Hangi yazılım alanı seçilmeli?

smaug3214

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, öncelikle ben bilgisayar bilimleri öğrenicisiyim 2.sınıfım. Kafama takılan şeyleri sizinle paylaşıp fikir almak istiyorum. Öncelikle bu sorularıma gerçekten yazılımcı olan ve bu sektör içinde olanlar cevaplasın. Ben şu anda ufaktan yazılım öğreniyorum. Frontend kısmındayım ve algoritma öğreniyorum. Bir de İngilizce öğrenmeye çalışıyorum. Gelecekte yazılımcılar iş bulamaz diye kaygım var yapay zekadan dolayı. Birçok yazılımcıyla konuştum işinde iyi olduğun sürece her alanda iş bulabileceğini şöyledir. İlanlarda gördüğün 3-5 yıl denemeyi önemseme projelerine ve yeteneklerine bakıyorlar dediler. Sizce de öyle mi? Benim hedefim frontend öğrendikten sonra projeler yaptıktan sonra mobil alanına geçmek veya önü açık herhangi bir alanda olabilir ama mezun oldugumda iş bulabileyim yeter ki ama benim gönlüm merakım mobilden bazen veri bilimciliği veya oyun da düşünüyorum siz mobil alanıyla alakalı ne düşünüyorsunuz? Ve sizce hangisinin önü açık iş ilanlarına baktım en çok veri bilimcisi var herhalde bir de oyun geliştirici ile mobil geliştiricisinin ilan sayısı aynı neredeyse zamanınızı ayırıp detaylı bir şekilde cevaplarsanız çok sevinirim kaygılarımı gidermek önüme bakmak istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir?
Veri bilimcisi mi? Mobil mi? Oyun çok matematik istiyor diye biliyorum onu da şöyle sorayım;
Oyun diyecek olursanız oyundan sonra hangi alanı seçerdiniz?
Mobil hakkında ne düşünüyorsunuz?

Not: Bir de mobilden uygulama yaparsak ek gelirde elde edebiliriz merakım mobil işte hangi alanı sevdiğine bağlı gibi cevaplar vermezseniz sevinirim.
Bazen öyle bir noktaya geliyoruz ki iş bulabilmek için meslek değişende oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sadece iş bulma konusuna değinmek istiyorum: Üniversitenin önemi var. ODTÜ ile 150k olan bilgisayar mühendisliği arasında farka bak mesela. Alaylı yazılımcı çok az kişi çıkıyor.

Yani usta çırak ilişkisi önemli.

Ben Ukrayna'da okuyorum ve bence üniversitenin bir önemi yok yaptığın projeler daha önemli sen hangi alanı tavsiye ediyorsun?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı