Hangisi gerçek RAM hızı?

Emre Ceylan

Hectopat
Katılım
29 Şubat 2020
Mesajlar
278
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemi 16 GB yapacağım. Bi MHz bakayım dedim üç yerde de farklı çıktı. Fotoğraflara bakarsanız görürsünüz. Bunların hangisi doğru şimdi?
 

Dosya Ekleri

  • ram CPUz.PNG
    ram CPUz.PNG
    295,6 KB · Görüntüleme: 56
  • Ram Görevyöneticisi.PNG
    Ram Görevyöneticisi.PNG
    192,9 KB · Görüntüleme: 62
  • Ram Cmd.PNG
    Ram Cmd.PNG
    396,8 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba görev yöneticisi yanlış çünkü ben bugüne kadar hiç CPU-Z yanlış gösterdiğini görmedim. CPU-Z yarı halini gösteriyor çünkü RAM'ler Dual Chaneldir. Yani 1333*2= 2666MHz RAM'leriniz var. CPU-Z'nin Memory kısmından bir fotoğraf atarsanız CL değerini de söyleyebilirim. RAM'ler aynı CL değerinde olursa sistem daha kararlı halde olur.
Evet görev yöneticisinden de görüldüğü üzere 2400 MHz.
CMD çalıştırıp bunuda yazabilirsiniz

wmic memorychip GET Speed

Hocam zaten adam onu yazmış. 3. Resme bakmadınız galiba 3. Resimde CMD 2666 MHz diyor RAM'ler için.
Hocam ben sizin sorununuzu anladım. Sizin BIOS'tan XMP kapalı RAM'leriniz 2666MHz ancak 2400MHz'de çalışıyor. Bilgisayar açılırken del tuşuna basın karşınıza çıkan ekran BIOS olucak anakart modelinize göre internetten nasıl yapıldığına bakabilirsiniz. Mesela Asus anakartta sol alt kısımda D.O.C.P yazar oraya tıklayıp 1. Profili seçmek gerekir. Bu arada bilgisayarınızı aldığınız günden beri RAM'inizi tam kullanmyormuşsunuz. RAM'inizi aldıktan sonra da tekrardan kontrol etmeniz gerekiyor.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı