Hangi üniversite bölümünü seçmeliyim?

Merhaba. 2 sene önce adalet/zabıt katipliği bölümünden mezun oldum Lisede. Şu an kuryelik yapıyorum çalışıyorum. İnşallah seneye YKS sınavına girip üniversite kazanmak istiyorum. Liseden mezun olduğum sene bioteknik mühendisliği kazanmıştım ama gitmedim ücretinden dolayı. Çok kararsızım. Normal hayatımda konuşma biçimim fikirlerim ve düşüncelerim olarak etrafımdaki insanlar sürekli psikoloji üzerine gitmemi istiyorlar. Ağzım iyi laf yapar iyi konuşurum felsefik fikirler edebiyatla donatılmış tavsiyeler vs. bir tarafım ne kadar düzenli hayat istese de beyaz yakalı olursam huzursuz olacağımı düşünüyorum(savcılık için). Yazılım aslında tam istediğim gibi 14 senedir bilgisayar başındayım fakat donanım da bilgim olsa da yazılım olarak çok kötüyüm. Bir kenardan psiklolog olmakta fena gelmiyor. Hayatım motordan ibaret olduğu için motorlu zabıta bile olasım geliyor. Astronomi'ye de ilgim var. Kafam çok karışık yardımcı olursanız sevinirim.

Yazılımcılık uzaktan bakıldığı kadar tozpembe değil sadece çok romantize ediliyor, donanım bilginiz olması önemli değil zaten işiniz donanım değil genelde yazılım olacak. Yazılım temeliniz olması elbette ki iyi olurdu fakat elzem değil, iyi bir okulda mühendislik fakültesine gidip sıkı çalışırsanız çok donanımlı olarak mezun olabilirsiniz, tabii ki sektörün içine girip deneyim ve tecrübe kazanmanız her bölümde olduğu gibi bu bölümde de gerekiyor.

Yazılımcılık uzaktan bakıldığı kadar tozpembe değil sadece çok romantize ediliyor, donanım bilginiz olması önemli değil zaten işiniz donanım değil genelde yazılım olacak. Yazılım temeliniz olması elbette ki iyi olurdu fakat elzem değil, iyi bir okulda mühendislik fakültesine gidip sıkı çalışırsanız çok donanımlı olarak mezun olabilirsiniz, tabii ki sektörün içine girip deneyim ve tecrübe kazanmanız her bölümde olduğu gibi bu bölümde de gerekiyor.
Yazılım üzerine mi gitsem emin değilim. ne okumak istediğimi bilmiyorum.

Yazılım üzerine mi gitsem emin değilim. ne okumak istediğimi bilmiyorum.
Eğer bilgisayar mühendisliği okuyacaksanız çok yüksek bir ihtimalle yazılım üstüne gideceksiniz, robotik kodlama ve yapay zeka, UI/UX, Full-stack, Front-end, Back-end, Siber güvenlik vesaire fark etmiyor hepsinde yazılım dili öğrenmeniz gerekiyor. İstediğiniz meslekleri sıralayıp sektörün içindeki insanların çektiği Youtube videoları veya blog yazılarına bakın, kafanızda daha da net bir tablo oluşabilir.

Eğer bilgisayar mühendisliği okuyacaksanız çok yüksek bir ihtimalle yazılım üstüne gideceksiniz, robotik kodlama ve yapay zeka, UI/UX, Full-stack, Front-End, Back-End, Siber güvenlik vesaire fark etmiyor hepsinde yazılım dili öğrenmeniz gerekiyor. İstediğiniz meslekleri sıralayıp sektörün içindeki insanların çektiği YouTube videoları veya blog yazılarına bakın, kafanızda daha da net bir tablo oluşabilir.

Teşekkür ederim. Evet yazılım üzerine gidersem bir şirkette siber güvenlik uzmanı olarak çalışmayı çok istiyorum. Fakat üniversite sonrası hemen iş bulabilir miyim? Çok yakın bir arkadaşım TEKNOFEST ve yurt dışı projelerinde olan biri aynı şekilde kardeşi de Rusya'da yazılım üzerine okuyor. Üniversite döneminde kendimi rahatlıkla geliştirebilirim yani.

Teşekkür ederim. Evet yazılım üzerine gidersem bir şirkette siber güvenlik uzmanı olarak çalışmayı çok istiyorum. Fakat üniversite sonrası hemen iş bulabilir miyim? Çok yakın bir arkadaşım TEKNOFEST ve yurt dışı projelerinde olan biri aynı şekilde kardeşi de Rusya'da yazılım üzerine okuyor. Üniversite döneminde kendimi rahatlıkla geliştirebilirim yani.
Çok iyi bir üniversiteye gidip üniversitede kendinizi de iyi bir şekilde geliştirirseniz muhtemelen işsiz kalmazsınız, hemen iş bulabilir misiniz bilmiyorum, sektör çok hızlı değişiyor 5 yıl sonra ne olacağını kestirmek zor. Siber güvenlik alanında ise durum nasıl hiç bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı