Hangi Xeon işlemciyi alınmalı?

Elimde G31m esl 2 anakart, Q8300 işlemci ve 2x2 DDR 2 RAM var bunlarla beraber Q9550 de 650 TL ilana versem biraz da ben koyarım en güçlüsü hangisi bu Xeon'lardan anakartımın desteklediği?
Kendi kullandığın anakartı falanda sat bütçeni ekle 2.el DDR3 Anakart+işlemci alırsın Xeon işine girme.

Genelde Online oyunlar oynuyorum ve bildinği gibi Online oyunlar (LoL, PUBG Mobile, CS) işlemciye ağırlık veriyor o yüzden Xeon a geçmek daha iyi gibi geliyor bence fazlasıyla da yetmiyor hacım be ucu ucuna kurtarıyor diyebiliriz yani stabil.

Overclock yap çok güçlü olur zaten o dönemdeki işlemcilerin overclock potensiyeli çok yüksekti sıvı soğutma falan kullanıyosan 3.6 falan yaparsın direk o haliyle gayet yeterli olur.

Overclock yap çok güçlü olur zaten o dönemdeki işlemcilerin overclock potensiyeli çok yüksekti sıvı soğutma falan kullanıyosan 3.6 falan yaparsın direk o haliyle gayet yeterli olur.

Q9550'ye mi? Eğer onu kasdediyorsan şu an 1151 işlemci stok fanı takılı çapraz taktım onu kullanıyorum. O fan ile 2.83'den 2.95 civarı yapılır mı? Zaten mevsimde kış.

Q9550'ye mi? Eğer onu kasdediyorsan şu an 1151 işlemci stok fanı takılı çapraz taktım onu kullanıyorum. O fan ile 2.83'den 2.95 civarı yapılır mı? Zaten mevsimde kış.

Stok fan kullanıyosan macunun iyi durumda olduğuna ve sıcaklık değerlerinin iyi olmasına dikkat et tahminen 3, 3.1 yapabilirsin. Sıcaklık değerlerini söylersen daha iyi olur ama tabii ki bu iş deneme yanılma işi.

Stok fan kullanıyosan macunun iyi durumda olduğuna ve sıcaklık değerlerinin iyi olmasına dikkat et tahminen 3, 3.1 yapabilirsin. Sıcaklık değerlerini söylersen daha iyi olur ama tabii ki bu iş deneme yanılma işi.

Şu an normalde 50 - 65 arası oluyor 1151 stok fanı daha iyi geldi diyebilirim. ya da aynen buna bir tık OC yapayım (2.95 -3 civarı) daha almak satmakla uğrasmıyayım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı