Hangi sunucu alınmalı?

Kabin ücreti vs. ödemeniz gerekecektir. Neden standart bir VDS tercih etmiyorsunuz? Bütçenize bakinca bu sitelerin büyük bir site olmadığını düşünüyorum.

Sıradan satılık VDS'ler patlayabiliyor yedekde tutmazsa firima tüm emekleri at çöpe :) bizzat başıma geldi 15.000 kişilik forumu çöp ettiler.

Sunucu.al dan vds alıp devam edin bence günlük imaj yedeği alınıyor sunucularda birde kendi yedek sistemini kurdunmu yangın çıksa yine kurtarılsın. Benim hemen hergün imaj yedeği alınıyor hemde yine hergün kendi drive hesabıma yedekleme yapılıyor. 2 senedir kullanıyorum.

Sunucu para etmiyorda aylık giderleri benim gözümde fazla oluyor.

Aylık barındırma ve lisans ücretlerini araştırınız mı?

Edit: Sen bu alacağın sunuculara en az 2 adet'de ssd disk almak durumundasın. Raid ile disk bozulursa veri kaynı yaşamamak için mecbursun yani. Fiyat araştırmanı o şekilde yap bence. Her ay en az sunucuyu satın aldığın para kadar giderin olur.

Senin için kısa bir araştırma yaptım ve sunucu barındırma için ortalama fiyatlar:

(Lisans ücretleri giderinde olacak)

Son düzenleme:
Kabin ücreti vs. ödemeniz gerekecektir. Neden standart bir VDS tercih etmiyorsunuz? Bütçenize bakinca bu sitelerin büyük bir site olmadığını düşünüyorum.
vds e para ödemek yerine örneğin yayınladığım site tutmaz ise sunucu elimde kalıp örneğin kiralayabilirim veya başka bir proje için kullanabilirim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı