Dış ülkelerde her şey bedavaymış fakirlik işsizlik yokmuş herkes istediğini alabiliyormuş(13 yaşındaki yiğenim diyor kim bunların aklını böyle yıkıyor)
Master olan konu Türk vatandaşlığından çıkıp askerlikten kurtulup sonsuza kadar turist vizesi alarak yaşamak isteyen biri vardı onu kimseye değişmem sizin hayalleriniz sulu makarna.
Dış ülkelerde her şey bedavaymış fakirlik işsizlik yokmuş herkes istediğini alabiliyormuş(13 yaşındaki yeğenim diyor kim bunların aklını böyle yıkıyor)
Batı olarak nitelendirebileceğimiz Avrupa ülkeleri ve Amerika'da asgari ücret dolar bazlı baktığımızda 1500 dolar diyebileceğimiz seviyelerde. Ülkemizde ise ortalama 400 dolar. Yani aslında emeğimiz değersiz ancak bunu sadece bunu yüksek fiyatlı diye nitelendirebileceğimiz ürünlerde hissedebiliyoruz. PS5, iPhone 14 gibi. Gençler de bunları argüman olarak kullanıyor. Her şeyi basit sanıyorlar ancak çark öyle işlemiyor maalesef.
Konu sahibi arkadaşın derdi farklı ve gülünç geldi bana.
Benim radikal politik görüşlerim ve insanlar tarafından şüphelenmem ve aile baskısında gibi hissetmem nedeniyle, bir uzak Asya ülkesine gitmek istiyorum. Özgür düşünce ve entellektüel dostu ve tanınmış devlet olsun.
Sen de safsatası oluyor bu ama diyen kişi de değersiz olabilir. Beni soran varsa sakıncalı olmayan şeyleri atabilirim. Türkiye'yi temsil etmiştim mesela. Onun dışında eleştiri hakkın yok safsatasına düşmemek gerek.
Sen de safsatası oluyor bu ama diyen kişi de değersiz olabilir. Beni soran varsa sakıncalı olmayan şeyleri atabilirim. Türkiye'yi temsil etmiştim mesela. Onun dışında eleştiri hakkın yok safsatasına düşmemek gerek.