ASUS R9'da çuvalladı bildiğin. ASUS'un marka parası o, AMD'de ASUS sıkıntılı. Sapphire de sıkıntılı. Powercolor al. Her markanın programı her kartta sorunsuz çalışır.
Nesi sıkıntılıymış ? Bilip bilmeden yorum yapmak çok kolay sanırsam.
R9 280X, marka fark etmeden, bazı sorunlara sahip. Her kullanıcıda yok bu sorunlar. Sadece belli başlı kartlarda sorun var ve garanti kapsamında çözülüyor. Ayrıca her sorun gibi en çok bunda da ASUS'un başı yandı çünkü diğer markalara göre kartları bariz daha çok satıyor. E haliyle kartın adı kirleniyor.
Yok ASUS alma, yok Sapphire alma, yalan bunlar. Sorun GPU'da oluyor artık. Her marka belli bir kaliteye ulaşmış seviyede. Zaten bir kart sorunlu ise, piyasaya çıktıktan en geç 1 ay sonra apar topar topluyorlar kartları. Ancak buradaki suçlu AMD olunca, baştan toplamak çok zor o GPU'ları ki, bu kartın sorununun ben sürücüler ile alakalı olduğu düşüncesindeyim.
O 3 kart arasında seçim yapmaya gelirse, şimdi ASUS burada gerçekten fiyat konusunda çok yüksek. İstersen başka kartlara yönel. Hangi markanın soğutmasını beğeniyorsan onu al. ASUS için ben 150-200 TL fazla para verir miyim diye soracak olursan, ben vermem. Yani arada 50, en fazla 100 TL oynasa sorun olmazdı ancak ASUS burada mantıksız seçim.
Powercolor uygundur bak, alabilirsin.