Hangi Resimde Ghosting Var?

• Konuyu başlatan GCN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 4.360

Hangi Resimde Ghosting Var?

• 1

• 2

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk resim "Ghosting / Pursit Camera"da test edilmemiş mi zaten? Halen daha nasıl Motion Blur diyebiliyorsun anlamıyorum. O bildiğin ghosting.

Hareket bulanıklığı ya da ghosting zaten normal kamerada belli olmaz. Takip kamerası gerekiyor.

Piksel bir renkten başka bir renge geçer, eğer yenileme hızına bağlı olarak yavaş geçerse, arkasında bir önceki rengin izini bırakır. Buna gölgelenme denir. Pikselin tepki süresi düşükse ve hareket çok hızlıysa arkasında hayalet efekti bırakır, yani ghosting.

31670i10E6DB2554AC8602.jpg

Normal kamerada tearing ve stuttering görülebiliyor.

Son düzenleme:
İki resimde de var. Ayrıca yeni teknolojiler ile TN panellerdeki kusurlar büyük oranda gideriliyor.

Bence oyuncular için VA panel en ideali.

Valla bildiğim tek şey, forumda son günlerde bu tarzda açılan konulara mobilde cevap yazmaktan, sağ baş parmağımın tetik hastalığı geçirmesi.

Yani emin olun ghosting falan sadece parası olan adamın umrunda olur. Zira 1000 TL ye kadar tüm monitörler TN ve ghosting var. Ben de biliyorum, 4 Ms 72 Hz bir VA panelin; 1 Ms 144 Hz IPS panelden kötü olduğunu... Ama iş bütçeye bakıyor... :)

Bu saçma sapan testlerle uğraşacağınıza işinize gücünüze bakın derim. Bu testi yaparken benim monitörde bariz bir şekilde görülüyor ama multimedya ve oyunlarda bana etkisini bile göstermiyor. Sanki 7/24 buna bakacaksınız da... Yani kısacası alın monitörünüzü keyfinize bakın. :) Çok üzerine düşerseniz, hasta olursunuz. :) Benden demesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı