Hangi renk sıcaklığı ayarını kullanıyorsunuz?

Makaleler
1
Merhabalar. Monitör için renk ayarı yapıyorum. Doygunluk ayarını yüzde 150 ayarında tutmaya karar verdim. Ama bir türlü karar veremiyorum. Göz sağlığı için hangisini önerirsiniz? Pek anlamam sağlık işinden ama mavi ışıktan mı uzak durmam gerek? Yoksa kırmızı ışıktan mı uzak durmam gerek? Ona göre ayarlamayı planlıyorum. 6500k ayarında tutacağım sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Monitör için renk ayarı yapıyorum. Doygunluk ayarını yüzde 150 ayarında tutmaya karar verdim. Ama bir türlü karar veremiyorum. Göz sağlığı için hangisini önerirsiniz? Pek anlamam sağlık işinden ama mavi ışıktan mı uzak durmam gerek? Yoksa kırmızı ışıktan mı uzak durmam gerek? Ona göre ayarlamayı planlıyorum. 6500k ayarında tutacağım sanırım.

Mavi ışığı azaltma isterseniz gece ışığını ayarlayabilirsiniz ben akşamları otomatik açılacak şekilde ayarladım.

1613937426258.png

Ve isterseniz bunu da ayarlayın biraz önce ben ayarladım.

1613937480869.png

Acer Nitro QG221Qbii kullanıyorum, parlaklık %100'de iken kontrast ayarı %60'da, onun haricinde siyah güçlendir diye bir ayar var ve onu 10 üzerinden 6 şeklinde kullanıyorum. Ayriyeten gama ayarı 2.4, renk sıcaklığı ise soğuk.

Ufak oynamalar haricinde yaptığın şeyler görüntüyü bozar. Mavi ışıktan uzak durman gerekiyor. Yeni bir model ise bir şey yapmana da gerek yok, göz sağlığı için bir sorun yaratmaz.

Ve isterseniz bunu da ayarlayın biraz önce ben ayarladım.

Onu açmak için ayarlar>sistem>monitör>gelişmiş görüntü ayarları>ekran 1 için görüntü bağdaştırıcısı özellikleri>renk yönetimi>renk yönetimi>gelişmiş>görüntü birimini ayarla.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı