Hangi tip M.2 SSD alınmalı?

Hasan Özcan

Kilopat
Yer
Sakarya
Merhabalar,
Bilgisayarıma SSD takmak istiyorum. Bilgisayarımda M.2 soketi bulunmakta fakat hangi tipi satın almalıyım anlamadım. Konuları araştırdığımda 5 pin olan m key oluyormuş. Fakat SATA SSD'lerde hem b+m key bulunmakta. Bilgisayarımın anakartı HP 832b. Araştırmalarımda da şu linki buldum This Laptop Support. M.2 NVMe SSD
Şu SSD'yi de almayı düşündüm fakat uyumluluğu hakkında bir karar veremedim https://www.hepsiburada.com/samsung...0mb-s-m-2-2-5-ssd-mz-n6e250bw-p-HBV00000A5BLX

Merhabalar,
Bilgisayarıma SSD takmak istiyorum. Bilgisayarımda M.2 soketi bulunmakta fakat hangi tipi satın almalıyım anlamadım. Konuları araştırdığımda 5 pin olan m key oluyormuş. Fakat SATA SSD'lerde hem b+m key bulunmakta. Bilgisayarımın anakartı HP 832b. Araştırmalarımda da şu linki buldum This Laptop Support. M.2 NVMe SSD
Şu SSD'yi de almayı düşündüm fakat uyumluluğu hakkında bir karar veremedim https://www.hepsiburada.com/samsung...0mb-s-m-2-2-5-ssd-mz-n6e250bw-p-HBV00000A5BLX
Anakartına uyar bir problem olmaz ama 250GB SATA hızı veren bir SSD ye neden o kadar para veriyorsun ki? Gereksiz bir fiyat olur bu modele.

800 TL lik bir bütçem var
Daha uygun 500GB olsun istersen;

Dikkat, ben NVMe anakart, M.2 SSD aldım, bilgisayarım M.2 kadar hızlanmadı.
Anladım ki, bilgisayarın M.2 kadar hızlı olması için işlemcinin de çok hızlı olması gerekiyormuş.
İşlemcim fena değil ama çok hızlı da değil, 11. nesil, 2.9 GHz.
Bilginiz olsun.
Şu an hızımda sorun yok, Windows açılış kapanışında, 9-10 . senil 3.2 GHz olan PC'den çok daha hızlı ama bazı işlemlerde değil.

NVMe M.2 SSD destekliyormu onu tam anlayamadım. Benim kendi bilgisayarımda NVMe M.2 SSD vardı onu çıkartıp size söylediğim bilgisayaratakmayı denedim olmadı.
photo1624534315 (1).jpeg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı