Hangi r9 290x alınmalı

Peasym

Hectopat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Arkadaşlar Asus rog platinium diğerine göre çok pahalı peki hangisi alınmalı? Sapphire'in farkı nedir ?

Şuanda Gigabyte GTX 760 sahibim bu sabah denetim masasından vs ayarlarını yaptım. Experince tı sanırım nvidia nın diğer programının adı oradan da dying light ı optimize ettim. Oyuna girdiğimde fraps programından FPS e baktığımda 25-35 arası bazen gök yüzüne baktığımda 80 FPS çıktığı oldu. GTX 760 için bu değerler normal midir?

Yukarıda belirttiğim sebepten değiştirmeyi düşünüyorum. Birde işlemci ve anakartı yeni değiştirdim başlamışken bahane arıyor da olabilirim.

Son olarakta FPS testlerini yapabiliceğimiz yada performansı test edebileceğimiz (evde) programlar var mıdır? Var ise isimlerini yazarsanız sevinirim.

İyi sosyaller ve hayırlı geceler.

Arkadaşım markaların farklı soğutma teknolojileri farklılık gösteriyor ve kartın frekans değerlerinde ufak iyileştirmeler yapabiliyorla bu gibi farklar kararında yardımcı olabilir.
Bir oyun için test yapmak istiyorsan MSI Afterburner kullanarak gpu kullanımı gpu sıcaklığı fan hızları cpu kullanımı ve sıcaklığı fps gibi değerleri tek program ile öğrenebilirsin.
Ekran kartının performansı için bir test ise FurMark programı ile yapabilirsin. Bu testi yaparken MSI Afterburner açık olursa da sıcaklık ve fps gibi değerleri de görüntüleyebilirsin.

Bence sapphire r9 290x Tri-x OC modeli güzel arkadaşım kullanıyor gayet memnun ancak r9 300 serisini de bekleyebilirsiniz.

Ekran kartının performansı için bir test ise FurMark programı ile yapabilirsin. Bu testi yaparken MSI Afterburner açık olursa da sıcaklık ve fps gibi değerleri de görüntüleyebilirsin.

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için ama ekran kartım Gigabyte söylediğiniz program MSI herhangi bi sıkıntı olur mu ?

Hayır benim ekran kartım da asus sıkıntı yok.

r9 290x de 4 GB 512 bit, gtx 970 bildiğim kadarıyla 4 gb 256 bit. Peki niye GTX 970 ? Bu değerleri göz önünde bulundurduğumuzda AMD daha iyi değil mi ? Kafam karıştı.

Kartımı yenilemek istiyorum.Bütçeye 1000-1200 dersek ne önerilebilir ?

Öneride bulunabilecek bi arkadaşım yok mu acaba ?

Mimari olarak farklılıktan dolayı kağıt üzerinde r9 290x daha iyi görünse de gtx 970 daha iyi. Gtx 970de cw ve 3,5g bellek sorunu var. Benim tavsiyem yine de gtx 970 olur.

Neden 4GB 256 bit ? Neden 4GB 512 bit değil.
GTX 970 yeni mimari , daha az güç tüketiyor, sürücü desteği daha iyi. Aralarında fps farkı çok yok. 256 bit ama AMD'nin 512 bitine göre daha fazla veri işleyebiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…