Hangi R9 280X modelini tercih etmeliyim?

280X modelinde ne ASUS, ne de Sapphire'de sorun ne gördüm, ne de duydum.

R9 290 ve R9 290X için ASUS soğutması yetersiz diyorlar ama onda da kullanıcılardan hiç bir fazla ısı sorunu görmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Var efendim. Elime dizüstü bilgisayarın iadesinden para geçti. R9 290'lı sistem aldım. Kart bozuk çıktı. İadeye gittim. Adam değiştirirken benim adıma bir R9 daha geldi. Onuda görünce sistemi komple verip paramı geri aldım. Şikayet çok geliyor mu dediğimde sürekli bu kart bozuk çıktı diyorlar dedi. İnternetteki şikayetler de cabası. @Sercan Canpolat

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS R9'da çuvalladı bildiğin. ASUS'un marka parası o, AMD'de ASUS sıkıntılı. Sapphire de sıkıntılı. Powercolor al. Her markanın programı her kartta sorunsuz çalışır.

Nesi sıkıntılıymış ? Bilip bilmeden yorum yapmak çok kolay sanırsam.

R9 280X, marka fark etmeden, bazı sorunlara sahip. Her kullanıcıda yok bu sorunlar. Sadece belli başlı kartlarda sorun var ve garanti kapsamında çözülüyor. Ayrıca her sorun gibi en çok bunda da ASUS'un başı yandı çünkü diğer markalara göre kartları bariz daha çok satıyor. E haliyle kartın adı kirleniyor.

Yok ASUS alma, yok Sapphire alma, yalan bunlar. Sorun GPU'da oluyor artık. Her marka belli bir kaliteye ulaşmış seviyede. Zaten bir kart sorunlu ise, piyasaya çıktıktan en geç 1 ay sonra apar topar topluyorlar kartları. Ancak buradaki suçlu AMD olunca, baştan toplamak çok zor o GPU'ları ki, bu kartın sorununun ben sürücüler ile alakalı olduğu düşüncesindeyim.

O 3 kart arasında seçim yapmaya gelirse, şimdi ASUS burada gerçekten fiyat konusunda çok yüksek. İstersen başka kartlara yönel. Hangi markanın soğutmasını beğeniyorsan onu al. ASUS için ben 150-200 TL fazla para verir miyim diye soracak olursan, ben vermem. Yani arada 50, en fazla 100 TL oynasa sorun olmazdı ancak ASUS burada mantıksız seçim.

Powercolor uygundur bak, alabilirsin.

Son düzenleme:
PowerColor dan uzak dur derim.ASUS Sapphire MSI Gigabyte belki Zotacda eklenebilir bu listeye eklemesek daha iyi gerçi O Markalar dışında kesinlikle alma
o 4 marka dısında ekran kartı almanı tavsiye etmem nedenine gelince daha once almıs oldugum sapphire hd 5850 Tam hatırlamıyorum 128 gb bandwith ve Pixel fillrate 23k texture fillrate ise 50k civarlarındaydı 300 tl civarı vermiştim o zmnlar bu karta Sonra kartın performansını beğendiğim için diğer arkadaşımada önerdim yine aynı Core clock 725 benimki gibi hızı bellek hızı herşey aynıydı.Fakat sapphire yerine powercolor almıştık.Hemde vatanbilgisayardan.Neyse sistemlerimiz aynı şekildeydi ben crysis 2 de sabit 60 fps alırken arkadaşım 40 50 arası aldıgını soyluyordu.Sonra kartları deiştik oyun performansı arttı.
Kartı incelediğimde bendeki sapphire hd 5850'e göre textul fiilrate gflops pixel fillrate kullanılan shader ve bandiwth değerlerinin düşük oldugnu gördük.Yani kırpmışlar bildiğin ve saat ve bellek hızları yüksek frekans tamam kabul ama değerlerinde oynamalar yapıyor.Aynı şey Zotac gtx 650 ti modelindede başıma geldi kart O.C yapılmış saat bellek hızları %15 aşırtılmış fakat Asus Ya da MSI modellere göre Shader bandwith pixel ve texture fillrateleri daha düşüktü.Var gerisini sen hesapla.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı