Hangi RTX 5080 alınmalı?

Bütçe
1300
O zaman çok iyiymiş hocam acaba ne zamandır kaç aydır kullanıyorsunuz? Reddit'e okuduğuma göre çok fazla fan problemi yaşayan kullanıcı varmış ve 1 yıl sonra fan yağı kendine kendine kuruyormuş çift rulmanlı fanlar olmadığından dolayı. Bu arada Cyberpunk 2077 de kaç derece gördünüz acaba ve kart en fazla kaç derece oluyor acaba? Benim almak istediğim model bu.

Kartın kaç dereceye çıktığı aslında kartın fanlarını ne kadar kullandığına bağlı, Cyberpunk yok bende ama RDR-Space Marine2-BF6-AC Shadows falan oynadım. En çok karta güç yükü bindiren Space Marine 2 idi. Tam güç kullanıyordu Auto modda fanlar yani %50 falan çalışırken 70 derece falandı. Karta bilerek stres testine sokarsan 76-77 falan oluyor Auto modda, kendin fan eğrisi ayarlarsan işte daha için rahat takılıyorsun. Daha kasım ayında dizdim ben 3 ay oldu, eğer fanlarda sıkıntı olursa makine yağı var evde azıcık damlatır konuyu çözerim o problem değil yani.
Bak ben hardcore oyun modu için böyle bir fan profili ayarladım yaz ayını da hesaba kattım tabii. Fan sesi falan pek duymuyorum kasadan çünkü sıvı sogutmanın fanı sanırım bastırıyor. Sıvı soğutma da sessiz diye bilinen Arctic Freezer III Pro bir de.

1771091153161.png

Kartın kaç dereceye çıktığı aslında kartın fanlarını ne kadar kullandığına bağlı, Cyberpunk yok bende ama RDR-space marine2-BF6-AC Shadows falan oynadım. En çok karta güç yükü bindiren space marine 2 idi. Tam güç kullanıyordu Auto modda fanlar yani %50 falan çalışırken 70 derece falandı. Karta bilerek stres testine sokarsan 76-77 falan oluyor Auto modda, kendin fan eğrisi ayarlarsan işte daha için rahat takılıyorsun. Daha kasım ayında dizdim ben 3 ay oldu, eğer fanlarda sıkıntı olursa makine yağı var evde azıcık damlatır konuyu çözerim o problem değil yani.
Bak ben hardcore oyun modu için böyle bir fan profili ayarladım yaz ayını da hesaba kattım tabii. Fan sesi falan pek duymuyorum kasadan çünkü sıvı sogutmanın fanı sanırım bastırıyor. Sıvı soğutma da sessiz diye bilinen Arctic Freezer III Pro bir de.

Eki Görüntüle 2660165

Anladım hocam bana pek soğuk gelmedi ya 70 ve 76 dereceler falan bayağı sıcak gibi ben en iyisi eğer ki çok fazla FPS farkı yok ise ASUS TUF RTX 5070 Ti alıyim.

Anladım hocam bana pek soğuk gelmedi ya 70 ve 76 dereceler falan bayağı sıcak gibi ben en iyisi eğer ki çok fazla FPS farkı yok ise ASUS TUF RTX 5070 Ti alıyim.

Stres testine sokarsan default %50 fanla o derecelere çıkıyor. OCCT gibi yani, oyunlarda o değerleri göremezsin. Oyunlarda göreceğin değerler 60-70 arası oyununa göre. Mesela BF6 oynuyorum 60 derece yani. 5070 Ti almaya değecek rakamlar değil bunlar. Extrem değerleri sanki genel ısıymış gibi algılarsan gider ASUS TUF 5070 Ti'a gereksiz para verdirtir sistem sana böyle. Sakın bu tuzaklara düşme.

Stres testine sokarsan default %50 fanla o derecelere çıkıyor. OCCT gibi yani, oyunlarda o değerleri göremezsin. Oyunlarda göreceğin değerler 60-70 arası oyununa göre. Mesela BF6 oynuyorum 60 derece yani. 5070 Ti almaya değecek rakamlar değil bunlar. Extrem değerleri sanki genel ısıymış gibi algılarsan gider ASUS TUF 5070 Ti'a gereksiz para verdirtir sistem sana böyle. Sakın bu tuzaklara düşme.

Çok haklısınız hocam doğru evet oyundaki dereceler önemli benim için ya o zaman Zotac 5080 Solid Core alıyim :) 60 derece çok iyi bir değer bu arada acaba siz BF6 da kart oyunlarda falan 60 derece iken bir ekran resmini alabilir misiniz atabilirseniz çok mutlu olurum. Bu arada yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam 😊

Çok haklısınız hocam doğru evet oyundaki dereceler önemli benim için ya o zaman Zotac 5080 Solid Core alıyim :) 60 derece çok iyi bir değer bu arada acaba siz BF6 da kart oyunlarda falan 60 derece iken bir ekran resmini alabilir misiniz atabilirseniz çok mutlu olurum. Bu arada yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam 😊

Oyunların kimisi ekran kartını tam kapasite kullanır kimisi yarım yamalak kullanır. Compute işlem bakımından 5080 ile 5070 Ti arasından kafadan %20 fark var donanımsal olarak. Oyun geliştiricileri adam gibi kartın tam kapasitesini kullanırsa bu farkı reelde hissedersin tabii. AC Shadows gibi 230-250 watt çekebilen bir oyunda fark anlaşılmıyor mesela. BF6'da native oynarken en fazla 320 watt falan görür ama geneli 280W falandır.

Ekran kartı default ayarda ne fan ayarı var ne undervolt var. Kutudan çıktığı neyse o şu anki değerleri. Undervolt ile daha da düşürülebilir sıcaklıklar. Fan eğrisi yaparsın daha da düşer. Bu kart alınmaz mı ya.

1771094613775.png

Son düzenleme:
Oyunların kimisi ekran kartını tam kapasite kullanır kimisi yarım yamalak kullanır.compute işlem bakımından 5080 ile 5070 Ti arasından kafadan %20 fark var donanımsal olarak. Oyun geliştiricileri adam gibi kartın tam kapasitesini kullanırsa bu farkı reelde hissedersin tabii. AC Shadows gibi 230-250 watt çekebilen bir oyunda fark anlaşılmıyor mesela. BF6'da native oynarken en fazla 320 watt falan görür ama geneli 280W falandır.

Ekran kartı default ayarda ne fan ayarı var ne undervolt var. Kutudan çıktığı neyse o şu anki değerleri. Undervolt ile daha da düşürülebilir sıcaklıklar. Fan eğrisi yaparsın daha da düşer. Bu kart alınmaz mı ya.

Eki Görüntüle 2660211

Çok iyiymiş hocam ya bu kadar beklemiyordum 59 derece yazıyor buz gibi yani tabii ki de alınır :) bir tık fan sorunları düşündürüyor o kadar gerisi süper 5 yıl garanti sunması bile başlı başına alınabilecek bir neden aslında ama çok fan sorunu yaşayan kişi var :(

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Çok iyiymiş hocam ya bu kadar beklemiyordum 59 derece yazıyor buz gibi yani tabii ki de alınır :) bir tık fan sorunları düşündürüyor o kadar gerisi süper 5 yıl garanti sunması bile başlı başına alınabilecek bir neden aslında ama çok fan sorunu yaşayan kişi var :(

Sırf bu muhabbeti yazdın diye Zotac firestorm programını sildim kasayı yan yatırıp bilgisayarı yeniden başlattım. Oyuna böyle girdim, 3 fan da çalışıyor yani gözümle gördüm. Sensörlerde 2 fan görüyor HWiNFO programında da ama 3 fan aynı hızda çalışıyor oyunda. Oyna devam kısacası. Buna daha Undervolt falan basacaksın, oradan da karın olur. Fan eğrisi kişisel mesela bunda, ben Power limit artırıp OC basacağım dersen o zaman karta ayrı fan eğrisi ayarlarsın gene yürürsün, overclock yoksa bırakırsın %40 sessiz profille devam. Her türlü yürüyor bu.

Fan konusunun linkini açtım, kartın alttan tutacağını fana değdirmiş sivrizekalılar ondan çalışmıyormuş.

Son düzenleme:
Sırf bu muhabbeti yazdın diye Zotac firestorm programını sildim kasayı yan yatırıp bilgisayarı yeniden başlattım. Oyuna böyle girdim, 3 fan da çalışıyor yani gözümle gördüm. Sensörlerde 2 fan görüyor HWiNFO programında da ama 3 fan aynı hızda çalışıyor oyunda. Oyna devam kısacası. Buna daha undervolt falan basacaksın, oradan da karın olur. Fan eğrisi kişisel mesela bunda, ben Power limit artırıp OC basacağım dersen o zaman karta ayrı fan eğrisi ayarlarsın gene yürürsün, overclock yoksa bırakırsın %40 sessiz profille devam. Her türlü yürüyor bu.

Fan konusunun linkini açtım, kartın alttan tutacağını fana değdirmiş sivrizekalılar ondan çalışmıyormuş.

:D valla kusura bakmayın hocam sizi de yordum ya işte bu fan sorunları beni de düşündürüyor diye uzun vadede sorun çıkarır mı ki gibisinden düşünceler belki ilk başta sorun olmaz birkaç ay sonra olur gibisinden ve oluyormuşta insanlarda olduğundan yazdım attım linkleri var bayağı bu arada ben zaten ne overclock yapacağım ne de undervolt hiçbir şey yapmam kutudan çıktığı gibi kullanacağım sorunsuz bir şekilde inşAllah ama işte o sorunlar falan düşündürdü tabii ki sizde olmamasına sevindim inşAllah bende de bir sorun olmaz artık haftaya almayı planlıyorum bu arada fan konusunun linkini açtım yazdınız linkini de atabilirseniz o konuya da bakayım ufaktan göz gezdiriyim.

Son düzenleme:
:D valla kusura bakmayın hocam sizi de yordum ya işte bu fan sorunları beni de düşündürüyor diye uzun vadede sorun çıkarır mı ki gibisinden düşüncüler belki ilk başta sorun olmaz birkaç ay sonra olur gibisinden ve oluyormuşta insanlarda olduğundan yazdım attım linkleri var bayağı bu arada ben zaten ne overclock yapacağım ne de undervolt hiçbir şey yapmam kutudan çıktığı gibi kullanacağım sorunsuz bir şekilde inşAllah ama işte o sorunlar falan düşündürdü tabii ki sizde olmamasına sevindim inşAllah bende de bir sorun olmaz artık haftaya almayı planlıyorum bu arada fan konusunun linkini açtım yazdınız linkini de atabilirseniz o konuya da bakayım ufaktan göz gezdiriyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı