Hangi yazılım dili öğrenilmeli?

Lessrade

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar ben bilgisayar programcılığı 1.sınıf öğrencisiyim. Kendimi geliştimek istiyorum ve bunun için dil öğreneceğimi biliyorum fakat kafam biraz karışık ve başladıktan sonra pişman olmak ve hata yapmak istemiyorum. Kafamın karışıklığı da şundan dolayı var ben öğreneceğim dil ama hangi alanda kullanacağım bilemiyorum. Aklımda şöyle bir yol var bu siteden yazılımcı birisiyle konuşmuştum. Sıralama = Python C C+ C++ C# bir fikir verecek olan var mı?
Bir de hangi alanı seçmek lazım hangi kafa yapısına sahip olmak lazım? Garip bir soru oldu ama daha farklı nasıl sorabiilirm bilemiyorum.

İyi akşamlar ben bilgisayar programcılığı 1.sınıf öğrencisiyim. Kendimi geliştimek istiyorum ve bunun için dil öğreneceğimi biliyorum fakat kafam biraz karışık ve başladıktan sonra pişman olmak ve hata yapmak istemiyorum. Kafamın karışıklığı da şundan dolayı var ben öğreneceğim dil ama hangi alanda kullanacağım bilemiyorum. Aklımda şöyle bir yol var bu siteden yazılımcı birisiyle konuşmuştum. Sıralama = Python C C+ C++ C# bir fikir verecek olan var mı?
Bir de hangi alanı seçmek lazım hangi kafa yapısına sahip olmak lazım? Garip bir soru oldu ama daha farklı nasıl sorabiilirm bilemiyorum.

Ben C++ ile başlamıştım hocam, önermem. Python ile başlamanız daha iyi olur, zira F# bile öğrenmek mantıklı şu an. Eğer direk oyun geliştirme gibi alanlara dalmak, işkence çekmek istiyorsanız benim gibi C++ ile başlayabilirsiniz. C#ın bana göre çok bir olayı yok, C ve C++ genel olarak her alanda yeterli oluyor. Mobil uygulama geliştirmek istiyorsanız Java Kotlin, web sitesi için jscript ve CSS öğrenmeniz yeterli olur.

C veya Python öneririm. Üniversitede de genelde C veya Python öğretiliyor.
Ben Yazılım Mühendisliği okuyorum C öğrenerek başladık.
Fakat bu işin başı algoritma. C'de de çok fazla gereksiz işlem var bence. O yüzden ben Python taraftarıyım.

Onun dışında hangi alana yöneleceğinizden bağımsız algoritma öğrenmek için C veya Python öğrenilmeli. HTML ile algoritma öğrenemezsin sonuçta.

Ben C++ ile başlamıştım hocam, önermem. Python ile başlamanız daha iyi olur, zira f# bile öğrenmek mantıklı şu an. Eğer direk oyun geliştirme gibi alanlara dalmak, işkence çekmek istiyorsanız benim gibi C++ ile başlayabilirsiniz. C#ın bana göre çok bir olayı yok, C ve C++ genel olarak her alanda yeterli oluyor. Mobil uygulama geliştirmek istiyorsanız Java Kotlin, web sitesi için jscript ve CSS öğrenmeniz yeterli olur.

Bende Python başlamak istiyorum ama alan seçmede karar vermedim. Ben ilk başta siber güvenlik düşünüyordum ama sonradan kafam karıştı nedense sizin bir tavsiyeniz var mı?

@GerginGörünüşlüAdam

@YüzbaşıJohnPrice

Son düzenleme:
Bende Python başlamak istiyorum ama alan seçmede karar vermedim. Ben ilk başta siber güvenlik düşünüyordum ama sonradan kafam karıştı nedense sizin bir tavsiyeniz var mı?

@GerginGörünüşlüAdam

@YüzbaşıJohnPrice
Siber güvenlik düşünüyorsan Python kesin öğrenmen lazım zaten.
Alan işini erkenden karar verme. Önce veri yapılarını, algoritmayı öğren. Python,C,HTML,CSS temel olarak öğren sonra alanları araştırıp karar verirsin yavaş yavaş.

Siber güvenlik düşünüyorsan Python kesin öğrenmen lazım zaten.
Alan işini erkenden karar verme. Önce veri yapılarını, algoritmayı öğren. Python, C, HTML, CSS temel olarak öğren sonra alanları araştırıp karar verirsin yavaş yavaş.

Ben algoritmayı öğrendikten sonra falan alan seçmek daha iyi olur diyordum. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı