Hangi tür Windows 11 Pro lisansı alınmalı?

Oem de olur ama fiyat farkına değer mi o size kalmış.
Nasıl yani, Retail'in ücreti daha fazla?
Fiyat önemli değil bu arada, hangisi mantıklıysa onu alacağım.

Ayrıca bu keyleri internetten alıp satıyorlar sanırım nereden bilmiyorum ama birden fazla kişi kullandığı için ucuz. Birden fazla kişinin kullanmasının bize zararı yok ama. Key bozulması, lisans gitmesi gibi bir şey yaşamadım.
OEM lisansları sadece tek cihaz, Retail lisansları aynı anda tek cihaz kullanabiliyor diye biliyorum. MAK hakkında bilgim yok.

Nasıl yani, Retail daha pahalı?

OEM ve Retail lisansları sadece tek kişi kullanabiliyor diye biliyorum. MAK hakkında bilgim yok.

Tam bilmiyorum ama ucuz satılmasının sebebi internette gezen keyleri alıyorlar diye sanırım, bir problem yaşamadım.

Satıcılar resmi tam lisansı alıp onu uygun fiyattan satıyorlar. Bir çok kişinin kullanmasi bir sorun yaşatmaz. Tavsiyem alışveriş sitelerinde 20-30tlye satılan oem keylerden almanız. Yorumu olan satıcıların herhangi birinden alabilirsiniz.

Nasıl yani, Retail'in ücreti daha fazla?

OEM ve Retail lisansları sadece tek kişi kullanabiliyor diye biliyorum. MAK hakkında bilgim yok.
Hocam OEM kullandıktan sonra o Windows sonsuza kadar ana kartınıza gömülüyor. Eğer ana kart değiştirmek isterseniz yeni almak zorunda olabilirsiniz yanlış değilsem. Fakat retail öyle değil. Yanlış değilsem Microsoft hesabınıza bağlayabiliyorsunuz. Üstüne ana karta gömülmüyor başka PC ye bu key ile kullandığınız Windows'u da taşıyabiliyorsunuz. Retail daha pahalı nedeni de bu :).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı