Hangi supplementler hangi markadan alınmalı?

Kalori açığıyla beraber kreatin, vitaminler ve protein tozu kullanabilirsiniz. Eğer protein ihtiyacınızı karşılıyabiliyorsanız (Kilonuzun 1.6-2.2 katı arası) protein tozunu boşverin. kreatin kullanmanız şart değil ama kullanmanız daha faydalı olur. Vitamin ve mineral definasyondayken önemli, eğer alacağınız kalori çok düşük miktarlardaysa (1000-2000 kalori) vitamin ve mineral almayı ihmal etmeyin. Özellikle minerallere biraz daha dikkat etmeniz daha iyi çünkü etkisi çok daha hızlı görülüyor. Bütün gününüzü baş ağırısıyla geçirmenize sebep olabilir. Marka olarak genel Türk markalarının ben artık çok farklı olduklarını düşünmüyorum. Protein ocean'da 1 kilo kreatin %25 indirimle alınabiliyor şuan sanırım, ben lansman indirimindeyken almıştım. Vitamin olarak piyasadaki en dolu içeriklerden biri sanırım Torq Nutrition'ın kendi markası olan multi-vitamininde var, ancak benim ordan zamanında 1 keresinde kargom kaybolmuştu o biraz uğraştırabilir. Genel olarak aralarında çok büyük farklar da olmuyor sanırım.
Hocam takviyesiz o kadar protein almam mümkün değil protein tozu kullanmam şart. Kreatinden de soruda belirttiğim gibi saç dökülmesini hızlandırdığı düşünceleri için pek emin değilim. Vitamin ve mineral almayı ben de düşünüyorum. Protein Ocean hakkında iyi yorumlar duymuyorum pek, şüphem ondan.

Daha önceden 5-6 ay kadar fitness yaptım ama hiçbir supplement kullanmadım. Artık başlamak istiyorum. Yağ oranım %25 civarı, amacım kas kazanırken yağ kaybetmek. Öncelik olarak kreatin ve protein tozu almayı almayı düşünüyorum ama bende genetik olarak bir saç dökülmesi var, kreatinden pek emin değilim. Marka olarak HIQ tavsiyesini sıkça duyuyorum. Eğer HIQ'dan alırsam yanında bazı multivitaminler de almayı düşünüyorum. BCAA, thermoburner'lar hakkında fazla bilgim yok. Aydınlatırsanız ve tavsiye verirseniz sevinirim.
kreatin hardline creapure alabilirsin.whey protein boş paranı ona harcayacağına nature supreme d3+nature supreme magnesium sitrat+solgar çinko pikolinat+nature supreme b complex veya solgar b complex+olimp gold omega 3 alabilirsin bu ürünler wheyden daha ucuzdur büyük ihtimal fakat wheyi 5 e katlar şekere para vermeye gerek yok.+ olarak venature magnezyum malat alabilirsiniz eğer 1500 kalori civarı alıcaksanız günlük ve aktif olucaksanız

1.6 ile 2.2 arasında nasıl fark olur hocam?
Kısa vadede yüksek ihtimal hiçbir şekilde farketmezsiniz bile. Kas kütlesi arttıkça protein alımı daha da öneme biniyor. O aralık bilimsel olarak kas gelişimi için gerekli olan sınırlar olarak geçiyor ancak benim fikrimce en iyisi kilonun 2 katı almak. Ciddi düzeyde düşük kaloriler almadığınız sürece protein vücut ağırlığınızın 2 katında çoğu konumda yeterli olacağını düşünüyorum.

Hocam takviyesiz o kadar protein almam mümkün değil protein tozu kullanmam şart. Kreatinden de soruda belirttiğim gibi saç dökülmesini hızlandırdığı düşünceleri için pek emin değilim. Vitamin ve mineral almayı ben de düşünüyorum. Protein Ocean hakkında iyi yorumlar duymuyorum pek, şüphem ondan.
illa amino asit lazım diyorsan trec fermante eaa al whey protein bomboş birşey spordan sonra eaa+karbonhidratlı beslen wheye ihtiyacın kalmaz bile.eğer paran varsa whey yerine hmb alabilirsin

Kreatinin net olarak saç dökülmesini tetiklediğini gösteren bir açıklama yok diye biliyorum. Şu DHT mevzusu kayda değer düzeyde artmadığı için saç dökülmesine net kanıt olarak gösterilememiş.Kreatin markası olarak ben neredeyse piyasadaki her markayı kullandım. Supplementler, Kingsize, Reflex creapure, HIQ creapure, HIQ kreatin monohidrat ve protein ocean kreatinini kullandım. Aralarında hiçbir fark yok hocam. İsterseniz alıp deneyebilirsiniz, şuan sanırım çoğu yer indirimli. Supplementlerin kendi kreatini biraz topaklanıyordu, ama fiyatına göre eğer midenizi bulandırmıyorsa alınabilir. Protein konusunda protein tozu kullanmanız iyi olur hocam. Ancak protein tozunu aç karna içmenizi tavsiye etmem. Bazı videolarda vücudun onu enerji olarak kullanabileceğini söyleyenler gördüm ve olabileceğini düşünüyorum.

illa amino asit lazım diyorsan trec fermante eaa al whey protein bomboş birşey spordan sonra eaa+karbonhidratlı beslen wheye ihtiyacın kalmaz bile.eğer paran varsa whey yerine hmb alabilirsin
HMB fiyatına göre çok gereksiz bir supplement olduğunu düşünüyorum. Sözde üzerine yapılan bir araştırmada anabolizanlardan daha fazla kas kazandırdığını gösteren bir araştırma bile var. Normal lösinden çok bir farkı yok aslında. Protein tozunun yerine tercih edilecek bir supplement olduğunu düşünmüyorum.

Hocam takviyesiz o kadar protein almam mümkün değil protein tozu kullanmam şart. Kreatinden de soruda belirttiğim gibi saç dökülmesini hızlandırdığı düşünceleri için pek emin değilim. Vitamin ve mineral almayı ben de düşünüyorum. Proteinocean hakkında iyi yorumlar duymuyorum pek, şüphem ondan.

Kalori açığı verme kilonu korumak için gereken kaloriyi al üstüne kardiyo falan ekleyerek daha iyi bir şekilde gelişebilirsin zaten yağ oranın fazla kalori açığı verirsen metabolizman yavaşlar hiç yağ yakamazsın. Bigjoy supplamentler swiss vs. bu gibi markalara bakabilirsin HIQ ocean boş balon markalar.

Kalori açığı verme kilonu korumak için gereken kaloriyi al üstüne kardiyo falan ekleyerek daha iyi bir şekilde gelişebilirsin zaten yağ oranın fazla kalori açığı verirsen metabolizman yavaşlar hiç yağ yakamazsın. Bigjoy supplamentler swiss vs. bu gibi markalara bakabilirsin HIQ ocean boş balon markalar.
Kalori açığı vermeden nasıl yağ yakacak? şuan yüksek ihtimal bu yağ oranına çıkana kadar vücudunda bir insülin direnci oluşmuştur. Kalori açığı vermeden, ciddi bir diyet yapmadan doğru düzgün ilerleyemeyecek yüksek ihtimal. Metabolizmasının yavaşlaması da normal bir şey, kaloriyi düşürdükçe vücut normal olarak alışacak. Artık kilo verilemediği bir dönemde tekrar kalori fazlasıyla kas kütlesi arttırılmaya çalışılınabilir. Bu dönemde temiz ve kaloriyi abartı düzeyde fazla almadan ilerlemek çok önemli. Yoksa kas kazanımı yerine yağ ve ödem tutumu kesin olacaktır.

kreatin hardline creapure alabilirsin.whey protein boş paranı ona harcayacağına nature supreme d3+nature supreme magnesium sitrat+solgar çinko pikolinat+nature supreme b complex veya solgar b complex+olimp gold omega 3 alabilirsin bu ürünler wheyden daha ucuzdur büyük ihtimal fakat wheyi 5 e katlar şekere para vermeye gerek yok.+ olarak venature magnezyum malat alabilirsiniz eğer 1500 kalori civarı alıcaksanız günlük ve aktif olucaksanız
Magnezyum malat kullandım aralarından pek faydasını görmedim. Whey protein boş onun yerine vitamin al deme sebebiniz nedir?
Supplementlerin kendi kreatini biraz topaklanıyordu, ama fiyatına göre eğer midenizi bulandırmıyorsa alınabilir. Protein konusunda protein tozu kullanmanız iyi olur hocam. Ancak protein tozunu aç karna içmenizi tavsiye etmem. Bazı videolarda vücudun onu enerji olarak kullanabileceğini söyleyenler gördüm ve olabileceğini düşünüyorum.
Ben de dediğiniz gibi biliyorum kreatinin saç dökme kısmını, ama ne olur ne olmaz diye yine de bir araştıracağım. Aç karnına kullanmama olayını da araştırayım ama yapabileceğim maksimum şey küçük bir kahvaltının hemen ardından içmek olur.
Hocam metabolizmayı açlığın yavaşlattığını biliyorum. Benim için kalori açığı normalden 500 kalori az, temiz ve dengeli beslenmektir. Ben öyle yapacağım.

Magnezyum malat kullandım aralarından pek faydasını görmedim. Whey protein boş onun yerine vitamin al deme sebebiniz nedir?
magnezyum malatı sitratla beraber kullanmak lazım.magnezyum malat kreatin gibi atp depoları için.sabah magnezyum malat öğlen veya öğleden sonra magnezyum sitrat.

düşük kalori alıcaksın zaten çoğu vitamin ve mineral alımın eksik olucak günde 4000 kalori alan adam bile günlük alması gereken çinko magnezyum gibi minarelleri tamamlayamıyor protein eksikliğinden birşey olmaz ama vitamin ve mineral eksikliği sıkıntı.çinko ve magnezyum dediğim sebepden.d3 ve b complex ise düşük kalori alacağından dolayı modun ve enerjin çok düşük olucak spor yapman zorlaşıcak bunlar enerjini yükselticek vitaminlerdir.omega 3 spor yapmayanlar için bile öneriliyor.whey proteinin hiçbir faydası yok sadece tadı güzelleştirilmeye çalışılmış içinde tatlandırıcı renklendirici gibi şeyler bulunan kimyasal bir toz.protein tozu bu alacağın vitamin ve minarellerin 10 da 1 i kadar iş yapmayacaktır.

kas kaybetme endişen varsa ve eğer günlük protein alımın 100g altına düşcekse eaa al.spordan sonra yüksek glisemik indeksli karbonhidrat tüket+eaa al.antrenmanlarıda çok yüksek intensity yapma.yada HMB yi araştırabilirsin.

kas kaybetme endişen varsa ve eğer günlük protein alımın 100g altına düşcekse eaa al.spordan sonra yüksek glisemik indeksli karbonhidrat tüket+eaa al.antrenmanlarıda çok yüksek intensity yapma.yada HMB yi araştırabilirsin.
Hocam bazı yerlerde farklı bir dil konuşuyormuşsunuz gibi hissediyorum. Ben detaylıca açıklayayım. Yağ oranım yüksek ve haftada 5 ya da 6 gün spor yapabilirim. Günlük kalori açığı oluşturmamda sakınca yok fazla yemek yiyen bir insan değilim. Fakat yurtta kalıyorum, yani kendi imkanlarımla günlük 100g protein almamın imkanı pek yok. Dediğiniz mineral ve vitaminlerin yanında protein tozu da kullanamaz mıyım? HMB ve EAA'yı araştırdım fakat siz de bildiğiniz kadar kullanımları, faydaları hakkında yardımcı olur musunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı