Hangi programlama dilini öğrenmek daha mantıklı?

Bir de yurt dışında çalışmak için.

Çalışma planı yapıyorsanız önce bir yazılım dalını araştırmanızı ve piyasasını takip etmenizi öneririm. Örneğin web geliştirme pozisyonlarında iş arayacaksınız C++ yerine JavaScript'e yoğunlaşmak daha makul. Ama üniversite mutlaka C++ ve Java dilini öğretecektir, iyi veya kötü olarak. Kariyer alanı olarak düşünürseniz yazılım dilinden önce hangi alanda iş araycaksanız onu araştırın, kendiniz ne öğrenmeniz gerekiyor anlayacaksınız.

C++, C#'in yaptıklarını çok daha kolay ve çok daha performanslı şekilde yapabiliyor zaten.

C++ ile backend uygulama geliştiremezsin ama :)
C# şu an Java ile birlikte kurumsal olarak en çok kullanılan dillerden biri. Her şey performans olsaydı Assembler ve C dışında dil olmazdı.
 
C#biraz biliyorum ve anlayabiliyorum ama C++ hiç anlamıyorum. C++ daha kapsamlı olabilir ama C# daha basit.
Bu konuda kararınızı vermişsiniz zaten konuyu neden açtınız hocam?
Siz sordunuz hangisini öğreneyim diye ben de size C++ öğrenin dedim siz ise C#'yi savunuyorsunuz. O halde ya seçeneklerinizden C++'yi kaldırın yada size fikir veren insanlara bu tarz cevaplar vermeyin.
 
Bu konuda kararınızı vermişsiniz zaten konuyu neden açtınız hocam?
Siz sordunuz hangisini öğreneyim diye ben de size C++ öğrenin dedim siz ise C#'yi savunuyorsunuz. O halde ya seçeneklerinizden C++'yi kaldırın ya da size fikir veren insanlara bu tarz cevaplar vermeyin.

Hangisinin daha çok fayda sağlayacağını sordum.
 
Her yazılım dili size fayda sağlar zaten birini öğrenerek bir yere varamazsınız. Fakat size tavsiyem Python ile başlamanız hem Python hem C#'yi aynı anda öğrenebilirsiniz.

Teşekkürler.

Mühendislik okucaksanız iseniz hepsi lazım olacaktır ama C++'tan başlamanızı öneririm.

Kusura bakma seni cevap olarak raporladım ama sistem reddetti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı