Hangi Windows 10 sürümü kullanılmalı?

Bayılıyorum bu "oyun ise Pro" gibi dayanıksız iddialara. Adı üzerinde Pro yani Professional. Profesyonelin anlamı bir işten para kazanan/kazandıran demektir. Bu yüzden bilgisayarın tüm özelliklerinin kendi kontrolünde olmasını gerektiren profesyoneller içindir Pro sürümler. Steam'i aç oyun oyna, Youtube'a gir, Technopat'a gir yapan insanlar için Pro'ya özgü özellikler nerede kullanılacak? Oyun konusunda içerik üreticisi birinin yani o işle para kazanan birinin bile Pro kullanması şart değil. Bakın bakalım şuradaki farklardan hangisini kullanıyorsunuz:

Birçoğumuz 10 TL'ye alınmış OEM Key kullanıyor, bunlar da Pro versiyon oluyor diye çoğu kişi Pro kullanmış oluyor ama aslında ihtiyaç yok. Herkes parayla alıyor olsa üç beş kişi dışında oyun için Pro alan göremezsiniz, alanlar da parayı bol buldukları için almışlardır zaten.

Günlük kullanım için Home gayet yeterli. Pro kullanıyorum şuan, iyi ayda ciddi anlamda sistemin şiştiğini hissediyorum şu aralar. Bilemiyorum belki SSD'imde falan sorun olabilir ama ciddi manada hantallaştı.

Bundan bir önceki formatta Home kullanıyordum, kendi marifetimle virüs bulaştırıp affedersiniz içine etmeden önce 6-7 ay kadar ilk günkü hızda kullanmıştım.

Uzun lafın kısası, adından da anlaşılacağı üzere Home sürümü sıradan bir ev kullanıcısı için gayet yeterlidir. Onun haricinde diğer arkadaşlar da söylemiş, performans farkı yok aralarında. Bazı dosya şifreleme olayları falan oluyor Pro sürümde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı