Çünkü sunduğu güvenlik duvarı, bu yazılımlar kadar detaylı bir denetleme yapmıyor. Aynı denetimleri yapacak kaliteli bir güvenlik duvarı geliştirirse, sistemi sürekli taraması gerekeceğinden azıcık da olsa CPU tüketecektir.
Kaspersky ağ etkinliği, uygulamaları ve çalışan işlemleri denetleme sürekli aktif çalışıyor. Buna ek olarak Windows Update gibi çağ dışı kalmış bir sistemle güncelleme yapmıyor. Gelen veritabanını saatlik, hatta dakikasında güncelliyor.
Defender kabaca veritabanını kullanıp tarama aracından pek öteye gidemiyor. Güvenlik duvarının aşırı zayıf olduğunu söyleyebilirim. Hatta güvenlik duvarı ve web koruması, Microsoft tarafından onaylanmayan her yazılımı zararlı olarak nitelendiriyor. Microsoft bu uygulama onayı işleminde ise uygulama geliştiricileriyle çok hızlı iş birliği yapamıyor.
Tarama yaparken ise rakiplerine göre CPU, bellek ve disk tüketimi aşırı fazla. Hatta daha önceden belirttiğim gibi taramadan sonra şişen belleğin %80 boşaltamıyor. Microsoft'un Windows 10 ile iddia ettiği bu bellek boşaltma sisteminin asla düzgün çalıştığını görmedim.
Ben de bir ara Defender kullanıp, anti-virüs gerek yok diyordum. Ama aksine ağ tarafından gelen zararlılar yüzünden sorun yaşayınca kullanmaya başladım. En azından daha iyi güvenlik ve daha iyi performans veriyor. Tabii buna ek olarak tarayıcı tarafında da güvenlik, gizlilik artıran uzantılar kullanıyorum.
İnsanlar reklam engelleyicilere sadece reklam engeller gözü ile bakıyor. Ama Ublock Origin içerisinde zararlı siteleri algılayan filtreler de barındırıyor. Bu filtreleri kullanıcılardan gelen geri bildirimler ile geliştirmeye de devam ediyor.
Etkili bir engelleyici: Belleği ve işlemciyi yormaz, yine de diğer popüler engelleyicilere göre binlerce daha çok filtreyi yükleyip uygulayabilir. https://ublockorigin.com/tr Tavsiye ettiğim ayarlar ile Adblock testi: https://d3ward.github.io/toolz/adblock.html Bazı kişiler site...
You no longer need HTTPS Everywhere to set HTTPS by default! Major browsers now offer native support for an HTTPS only mode. Learn how to turn it on.Read more about the sunset of HTTPS Everywhere.Since we started offering HTTPS Everywhere, the battle to encrypt the web has made leaps and bounds....
Buna ek olarak Kaspersky direkt tarayıcıya gömülü bir işlem ile koruma sağlıyor. Uzantısı sadece reklam, izleyici engelleme, ekran klavyesi gibi seçenekler sunuyor. Bunlara ihtiyacım yok. O yüzden uzantısını kapalı tutuyorum. Diğer kullandığım uzantılar bu uzantıdan daha iyi iş yapıyorlar.