Hangi Zowie fareyi almalıyım?

Viper aklımdaydı hatta ilk onu düşünmüştüm sonra elime küçük geleceğini farkettim.Ondan sonra model o yu çok araştırdım mouse güzel yine boyutları bana göre küçük ve o fareye 600 lira vermek biraz kerizlik yurt dışında 50dolar gibi bir fiyatı var.Model O dan sonra Deathadder V2 düşündüm ama V1 kullanma şansım oldu malzeme kalitesini sevmedim ve click tuşları içeri doğru eğimli olduğundan elim dışarda kaldı.Şimdi Zowie düşünüyorum Ec1 şuan kullandığım mousedan azcık daha büyük benim için iyi bir şey ve şekli diğerlerine göre daha iyi.Malzeme kalitesi de keza aynı şekilde.Sensörü 3360 zaten onun üstünün çok farkı olduğunu sanmıyorum galiba EC1 olacak seçimim.

Yurtdışındaki fiyatıyla karşılaştırırken her zaman 10-15 dolar civarı kargo ve %20-25 civarı gümrük vergisini, bekleme süresini ve garanti durumunu hesaba katmak gerekiyor. 70-75 dolar arasına geliyordu eskiden Model O yurtdışından almaya kalkınca. Yine 600 TL'den daha az tabi ama herhangi bir ürün için yurtdışı fiyatı kıyaslarken bu kriterleri de göz önünde bulundurmak gerekli bence.

EC1 de iyi seçim bu arada.

Tabii ki öyle ama DeathAdder v2'ye baktığımızda 70 dolar mouse Türkiye'de model o dan daha ucuz fiyata satılıyor.

Tabii ki öyle ama DeathAdder v2'ye baktığımızda 70 dolar mouse Türkiye'de model o dan daha ucuz fiyata satılıyor.
Razer, Corsair, Hyperx, Steelseries, Logitech gibi markalarla direkt olarak kıyaslamak çok doğru değil. Razer için mesela ürün yelpazesini, hangi kategorilerde ve fiyat seviyelerinde ürünleri olduğunu ve ayda toplam ortalama kaç adet Razer ürün satıldığını tahmin et. Üstüne bir de 2 tane büyük distribütörü var. Bu sayede 400 TL civarına satılabiliyor Deathadder V2.

Rakamlar tamamen sallama ama Türkiye'de Glorious ürünleri atıyorum, ayda ortalama 100 tane satılıyorsa diğer saydığımız büyük markaların ürünleri bunun 500 hatta 1000 katı satılıyordur tahminen.

Abow çok karışmış ortalık her kafadan bi ses çıkmış resmen. Ben bi toplayayım.

EC2 ve EC2-B arasında sadece 2 fark var:
1: EC2-B'de bilgi sticker'ı mouse'un altındaydı, uzun kullanımda söküldüğü ve kullanımı rahatsızlaştırdığı için EC2'de kabloya tutturmuşlar
2: EC2-B'de 4 adet Speedy Skatez var köşelerde küçük. Kullanıcılar ve prolar bunu pek beğenmemiş. Çok hızlandırıyor mouse'u gereksiz, kontrol kaybı olmuş, bu nedenle EC2'de, EC2-A'nın skatezini kullanıyorlar. Daha kontrol hissi yüksek. Zaten bu yüzden pro oyuncuların büyük bir kısmı EC2-A kullanmaya devam etti EC2-B çıkmasına rağmen ve aslında sensör dışında tamamen aynı mouse olmasına rağmen. Artık yavaş yavaş EC2'ye geçmeye başlıyorlar.

Önemli not:

Zowie 2015 yılındaki Virtus Pro sponsorluğundan sonra bir daha hiçbir takıma ve turnuvaya sponsor olmadı. Kendi turnuvasını yapıyor Extremesland adında o kadar. Yani Zowie kullanan hiçbir oyuncu sponsorluk yüzünden kullanmıyor. Zaten hiçbir pro sponsorluk yüzünden monitör ve mouse kullanmaz. Keza direkt performans etkisi vardır. Bu nedenle Asus'un ya da Logitech'in sponsor olduğu takımlar ve etkinliklerde boy boy zowie görürsünüz ya da göremezsinzi çünkü üstünü stickerla kaparlar marka logosunun.

Abow çok karışmış ortalık her kafadan bir ses çıkmış resmen. Ben bir toplayayım.

EC2 ve EC2-b arasında sadece 2 fark var:
1: EC2-b'de bilgi Sticker'ı Mouse'un altındaydı, uzun kullanımda söküldüğü ve kullanımı rahatsızlaştırdığı için EC2'de kabloya tutturmuşlar.
2: EC2-b'de 4 adet speedy skatez var köşelerde küçük. Kullanıcılar ve Pro'lar bunu pek beğenmemiş. Çok hızlandırıyor Mouse'u gereksiz, kontrol kaybı olmuş, bu nedenle EC2'de, EC2-a'nın skatezini kullanıyorlar. Daha kontrol hissi yüksek. Zaten bu yüzden Pro oyuncuların büyük bir kısmı EC2-a kullanmaya devam etti EC2-b çıkmasına rağmen ve aslında sensör dışında tamamen aynı mouse olmasına rağmen. Artık yavaş yavaş EC2'ye geçmeye başlıyorlar.

Önemli not:

Zowie 2015 yılındaki virtus Pro sponsorluğundan sonra bir daha hiçbir takıma ve turnuvaya sponsor olmadı. Kendi turnuvasını yapıyor extremesland adında o kadar. Yani Zowie kullanan hiçbir oyuncu sponsorluk yüzünden kullanmıyor. Zaten hiçbir Pro sponsorluk yüzünden monitör ve mouse kullanmaz. Keza direkt performans etkisi vardır. Bu nedenle ASUS'un ya da Logitech'in sponsor olduğu takımlar ve etkinliklerde boy boy Zowie görürsünüz ya da göremezsinzi çünkü üstünü stickerla kaparlar marka logosunun.

EC1 nasıl peki yenı çıkan modeli? Elime tam oturur mu 19x9 palm grip tutuyorum.

Rival 600'den fazlasıyla memnunken üzerindeki yapışkanların bırakmasından dolayı EC2 aldım. Ergonomisi harika gerçekten. Ama fiyatlar inanılmaz yüksek. EC2-A'nın 200-250 TL arasına satıldığı zamanları hatırlıyorum :(

EC2'nin büyüğü işte. Bak bu sayfada biraz aşağıda EC2 ve EC1 karşılaştırması var boyut olarak.

EC1'i alacağım zaten ama fiyatlar anormal yüksek daha 2 ay önce 420 iken 560, 600'lere dayandı sence indirim zamanı ne kadar düşer?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı