gelistirme yapacagim C, C++ ile baslamak ise yaramaz gibi bi mantik yok.

Genel programlama dillerinden herhangi birini kullanarak programlamanin temel kavramlarini ogrendiginde, ayni kavramlari (neredeyse) tamamini diger dillerede uygulayabildigini goreceksin. Neredeyse dememin sebebi dillering paradigmalarinin degisiklik gosterebiliyor olusu. Mesela C#, Java gibi diller OOP (Object oriented programming) paradigmasini zorunlu kilarken, C'de OOP tam olarak yapamazsin ve daha zor gelebilir. Ama buradan sonrasi zaten temel kavramlarin yavas yavas ustune cikiyor olmak demek.

Bir de arastirma yapmayi ogrenmek cok onemli. Ayni baslikla yada benzeri bir sekilde programlama nasil ogrenilir, nasil programlamaya baslanir seklinde basliklarla acilan bir ton konu var, hem bu forumda, hem de baska forumlarda. Acilan o konulari oku. Sorunun cevabini arastirarak alamadiginda konu ac.
Peki temel programlamayı nerden öğrenebilirim; bide hangi anlamda araştırmam lazım

Ben şuan baya bi araştırdım ama karar veremedim csharpmı yoksa pythondanmı başlamam lazım

Son düzenleme:
Kurs ile yazılımda Kariyer yapamazsın. Bilgisayar mühendisliği veya Yazılım mühendisliği bitirmelisin. Kimse, ben kurstan öğrendim diyen birini ciddiye almaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı