Hangi RTX 4060 kartı alınmalı?

Bütçe
15.000

PaperZ

Hectopat
Daha fazla  
Bütçem maksimum 15.000TL (ekran kartı fiyatlarını Akakçe'den baz aldım)

1.seçenek ve içime en çok sinen Galax 1-Click OC modeli (en ucuz)
2.seçenek tam bütçemin sınırında Gigabyte Eagle OC modeli.
3.seçenek bütçem dahilinde Gainward Python II modeli.
4.seçenek ASUS Dual EVO OC modeli (bütçemi biraz aşıyor)
5.seçenek yine bütçemi biraz aşan MSI Gaming X modeli.

Bu kartlar arasından en doğru seçimi yapmak istiyorum ve aklıma en çok yatan model Galax oldu şu ana kadar okuduğum makalelerden vs anladığım kadarıyla. RTX 4060'ın çok ısınan bir kart olmadığını biliyorum ancak gerek aşırı titreşimli fan sesi, gerek saçma sapan cızırtı sesi (sanırım bobin sesiydi) olsun istemiyorum.

RX 570'den 4060'a geçeceğim. Doğrusunu söylemek gerekirse AMD kullanmak istemiyorum daha fazla, evet belki bu fiyat bandında kas gücü daha fazla olan AMD kartlar olabilir ancak tercihim en azından bu seferlik NVIDIA tarafından olacak. Zaten 2-3 sene içerisinde değiştireceğim hemen hemen her parçayı, DDR5 sistem kurmak istiyorum.

İşlemcim Ryzen 5 5600.

5060 bekleyin yakında stoklara gelecektir. MFG önemli olacaktır bu tarz ekran kartlarında. CW ise şans meselesi gidip de GALAX'ın en kötü modelini alırsanız CW olmayabilir fakat Rog Strix de CW çıkabilir, tamamen şans.

Ekran kartı alacaksanız Galax marka alın soğutma sistemi kalitelidir.

30 Nisan gibi alma fırsatım var en erken zaten, umarım bütçem dahilinde çıkar 5060.

Ekran kartı alacaksanız Galax marka alın soğutma sistemi kalitelidir.

Üstteki arkadaşın dediği gibi 5060'ı bekleyeceğim sanırım. Ancak 4060 almaya karar verirsem tavsiyenizi göz önünde bulunduracağım.

4060 yerine Arc B580 daha iyi olacaktir. 5060'ta para tuzagindan baska bir şey olmayacak. 5060 Ti bile 4070'in gerisinde oldukca. 5060, 4060 Ti'ın gerisinde olacaktır. Arc B580, 4060 Ti'dan daha iyi bir kart.

4060 yerine Arc B580 daha iyi olacaktir. 5060'ta para tuzagindan baska bir şey olmayacak. 5060 Ti bile 4070'in gerisinde oldukca. 5060, 4060 Ti'ın gerisinde olacaktır. Arc B580, 4060 Ti'dan daha iyi bir kart.

Önerin gayet mantıklı fakat nasıl desem bilmiyorum sanki Intel kart alırsam elimde patlayacak gibi hissediyorum. Güvenemiyorum daha doğrusu.

Önerin gayet mantıklı fakat nasıl desem bilmiyorum sanki Intel kart alırsam elimde patlayacak gibi hissediyorum. Güvenemiyorum daha doğrusu.

Cogu yazilim sorunu cozuldu ve cozulmeye devam ediyor hocam. Bu butcedeki en iyi kart B580 şu an ve 5060'tan bile kas gucu olarak onde olacak gibi duruyor. 5060 Ti ile denk bir kart diyebiliriz kas gucu olarak. Emin olun daha memnun birakir ozellikle AM5 platforma gectiginizde. Listenizde bulunsun en tepelerde. AMD RX9060 ve 9060XT'yi beklemenizide oneririm. Herhangi bir sorunu kalmadi AMD'nin. FSR 4, DLSS 3.5 ten iyi 4 ten biraz kotu bir performans veriyor ama gayet iyi. Sadece renderda AMD bu üçlünün en gerisinde.

Önerim Zotac olur ancak Arc B580 daha güçlü eğer 5060 beklerim diyorsan kendi kararın ben sadece 4060 için bir öneri yaptım. Kendi kullandığım bir model çünkü ama ASUS Dual ile arasında 200-300TL var zaten testlerde aralarında 1 derece bile zar zor oynuyor rahat ol soğutması gayet güzel cw şans işi bende çok az var ama rahatsız etmiyor takılma ona.

Sadece oyun oynayacaksan B580 al geç.

Hem 12 GB hem de rahat rahat akarsın oyunlarda. Bana "sen niye 4060 aldın o zaman" dersen de render ve oyun amacıyla aldım.

B580 çok mantıklı olur ama online oyun oynuyorsan gerçekten problem yaratabilir veya eski oyunlarda hala düzelmeme söz konusu. Bunları bilerek alırsan B580 çok daha güçlü bir kart.

Anladım şu an kafama biraz daha yattı bu Intel konusu gerçekten.

Render falan benim alanım değil açıkçası, düz oyuncuyum genelde hikayeli oyun oynarım. Online oyunlar açısından Fortnite oynuyorum zaman bulursam takılmalık, onun dışında çok nadir canım çekerse BF1, R6 vs giriyorum. Özellikle aklımdaki soru işareti 1080p çözünürlükte R5 5600 ile kullanırsam herhangi bir sıkıntı yaşayıp yaşamayacağım.

B580 çok mantıklı olur ama Online oyun oynuyorsan gerçekten problem yaratabilir veya eski oyunlarda hala düzelmeme söz konusu. Bunları bilerek alırsan B580 çok daha güçlü bir kart.

Dediğim gibi "takılmalık" Online oyunlar oynuyorum günde maksimum 1 saat diyebilirim. Hikayeli oyunlar beni daha çok sarıyor. Spider-Man, GoW, RDR2, A Plague Tale serisi gibi oyunları oynayacağım. Tabii Online oyunlarda canımı çok sıkmasını istemem. Nasıl bir tehlike beni bekliyor Online oyunlarda?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…