Hangi üniversiteye gidilmeli?

sinOpro1

Hectopat
Daha fazla  
Üniversite sınavı sonuçları açıklandı bende normal bir sıralama yaptım ama tıp mı gitmeliyim yoksa mühendislik vb. mi gitmeliyim çok kararsız kaldım. Önerebileceğiniz güzel üniversite bölüm var mıdır benim şu an düşündüğüm Erciyes Üniversitesi tıp hem Kayseri'de oturuyorum yurt vs. uğraşmamış olurum ama mühendisliklerde aklımı çeliyor önerilerinizi bekliyorum.

resim_2025-07-20_001817900.png

Bu siralama ile ODTU, ITU, Bogazici gibi yerlerde muhendislik okuyamiyorsan baska muhendislik tercih etme derim. O da insaat muhendisligi vs. olmasin yani. Matematik muhendisligine de bakabilirsin. Doktorluga ilgin varsa yasadigin ilde tip okuman bence daha iyi olacaktir.
Biraz dar bakışlı bu. O universiteler egitim kalitesi ile asiri one cikmiyorlar. Ulkede birçok kaliteli muhendislik fakultesi mevcut bunlar dışında. Tabii en iyi öğrenci isim sebebi ile oralara gidince mezunlari daha iyi isler yapıyor. Eğitimden cok ogrencinin kendisiylr alakasi var bunun.

Biraz dar bakışlı bu. O universiteler egitim kalitesi ile aşırı One cikmiyorlar. Ulkede birçok kaliteli muhendislik fakultesi mevcut bunlar dışında. Tabii en iyi öğrenci isim sebebi ile oralara gidince mezunlari daha iyi isler yapıyor. Eğitimden cok ogrencinin kendisiylr alakasi var bunun.

Ben ODTÜ'yü bulunduğu konumdan dolayı önerdim bölümün daha iyi ünileri olabilir belki ama ODTÜ'lü olunca da farklı kapılalr açılabiliyor eğer arkadaşın ilgisini çekerse attıklarım bence okunur.

Hocam temel bilim istemiyorum açıkçası ya o zaman tıp yazarım büyük ihtimalle keşke 9 10 k civarı gelseydi teşekkür ederim.

Biraz dar bakışlı bu. O universiteler egitim kalitesi ile asiri one cikmiyorlar. Ulkede birçok kaliteli muhendislik fakultesi mevcut bunlar dışında. Tabii en iyi öğrenci isim sebebi ile oralara gidince mezunlari daha iyi isler yapıyor. Eğitimden cok ogrencinin kendisiylr alakasi var bunun.

Is sektoru asiri dar, mezunlar is bulamiyor. Bu tarz bir universitede okumuyorsan birak is bulmayi staj bulman bile zorlasti artik. Basta kurumsallar olmak uzere pek cok sirket CV elemesini direkt universiteden yapiyor haliyle. Havuz cok, is az, basvuran cok. Ulkede baktigin zaman egitim sisteminin tumuyle icinden gecilmis zaten. Bogazici'nde yasananlar ortada. Buralari da diger universitelerden ayri kilan inanilmaz yuksek egitim kalitesi degil zaten. Oncelikli etken network, ikinci etken de sirketlerde diplomanin gecerliligi olmasi. Dolayisiyla ogrencinin kendisinde bitmesi icin standart gecirecegi bir ogrencilikten kat be kat daha iyi olmasi lazim. Onu da bolume giren 100 ogrenciden 3-5 kisi yaparsa yapar iste. Bu universiteler disinda "bir cok" kaliteli fakulte oldugunu da dusunmuyorum. Devletlere GTU - YTU ve belki biraz da 9 Eylul - Ege ekleyebiliriz.

Is sektoru asiri dar, mezunlar is bulamiyor. Bu tarz bir universitede okumuyorsan birak is bulmayi staj bulman bile zorlasti artik. Basta kurumsallar olmak uzere pek cok sirket CV elemesini direkt universiteden yapiyor haliyle. Havuz cok, is az, basvuran cok. Ulkede baktigin zaman egitim sisteminin tumuyle icinden gecilmis zaten. Bogazici'nde yasananlar ortada. Buralari da diger universitelerden ayri kilan inanilmaz yuksek egitim kalitesi degil zaten. Oncelikli etken network, ikinci etken de sirketlerde diplomanin gecerliligi olmasi. Dolayisiyla ogrencinin kendisinde bitmesi icin standart gecirecegi bir ogrencilikten kat be kat daha iyi olmasi lazim. Onu da bolume giren 100 ogrenciden 3-5 kisi yaparsa yapar iste. Bu universiteler disinda "bir cok" kaliteli fakulte oldugunu da dusunmuyorum. Devletlere GTU - YTU ve belki biraz da 9 Eylul - Ege ekleyebiliriz.
Ilk dediklerinize katılıyorum. Ulkedeki sektör leş halde. Ama ben yinede eğitimini iyi alan birinin bir yerlere gelecegine inanıyorum. Ulkede bircok guzel fakülte mevcut. Yuzde 90ı gereksiz evet ama yüzde 10 da fena bir oran değil. Önemli olan şehir ve azim. Onune kapi açacak bir sehirde okumak ve isini sevmek lazım. Suan öğrencilerin çoğu 4 sene yattığı yerden okuyup da mezun olunca 300K maaş alacağını sanıyor. Bilgisayar okuyorum ben 3. sınıfım ve Bash nedir bilmeyen arkadaşlarım var o derece.

O yüzden 1 2 okul hariç zaman kaybi demek cok doğru değil.

Ilk dediklerinize katılıyorum. Ulkedeki sektör leş halde. Ama ben yinede eğitimini iyi alan birinin bir yerlere gelecegine inanıyorum. Ulkede bircok guzel fakülte mevcut. Yuzde 90ı gereksiz evet ama yüzde 10 da fena bir oran değil. Önemli olan şehir ve azim. Onune kapi açacak bir sehirde okumak ve isini sevmek lazım. Suan öğrencilerin çoğu 4 sene yattığı yerden okuyup da mezun olunca 300K maaş alacağını sanıyor. Bilgisayar okuyorum ben 3. sınıfım ve Bash nedir bilmeyen arkadaşlarım var o derece.

O yüzden 1 2 okul hariç zaman kaybi demek cok doğru değil.

Bak iste sen kendin demissin bash bilmeyenler var ucuncu sinifta diye. Ben de sana sunu diyorum okulun diploma olarak kapi acamadigi bir yerde kac kisi okulunun uzerinde calisip da siyrilabiliyor? Sonuclar aciklandiktan sonra sadece bu forumda 30-40 konu acilmistir herhalde en az. Herkes mi universiteye gidince deli gibi kendini gelistirip okulunun dezavantajini kiracak sence? Bolume girenler arasindan yuzde 5-10'u oluyor bu. Yani o zaman bolume girdikten sonra cok calisarak olacaksa o zaman 100-150 hatta 200K yapanlar da muhendislik yazsin o zaman nasil olsa kendisini gelistirirsen oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı