Sahibinden üzerinden veri çekip kategorilere ayırmak mümkün mü?

• Konuyu başlatan efss
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 970
Yapılmak istenilen işlem sırası ile.
  • Konunuzdan örnek verelim, sarı siteye girdiniz ve istediğiniz ilana eriştiniz ve not aldınız. Sitede en fazla üç veya dört sayfa açtınız ve o kadar istekte bulundunuz. Bir bota bu işi yaptırmak için siteden en az onlarca belki de yüzlerce istekte bulunacak. Sitenin akıcılığını bozacak. Siz dilediğiniz listenize ulaşırken site amacına uygun olmayan ve gereksiz şekilde ağırlaştıran bir botla uğraşacak.
  • Siteye girdiğinizde size özel bir isim atanır ve Google analitikte veya Yandex metrikada nereye tıkladığınız kaç saniye hangi sayfada beklediğiniz gibi bilgiler site sahibi ile paylaşılır. Bu bilgiler site sahibi için Google veya Yandex arama motorunda özellikle (organik) sıralamasında önemli bir rol oynar. Bu sıralamaya botlar ile zarar verirsiniz.
Gibi etkileri olur. Bu durum sarı site yöneticilerinin hoşuna gitmez ve sizin işinizi kolaylaştıracak bu yazılımı engellemeye çalışacaklardır. Tabii bu benim sarı sitenin web masterlarının makul bir seviyede (en azından benim kadar bilgili olup) bu durumun farkına varabilecek kapasitede olduklarını varsaydığım ortamda geçerli. Bu pozisyondaki arkadaşın işini umursamaz olma olasılığı da bulunuyor.

Benim beklediğimin aksine bu SEO ajanslarının düşük trafik alan e-ticaret sitelerine eklediği botlar gibi katkı sağlayabilir ve de sarı sitenin trafiğini ve etkileşimini arttırabilir. Ama denemeden bilemeyiz. Sarı sitenin alt yapısının sağlam olduğunu ve bir bottan gelecek onlarca isteğin rahatça karşılanacağını düşünüyorum. Fakat botunuzu farklı emlakçılar ile paylaşır (satar) ve sitenin kapasitesini zorlarsanız programınız ile siteniz arasında bir entegrasyon kurulması gerekebilir; pazaryerleri ile Akakçe benzeri.

Eğer bu entegrasyonu sarı site ile anlaşıp kurabilirseniz TR'deki tüm emlakçılara bu programı satabilirsiniz de.

Biraz uzun oldu ama endişelerimi ve nasıl geliştirilebileceğinizi belirtmek istedim.

Hocam bakış açınız ve bilgileriniz çok değerli gerçekten benim görmediğim, bilmediğim detayları yakalamışsınız
Öncelikle bu bot sadece bireysel olarak benim yaptığım işi yapsın gerisi beni çok ilgilendirmiyor diğer çalışanlar isterlerse elle girsinler
İkincisi bu botu satmak veya başkasıyla paylaşmak gibi bir amacım yok piyasada benim önüme geçerler
Üçüncü olarak tam otomasyon olarak ayarlayamazsak da işimizi bir tık ya da iki tıkla halletsem bile benim için zamandan tasarruftur teşekkür ederim.

Hocam bakış açınız ve bilgileriniz çok değerli gerçekten benim görmediğim, bilmediğim detayları yakalamışsınız.
Öncelikle bu bot sadece bireysel olarak benim yaptığım işi yapsın gerisi beni çok ilgilendirmiyor diğer çalışanlar isterlerse elle girsinler.
İkincisi bu botu satmak veya başkasıyla paylaşmak gibi bir amacım yok piyasada benim önüme geçerler.
Üçüncü olarak tam otomasyon olarak ayarlayamazsak da işimizi bir tık ya da iki tıkla halletsem bile benim için zamandan tasarruftur teşekkür ederim.

Ek olarak sadece X ilinin y ilçesindeki ilanları filtreleyeceğim için göze çarpacağını pek sanmıyorum olsa olsa en fazla günde bir sayfa yeni ilan ekleniyor bu da 20 adet demek oluyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı