Hangi VDS paketi daha mantıklıdır?

TrueNN

Decapat
Daha fazla  

1. paket: Nested sunucu - paket 7 (E5-2697/99 v4)​

Özellikler:

• 2X ıntel® E5-2697/99 V4 - 24 çekirdek işlemci.
  • 256 GB ECC RAM.
  • 2TB NVMe M.2 SSD disk.
  • 1 adet IPv4.
  • 1 Gbit/s hat.
  • Türkiye / Bursa lokasyon.

2. paket: TR hybrid VDS - 24 GB (AMD Ryzen 9 7950X)​

Özellikler:

• 24 GB RAM.
  • 8 Core CPU.
  • 300 GB SSD disk.
  • Yurt içi + yurt dışı koruma.
  • 1 gbit hat.
  • Türkiye lokasyon.

Rage:MP platformunda 100'den fazla oyuncunun giriş yapacağını tahmin ettiğimiz bir gün var. Hangi paket daha mantıklı olur. İşlemci farkları fazla mı? Anlayan arkadaşlardan yanıtları bekliyorum.

Bu arada sadece RAM kapasitesi ile yorum yapmak doğru mu bilmiyorum. İkisi de aynı fiyat bandında olduğu için aklıma takıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de işini fazlasıyla görür. Bana soracak olursan kullanacağın şey yüzünden 2. olanı seçerim fakat depolamayı nasıl kullanacağını bilmediğimden yeterli olur mu bilmiyorum bu yüzden depolamayla işin çok oluyorsa 1. olanda işini görecektir.

1. paket: Nested sunucu - paket 7 (E5-2697/99 v4)​

özellikler:

• 2X ıntel® E5-2697/99 V4 - 24 çekirdek işlemci.
  • 256 GB ECC RAM.
  • 2TB NVMe M.2 SSD disk.
  • 1 adet ıpv4.
  • 1 Gbit/s hat.
  • Türkiye / bursa lokasyon.

2. paket: TR hybrid VDS - 24 GB (AMD Ryzen 9 7950X)​

özellikler:

• 24 GB RAM.
  • 8 Core CPU.
  • 300 GB SSD disk.
  • Yurt içi + yurt dışı koruma.
  • 1 gbit hat.
  • Türkiye lokasyon.

Rage:MP platformunda 100'den fazla oyuncunun giriş yapacağını tahmin ettiğimiz bir gün var. Hangi paket daha mantıklı olur. İşlemci farkları fazla mı? Anlayan arkadaşlardan yanıtları bekliyorum.

Bu arada sadece RAM kapasitesi ile yorum yapmak doğru mu bilmiyorum. İkisi de aynı fiyat bandında olduğu için aklıma takıldı.

Merhaba! İki sunucu paketi arasındaki farkları ve Rage:MP platformu için hangisinin daha uygun olabileceğini değerlendireceğim. İşte detaylı bir analiz:

1. işlemci karşılaştırması:
- 1. paket: 2X Intel E5-2697/99 V4 (24 çekirdek)
- 2. paket: AMD Ryzen 9 7950X (8 çekirdek)

AMD Ryzen 9 7950X, daha yeni bir mimari ve daha yüksek saat hızlarına sahip olmasına rağmen, Intel E5-2697/99 V4 çift işlemcili yapılandırma toplamda 48 çekirdek sunuyor. Bu, eşzamanlı işlemler için büyük bir avantaj sağlar.

2. RAM:
- 1. paket: 256 GB ECC RAM.
- 2. paket: 24 GB RAM.

RAM farkı oldukça büyük. 100'den fazla oyuncuyu destekleyecek bir Rage:MP sunucusu için 256 GB RAM çok daha avantajlı olacaktır.

3. depolama:
- 1. paket: 2TB NVMe M.2 SSD.
- 2. paket: 300 GB SSD.

1. paket, çok daha fazla ve muhtemelen daha hızlı depolama sunuyor.

4. ağ:
Her iki paket de 1 Gbit/s hat sunuyor, bu yüzden bu konuda eşitler.

5. lokasyon:
Her iki paket de Türkiye'de, ancak 1. paket spesifik olarak Bursa'da.

Sonuç:
Rage:MP platformunda 100'den fazla oyuncuyu desteklemek için 1. paket (nested sunucu - paket 7) çok daha uygun görünüyor. Nedenleri:

1. daha fazla işlemci çekirdeği, eşzamanlı oyuncu bağlantılarını daha iyi yönetebilir.
2. çok daha yüksek RAM kapasitesi, oyun verilerini ve oyuncu bilgilerini daha verimli şekilde işleyebilir.
3. daha büyük ve hızlı depolama, oyun dosyalarını ve veritabanını daha hızlı okuyup yazabilir.

RAM kapasitesi ile yorum yapmak tek başına yeterli değil, ancak bu durumda RAM farkı o kadar büyük ki önemli bir faktör haline geliyor. İşlemci, RAM ve depolama bir arada değerlendirildiğinde, 1. paket Rage:MP sunucusu için çok daha uygun bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Sonuç olarak, 100'den fazla oyuncuyu desteklemek için 1. paketi (nested sunucu - paket 7) tercih etmenizi öneririm. Bu paket, yüksek oyuncu sayısı ve sunucu performansı için gerekli kaynakları sağlayacaktır.

İkisi de işini fazlasıyla görür. Bana soracak olursan 2. olanı seçerim fakat depolamayı nasıl kullanacağını bilmediğimden yeterli olur mu bilmiyorum bu yüzden depolamayla işin çok oluyorsa 1. olanda işini görecektir.
  1. Paket (Nested sunucu - paket 7) Rage:MP için daha uygundur:

• İşlemci: 48 çekirdek (2x24) vs 8 çekirdek - Çok daha fazla eşzamanlı işlem kapasitesi
  • RAM: 256 GB vs 24 GB - 100+ oyuncu için çok daha yeterli
  • Depolama: 2TB NVMe SSD vs 300 GB SSD - Daha fazla ve hızlı depolama

Sonuç: 1. paket, yüksek oyuncu sayısı için gereken kaynakları sağlar. 100+ oyunculu Rage:MP sunucusu için bu paket açıkça daha avantajlıdır. Sadece RAM değil, işlemci ve depolama özellikleri de önemlidir ve 1. paket her açıdan üstündür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı