Hangi telefon markalarını tercih etmelisiniz?

Katılım
17 Şubat 2021
Mesajlar
2.696
Makaleler
7
Çözümler
43
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600x
Sapphire Pulse Rx590 8GB
2x8GB XPG GAMMIX D30
Crucial P3 Plus 2TB
GIGABYTE B450M S2H
Dell S2721HN
Dell Alienware AW2724HF
Acer Aspire 6935G

Toyota Corolla

XBOX Series X
PlayStation 4

iPhone 15 Pro
Galaxy S24 Ultra
Galaxy S20 FE
Lenovo TAB M10 HD
Redmi Note 12
Redmi 10 2022
iPhone SE 3
Sony Xperia XA1
Galaxy Win
Galaxy Wonder
Galaxy Note GT-N8010

Amazfit Verge
Apple Watch 4
Samsung Gear S2

Redmi Buds 4 Active
Philips SHB3175
Cinsiyet
Erkek
Telefon alırken hangi markaların hangi serilerini almanız gerektiği hakkında bilgi vereceğim.

Apple

Günümüzde minimum iPhone 11 Pro/iPhone 12 alınmalı. iPhone 13'ün üstü alınacağı zaman düz model değil Pro veya Pro Max modeller alınmalı, düz modeller fiyatını pek hak etmiyor.


Samsung

A0x serilerinden kesinlikle uzak durun, pişman eder. Onun dışındaki A ve M serisi cihazlar genellikle günlük kullanım için gayet yeterli cihazlardır. Özellikle Note, S ve Z serileri en lüks, güçlü, uzun ömürlü ve premium cihazlarıdır.


Xiaomi

Xiaomi, Redmi ve Poco ismiyle dünyada ismi bilinen bir markadır. İsminin bilinme nedeni sadece uygun fiyatlı telefonlar üretmesidir, stabilizasyonu berbattır. Hiçbir telefonu alınmaz adam akıllı telefonunu bulamazsınız. 50 bin liralık Xiaomi telefonun arayüzünde reklam var şaka gibi.


Oppo

Türkiye pazarından çekilmiş olsa da hala ülkemizde satılan modelleri mevcut. Üst segment cihazları iyi olsa da alt ve orta segment cihazları berbat.


Tecno

Fiyatını en hak etmeyen markadır. En güçlü telefonunu da alsanız 7 senelik Samsung S7 Edge çok daha iyi performans verir. Genelde telefonlara uyduruk işlemci koyup insanlara kakalamaya çalışan bir firmadır.


Huawei

Kamera olsun ekran, tasarım olsun ürünlerinin kalitesi olsun gayet iyi bir markadır, tek sorunu Google Play Hizmetlerinin Huawei cihazlarda bulunmaması fakat yavaş yavaş toparlamaya başladı, alınabilecek iyi bir marka.

Realme

Düşük ve orta bütçeye hitap eden, uygun fiyata segmentine göre iyi işlemci koyan bir firmadır. Bazı kötü cihazları vardır fakat genel olarak iyidir, alınır.


Casper

Hesap makinesi kamera mı dersiniz, berbat tasarım mı dersiniz, her kötü özellik var. Reklamda 8GB RAM diyor üründe 20 FPS zor verecek işlemci var Casper kesinlikle alınmaz.


General Mobile

Güncelleme desteği olarak ürünlerinin pek arkasında durmaz ama kısıtlı bütçe için iyi bir tercih olan bazı modelleri mevcuttur.


Nothing

Nothing Phone serisi genellikle kaliteli ve iyi cihazlardır, Türkiye'de resmi olarak satılan Stock Google Android ROM'unu deneyimleyebileceğiniz en iyi cihazdır.


Önerilerim bu kadardı, eksiklik veya yanlış olduğunu düşündüğünüz kısımları söyleyip doğrusu ile değiştirebilirsiniz, iyi sosyaller.
 
Son düzenleme:
Hocam öncelikle elinize sağlık güzel olmuş. Ama bence artık iPhone 12 ve altı alınmaz.
Sağ olun hocam, iPhone 11 Pro, iPhone 12 ile aynı sürede güncelleme alacağı için pro modelini de ekledim, Pro ve Pro Max'ler 1 yıl daha uzun güncelleme alıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bomboş inceleme için teşekkür ederiz. Piyasada her markanın alınacak telefonu vardır, alınmayacak telefonu vardır. Bunu F/P olma durumu belirler. Gereksiz bir konu olmuş. Bu tarz göreceli içerikler genele pek hitap etmez ve yanıltıcı olur.

Bu tür eleştiriler kendimi geliştirmemde yardımcı oluyor, sağ olun.
 
Diğerlerine pek sözüm yok lakin Xiaomi böyle gömmeniz ne ilginç. Evet orta segmentten itibaren alınabilir. Premium seviyesi cihazlar diğer cihazlardan daha önde. Ayrıca bende Xiaomi kullanıyorum neden bende reklam yok? Nothing hakkında söylediğiniz şaka gibi. Bence en rezil Android telefondur kendileri. 3 kez nothing aldım 3 kez iade ettim. Arayüz berbat, sistem kararlılığı yerlerde geziyor, kamera acayip kötü, ses kalitesi 10 yıllık Xperia Z5 premiumdan bile berbat. Sözde bütçeye uygun telefon lakin fiyatı yurt dışında amiral gemisi seviyesinde. İade sebebim. Türkiye bulunmuyor ama Android'in kralı benim için tartışılmaz şekilde Sony. Piyasa da ondan daha iyi özellikle ekran, kamera, ses bulamazsınız. Size gülünç gelebilir bir elimde 10 senelik Xperia Z5 premium diğerinde Xiaomi 13T Pro, Samsung s23.. Bariz şekilde özellikle 4 k ekranı acayip hoş. Xiaomi ve Samsung kağıt üstünde daha üstün, daha teknolojik ama benim kanaatimce Sony hala eşsiz.
 
daha teknolojik ama benim kanaatimce Sony hala eşsiz.
Benim için de eşsiz, ülkemizde satılmadığı için eklemedim.

Diğerlerine pek sözüm yok lakin Xiaomi böyle gömmeniz ne ilginç. Evet orta segmentten itibaren alınabilir. Premium seviyesi cihazlar diğer cihazlardan daha önde.
Xiaomi'nin yazılımı mahvediyor cihazları, EU ROM veya Custom ROM ile kullanılabilir cihazlar aslında.

Bomboş abartı oldu tabii ki bu yönde araştırmanız varsa şevkinizi kırmak istemem. Size göre hangi marka cihazlar alınabilir en azından bunu öğrenmiş olduk. Her zaman; emeğe saygı.
Teşekkür ederim :)
 
Xiaomi'nin bu kadar gömülmesini ben de doğru bulmuyorum. Çünkü görece uygun fiyata hoş donanımsal özellikler sunabiliyor. Ancak şu reklam konusunda haklısınız. Kendi uygulamalarını kullanırken çıkması insanın sinirini bozuyor.
 

Geri
Yukarı