Hangi ülkenin kolayca vatandaşlığı alınır?

Ya arkadaşım şu kafayı anlamıyorum gerçekten ya. Bu insanlar hayata kaç defa geliyorlar ki bir ülke için tüm hayatlarından feragat etsinler? Gençlerin gençlikleri gitti zaten sinir-stres-pahalılık millet kafayı yedi, saçlar beyazlamaya başladı halen daha "ülkeden gitmeyin, kurtarmak için çabalayın" diyebiliyorsunuz. Zorundalar mı? Kısa ve net bir soru? Cevap hayır olsa karşı çıkabilecek misiniz? Bu insanların daha iyi şartlarda yaşamaya hakkı yok mu?

Zorundalar demedim o zaman Atatürkçüyüm demesinler. Atatürk tüm hayatını bu ülke için harcadı ister beğen ister beğenme. O ölmek üzere iken Hatay'ı aldı siz hala iyi şartlarda yaşamaya hakkı yok mu diyorsunuz kardeşim. Kurtarırsa zaten iyi yaşar. Gidersen gidersin gidemezsen gidemezssin seni zorla tutan yok veya çalış çalış diyen yok ki. Diyen olsa da çalışacağını pek sanmıyorum.

Gençler değil eğitimsiz halkımız tanımıyor. Kaldı ki okuma oranının %1 olduğu yerde normal.

Gençlerde tanımıyor merak etmeyin hocam.

Zorundalar demedim o zaman Atatürkçüyüm demesinler. Atatürk tüm hayatını bu ülke için harcadı ister beğen ister beğenme. O ölmek üzere iken Hatay'ı aldı siz hala iyi şartlarda yaşamaya hakkı yok mu diyorsunuz kardeşim. Kurtarırsa zaten iyi yaşar. Gidersen gidersin gidemezsen gidemezssin seni zorla tutan yok veya çalış çalış diyen yok ki. Diyen olsa da çalışacağını pek sanmıyorum.
Ne alakası var sen bu insanlardan Atatürk mü çıkmasını bekliyorsun? Millet buna mecbur mu? Her Atatürkçü olan ülkesinde kalıp her zorluğa göğüs mü germek zorunda bu nasıl bir kafa? Senin Atatürkçülükten anlayışın bu ise sen bu ülkede kalabilirsin, kendini parçalayabilirsin tüm zorluklara ve haksızlıklara karşı. İnsanların nerede yaşaması gerektiğine karışamazsın ve böyle bir damga da vuramazsın.

Atatürk olsa senin bu düşünce yapına ne derdi acaba bunu hiç düşündün mü? Atatürk senin gibi millete çamur atmadı aksine halkın içinden biriydi ve halk ile birleşti. Senin kullandığın dili asla ve asla kullanmadı Atatürk. Sen çok yanlış anlamışsın Atatürk'ü.

Atatürkçülüğü ülkesinde sonuna kadar kalmak sanan bir vatandaş... Trajikomik durum cidden.

Ne alakası var sen bu insanlardan Atatürk mü çıkmasını bekliyorsun? Millet buna mecbur mu? Her Atatürkçü olan ülkesinde kalıp her zorluğa göğüs mü germek zorunda bu nasıl bir kafa? Senin Atatürkçülükten anlayışın bu ise sen bu ülkede kalabilirsin, kendini parçalayabilirsin tüm zorluklara ve haksızlıklara karşı. İnsanların nerede yaşaması gerektiğine karışamazsın ve böyle bir damga da vuramazsın. Atatürk olsa senin bu düşünce yapına ne derdi acaba bunu hiç düşündün mü? Atatürkçülüğü ülkesinde sonuna kadar kalmak sanan bir vatandaş... Trajikomik durum cidden.

Azıcık mantığın olsa bu yazdıklarımdan böyle bir çıkarım yapmazdın.
1.İsteyenler her zorluğa göğüs gerer germez ben gereceğim ve kendimi parçalayacağım.
2.İnsanlar nerede yaşar karışmıyorum kendi fikrimi belirttim ben senin nereye gidip gidemeyeceğine karar verebiliyor muyum zaten(hayır).Boş yapmayalım.
3.Tamam artık başka ülkeden ülkeyi kurtarırsın bu ülkede yaşayarak ülke mi kurtarılır?
Esen kal konuyu devam ettirmeyelim istersen. Senin ne yapacağına karar vermek benim haddime değil zaten bir daha böyle konulara yazı yazmayacağım illa bir şey çıkıyor. İyi akşamlar dilerim.

Azıcık mantığın olsa bu yazdıklarımdan böyle bir çıkarım yapmazdın.
Sen nasıl bir yorum yaptıysan ona göre çıkarım yaptım güzel kardeşim. Saksıyı çalıştır biraz.

Sen insanların ülkesinde kalmayıp yurtdışına gidenlere "Atatürkçü değiller" kafasında olan bir insansın. Sen kimsin? Millet senin düşüncene göre mi Atatürkçü olup olmuyor? Buna sen mi karar veriyorsun? Ağzından çıkanı kulağın duysun. Kimse seni bu ülkeden zorla göndermiyor sana batan şey ne? Ülkende ölene dek yaşarsın olur biter.

Ve anlamadığım bir nokta daha sen neden bu insanları Atatürk ile kıyaslıyorsun? Atatürk dünya üzerinde görülen sayılı süperzeka (ne desem bilemedim) insanlardan bir tanesi. Atatürk gibi insanlar 500 yılda mı 1000 yılda mı ne geliyormuş sen gerisini hesap et. Yani senin mantık baştan yanlış zaten.

1.İsteyenler her zorluğa göğüs gerer germez ben gereceğim ve kendimi parçalayacağım.
Daha ne laga luga yapıyorsun o zaman? Kapat konuyu.

Tamam artık başka ülkeden ülkeyi kurtarırsın bu ülkede yaşayarak ülke mi kurtarılır?
Ben ülkeyi kurtaracağım diye bir şey dediğimi hatırlamıyorum. Ha kalıp kurtarmak isteyene de saygım sonsuz. Kimse bu konuda birbirine laf atmasın. Kimsenin haddine değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı