Benim sistem ekran kartı hariç her şeyiyle daha üstün ve daha ucuz? Sizce de biraz abartmıyor musunuz? Her şey ekran kartı değil ki. Zaten bu ekran kartının bir tıkla OC özelliği de var. Bu arada iki yıl sonra sistemi güncelleyeceğim...Sizin fotoğraftaki sistemin artıdan ziyade eksisi var.
Yazılım olayı ne yazık ki az çok doğru.
Sizce o sistemi 500 W idare eder mi?
Bir şey diyemiyorum... Forumda ve videolarda baksaydınız görürdünüz, her türlü R3 3300X önde... Zaten tek kıstas bu olmamalı. Samsung SSD bulunması çok büyük bir artı mesela.3300X ne zamandan beri 3500X den daha iyi?
Geliştirmeyi başka şeylere harcarsınız.
Siz bilirsiniz. Sistemi siz kullanacaksınız.Bir şey diyemiyorum... Forumda ve videolarda baksaydınız görürdünüz, her türlü R3 3300X önde... Zaten tek kıstas bu olmamalı. Samsung SSD bulunması çok büyük bir artı mesela.
Dediğim gibi, oyun odaklı ve genel olarak tüm parçalarım kaliteli olsun istiyorum.Siz bilirsiniz. Sistemi siz kullanacaksınız.
R5 3600 çok güçlü o yüzden soğutucusuz core performance boost kapatmadan zor kullanırsınız o yönden haklısınız ne derseniz diyin 3600 işlem gücü olarak daha iyi. İlerde bir render almak istediğinizde (Belki isteyebilirsiniz) 3300X sizi üzebilir hadi yine bir yönden az çok yakınlar ama ekran kartı olarak aradaki fark uçurum hem de büyük bir uçurum.Dediğim gibi, oyun odaklı ve genel olarak tüm parçalarım kaliteli olsun istiyorum.
İstersem çok daha düşük parçalara RX 5600 XT alırım ama içim rahat etmez, 15-20 FPS için düşürdüklerime. En kötü şartta, gereksiz ayar kısarım yine rahat ederim. Zaten GTX 1660 Super için fabrikasyon ön OC profilleri de oluşturulmuş durumda, tek tıkta kolayca OC yapabilirim ve aradaki farkı azaltabilirim.
Belki R5 3600 alabilirim anakart ve RAM'den kısıp ama bu sefer de ısınma sorunu vs. uğraşacağım ya da soğutucu alacağım fakat ona da bütçem hiç yetmiyor...
Arkadaşlarım olsun, forumda her gün onlarca kez aynı konuların açılması gibi nedenler de beni R5 3600'den soğuttu... Zaten oyun performansı olarak da aynılar. Bazı oyunlarda R3 3300X, bazı oyunlarda ise R5 3600 geçiyor. Forumda da belirtildiği gibi, R3 3300X tam bir oyun işlemcisi, hem de R5 3600 kadar problemleri de yok.
4 çekirdekli olmasına rağmen R5 3600'e nasıl yetişebiliyor diye soracak olursanız, tek CCX yapıda olması ve fabrikasyon olarak yüksek frekanslarda çalışması diyebilirim. R5 3600 kadar ısınmadığı için de "boost" performansını sürekli olarak verebiliyor.
Ayrıca R5 3600 alanlara CPB kapat diyorlar, ben yüksek hızlarında kullanamayacaksam neden daha fazla para vereyim ki o işlemciye?..
Çok abartıyorsunuz... 2 yıl sonra hayırlısıyla üniversite sınavına gireceğim ve iyi bir yeri kazanırsam yeni nesil konsol ve telefon alacağım ayrıca PC yükseltmesi de düşünüyorum ama kesin değil. 2 yıl içinde o kadar az gireceğim ki, sadece idaretenlik gibi düşünebilirsiniz bunu. Önümde sınav olmasa 3700X+2070 Super alacağımdan emin olabilirdiniz. Tahminlerimce 2-4 yıl beni çok rahat götürür bu makina... Ayrıca render ile hiçbir alakam yok, bunu da bilin istedim.R5 3600 çok güçlü o yüzden soğutucusuz core performance boost kapatmadan zor kullanırsınız o yönden haklısınız ne derseniz diyin 3600 işlem gücü olarak daha iyi. İlerde bir render almak istediğinizde (Belki isteyebilirsiniz) 3300X sizi üzebilir hadi yine bir yönden az çok yakınlar ama ekran kartı olarak aradaki fark uçurum hem de büyük bir uçurum.
2 yıl için rx 580 8 GB ve 1650 Super yeterli işlemci olarak da 3300 X alırsınız ama kasa, PSU, RAM ve SSD yi iyisinden alın.Çok abartıyorsunuz... 2 yıl sonra hayırlısıyla üniversite sınavına gireceğim ve iyi bir yeri kazanırsam yeni nesil konsol ve telefon alacağım ayrıca PC yükseltmesi de düşünüyorum ama kesin değil. 2 yıl içinde o kadar az gireceğim ki, sadece idaretenlik gibi düşünebilirsiniz bunu. Önümde sınav olmasa 3700X+2070 Super alacağımdan emin olabilirdiniz. Tahminlerimce 2-4 yıl beni çok rahat götürür bu makina... Ayrıca render ile hiçbir alakam yok, bunu da bilin istedim.
Haklısınız, ben de öyle düşünüyorum zaten.2 yıl için rx 580 8 GB ve 1650 Super yeterli işlemci olarak da 3300 X alırsınız ama kasa, PSU, RAM ve SSD yi iyisinden alın.
Ekran kartı ve işlemciyi daha sonra satıp yenisini alırsınız buda bir seçenek.