Hangi Witcher versiyonu alınmalı?

meydan12

Centipat
Katılım
2 Haziran 2023
Mesajlar
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,
Hikayeli oyunları çok seviyorum ve forumdaki eski mesajlara baktığımda Witcher öneriliyor. Yine forumdan baktığım kadarıyla 1-2-3 sırayla oynamak mantıklı duruyor.
Steam'de şu an indirimde ama oyunların birkaç versiyonu var sanırım. Bu indirimdeki seti almam yeterli mi? Hangi versiyon bunlar?
Değilse hangi sürümü nereden almamı önerirsiniz?

Screenshot_2024-05-19-15-39-09-310-edit_com.valvesoftware.android.steam.community.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu paketi alabilirsin ancak ilk 2 oyun oldukça eski olduklarını hissedebilirsin oynamak istiyorsan en azından 2. oyundan başlayabilirsin 1. oyunun ise hikaye özetini youtube'dan falan izleyebilirsin eğer var ise. Ek olarak 3. oyunun 2 adet çok sağlam neredeyse ayrı birer oyun olabilecek kadar başarılı DLC'si var kesinlikle onları da almanı öneriyorum önce ana oyun bittikten sonra Hearth of Stone ardından ise Blood and Wine olana başlarsın.
 
Witcher 3'ü mümkünse 2 dolar daha verip mağaza sayfasından Complete Edition olarak alın, Trilogy paketini boşverin. Oyunu sonradan DLC'leriyle almak isterseniz Expansion Pass'a 6 küsür dolar bayılmanız gerekecek çünkü, bana kalırsa sonradan uğraşmaktansa şimdiden halledin.

1 ve 2. oyun kendi mağaza sayfalarında paketteki aynı fiyatlarıyla satılıyor, o yüzden paketi alarak pek bi' tasarrufunuz falan yok. Witcher 3'ün DLC'lerini almadığınızla kalıyorsunuz sadece. Ki Witcher 3'ü de DLC'leriyle aldığınıza değer, hikaye ve diğer her açıdan ana oyunun kendisi kadar kaliteliler.
 
Son düzenleme:
Yani kimi yerde hikayeyi Youtube'tan izleyin diyorlar kimi yerde oynayın ki hikaye ve karakterler otursun deniliyor. Benim için en önemli şey hikaye olduğu için -detroit ve rdr2'den sonra- bir şey kaçırmak istemiyorum. Açıkçası yoksa eski iki oyunu oynama taraftarı değilim ben de...
Complete edition olan tam DLC'li sürümse eğer Epic'te indirimde 200₺ şu an. Sadece onu mu alayım yani? Tüm her şeyiyle dahil mi bu?
 
Witcher 1 gayet guzeldir oynama geç izle diyenleri kesinlikle dinleme. Güzel yaşlanmış bir oyun bir kaç modla her sorun gördüğün şeyi halledilir. Bu oyunun ambiyansi, müzikleri hikayesi falan bir ayrı güzel
 
Yani kimi yerde hikayeyi YouTube'tan izleyin diyorlar, kimi yerde oynayın ki hikaye ve karakterler otursun deniliyor. Benim için en önemli şey hikaye olduğu için - Detroit ve RDR2'den sonra - bir şey kaçırmak istemiyorum. Açıkçası yoksa eski iki oyunu oynama taraftarı değilim ben de...
1 ve 2 bence oynanmayacak oyunlar değil, "eski" falan diye eleştiriliyorlar da orası tartışılır. 1'in sürekli eleştirilen savaş sistemi de basit aslında, o kadar anlaşılmaz bir tarafı yok. Basitçe kombolara dayalı, fare sol tıkla başlattığınız komboları ekranın ortasındaki hançer en erken sarı, en geç turuncu olduğunda fare sol tıka tekrar basarak devam ettiriyorsunuz.
İşaretler de geliştirdiğinizde iş yapıyor, Aard'ın yere yıkıp karşınızdakini direkt öldürmenize olanak sağlaması, Igni'nin sağlam hasarı ve kitle kontrol yapabilmesi, Quen'in hasar tanklaması falan.
Hikayesi, karakterleri, yan içerikleri falan diğer her şeyiyle de zamanına göre yeterince iyi, şans verilmeyi hak eden bi' oyun. Hatta ben 2. oyuna tercih ederim...

2'nin de başlangıç ve 1. Bölüm boyunca biraz zor bi' tarafı var, ama bu zorluk 2. Bölüm itibariyle pek kalmıyor. Hikayesi, diğer şeyleri, vesairesi de fena değil, savaş sistemi de bahsettiğim zorluk kaybolduktan sonra idare ediyor.
1'i oynamak istemezseniz en azından 2'ye bir şans verin, 20 - 30 küsür saatte biten bi' hikayesi var. Öğrenmesi, alışması da zor değil.

Complete Edition olan tam DLC'li sürümse eğer Epic'te indirimde 200₺ şu an. Sadece onu mu alayım yani? Tüm her şeyiyle dahil mi bu?
Yine de uğraşmak istemezseniz sadece 3'ü Complete Edition olarak alıp direkt 3'ten başlayabilirsiniz, pişman etmez. Hikaye olayını internetten okuyup ya da izleyip kendi içinizde çözersiniz. Sonrasında kafanıza eserse 1 - 2'yi de oynayabilirsiniz. Fiyatları değişmiyor diye biliyorum, indirimlerde hep 1 - 2 birime alınabiliyorlar.

Complete Edition'a dediğim gibi sağlam iki hikaye DLC'si dahil, Complete'e dahil olmayan diğer ücretsiz DLC'leri de oyun sürümünüz fark etmeksizin istediğiniz zaman alabiliyorsunuz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hepinize mesajlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. 1 ve 2'yi steam'den, 3'ü de complete edition olarak Epic'ten alacağım. Birden başlayıp sıkılırsam Youtube izleyip 3'e geçeceğim.
Türkçe desteği var mı oyunun? Yoksa üç oyun için de güzel çeviri linki alabilir miyim?
 
Merhaba,
Hikayeli oyunları çok seviyorum ve forumdaki eski mesajlara baktığımda Witcher öneriliyor. Yine forumdan baktığım kadarıyla 1-2-3 sırayla oynamak mantıklı duruyor.
Steam'de şu an indirimde ama oyunların birkaç versiyonu var sanırım. Bu indirimdeki seti almam yeterli mi? Hangi versiyon bunlar?
Değilse hangi sürümü nereden almamı önerirsiniz?

Eki Görüntüle 2199525

Paket güzel ama Witcher 3'ün içinde 2 büyük DLC'sisi var mı ona bak. Direk Witcher 3'ün devamı gibi bir şey onlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı