Hap Ezilerek İçilir mi?

Doktor amcaya sor.
Doktorlar bu konuda malesef cok kırıcı
Yani Hap yutmak dünyadı en basit olaylardan biri kendiniz biraz zorla ve yut ne var ki bunda ?
Bak birazcık empati kurmanı öneririm. Herkes herşeyi hayatta yapamiyor böyle olumsuz cevaplar yazacagina düşün. Eminim seninde bir korkun falan vardır ve bazi insanlarda bunu cok saçma görebilir herkes farkli bünyelere sahip
Güzel cevab için teşekkürler umarım hayatında hiçbir sorun olmaz sağlıklı ol
O zaman doktora veya eczaneye gittiğin zaman o alacağın ilaçların küçük versiyonu varsa ondan alın.
Tavsiyen için saol öyle yapmaya çalışıyorum
Çok teşekkür ederim bakalım Allahın izniyle
Hayatının sonuna kadar kırıp içemezsin. Yutmayı öğren.
Haklısın bakalim3
İlacına göre değişir. Tabii önerim hapı olduğu gib içmen.
Teşekkür ederim peki wincef seftibuten 400 mg ortasında çentik yok bu ilacı ortadan kırıp içmem mümkün mü?

Son düzenleme:
Gerçekten cok teşekkür ederim. Sizin gibi iyi insanlari çok özlemişim öncelikle sanirim baya bilgili birisiniz.
Rica ederim. Bilgiliyim ve deneyimlerim var
Doktor falan mısınız? Ayrica bir sey sormak istiyorum. Benim ilaçta çentik yok kırsam bir şey olmaz umarım.
Maalesef doktor değilim ama dediğim gibi bilgim yüksektir sağlık konularında.

Çentik olması gerekmez her zaman o yukarıda yazılan söyledikleri tehlike, ağrı kesici, kapsül ve benzeri olanlar için genelde geçerli ama yine de başka ilaç alırsanız benzeri şekilde yutamazsanız; bunu ilk olarak ilacı yazan doktora ilaç yazmadan önce durumunuzu izah etmeniz lazım, ona göre dozlara bölebilir veya farklı formda örneğin solüsyon veya şase karışımı verebilir.

Doktora soramadınız diyelim, eczacınıza danışmak da çoğu zaman yeterli olur. Bu tehlike ilacın hızlı metabolizmaya karışmasından ve bazı ilaçların beyine etkisi daha yüksek olduğundan, kriz vb. etkileyebilir diye uzmanlar kırılmamasını tavsiye eder söylediğim çeşit ağrı kesici ve bazı ilaçları ama sizinki dediğim gibi sorun olmaz.

ALLAH razı olsun içim birazcik rahatladı. Annem sormuş bi eczacıya hatta eritebilir de demiş bende korktum eczacı nasıl böyle bişey der dedim acaba yanlış mı biliyor diye ama artik bu ilacı içebilirim

Her söyleyene inanmayın bu yüzden. Eritmek biraz cılkını çıkartmaya benzer ama dediği gibi eritip bir kerede içilebilir. Ancak etkisi kaybolabilir, sen dediğim gibi yarıya bölüp içebilirsin. Özel olacağını bildiğim için sormuyorum yoksa tedavi doğru mu yanlış mı vb. bilgiler de veririm ancak umarım iyi olursun. Başka sorunlar olursa etiketlersin yardım ederiz yine, kendinize iyi bakın geçmiş olsun.

Allah sizi mutlu etsin

Bazı haplar midede bazıları bağırsakta emilir o yüzden kafanıza göre hapı ezerek kullanmayın.Doktora sorun.

Doktordan onayını aldığınız ilacı ezebilirsiniz ama bence alışkanlık haline getirmeyin. Sağlık bulmak içtiğiniz ilaçta daha kötü hale düşmeyin sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…