Hap yutma yöntemleriniz nelerdir?

fevzidurmayan

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
asus tuf a15 r5 7535hs rtx4050 24gb ram
Meslek
Öğrenci
Aynı isimde konular var fakat geri yükseltmeye gerek yok.

Antibiyotik hapım var 6 tane. Bu hafta için olan 3 tanesinin sadece 1'ini içebildim, tabii ne kadar içebildim diyebilirsem.

Puding ile yutmayı denedim, ekmeğin arasında yemeği denedim, yutamam zaten, pudingde gitmeyen şey normal geçemez.

Sadece balın içine ufalayarak yiyebildim. Dün kendime ekmek hazırladım; önce hap, sonra bal, sonra peynir, sonra yine bal ama yine yiyemedim. Bu sefer acı tadı geldi. Bu hapların içimi kurulması lazım ki benim omzumdaki sivilceler gitsin. Artık geceleri yatamaz oldum, yanıma gelen herkese acaba omzuma değer mi gözüyle bakıyorum.

Küçük yeğenim var, ne kadar söylesem de çocuk sonuçta, her seferinde ister istemez omzuma değiyor. Kolumu artık doğru düzgün kullanamıyorum bile.

Banyodan çıktım, sıcakla patlamış. Sabah kalkıyorum, tişörtün arkası kan. Krem sürüyoruz fakat antibiyotiği kullanmam lazım, tek başına krem fayda etmiyor. Evde artık sadece atlet ve ceketle geziyorum, tişörtün sürtünmesene bile tahammülüm kalmadı.

Benim gibi hap içemeyen arkadaşlarım, eğer şu an hap atabiliyorsanız nasıl bir yöntem izlediğinizi söyler misiniz?

Hapı kırıp küçük parçalar halinde yutmayı tercih ediyorum.

Hap yutamayacağımı düşündüğüm kadar büyükse.

Dilinin üstüne koyup yokmuş gibi su iç.

Antibiyotikleri kırarak veya ezerek içmek zararlıdır.
Ağrı kesiciler de öyle. Belki de tüp haplar öyledir.

Ben de 23 yaşındayım ve yutamıyorum hala.

Ne olduğuna bağlı. Vitamin hapını çiğniyorum ama antibiyotik falan ise ağzımda eritiyorum ya da su ile alıyorum.
Aklıma "suyu tüketme yönteminiz nedir" isimli konu geldi

Benim gibi hap içemeyen arkadaşlarım, eğer şu an hap atabiliyorsanız nasıl bir yöntem izlediğinizi söyler misiniz?
Başta yutmakta çoğu kişi zorlanır; lakin sonrasında alıştıkça pratik hale geliyor ve tek yudumda bile yarım parmak büyüklüğündeki haplar sıkıntı çekilmeden yutulabiliyor.

Hapı yutmadan önce ayrı olarak, boğazınızdan geçişini kolaylaştırmak adına biraz su içmeyi deneyebilirsiniz bence.

Ha, bir de istemsizce dilde bekletme olayı var. Hapı düşünüp durmak değil de, suyu içmeyi göz önünde bulundurmak ve suya odaklanmak aslında işin püf noktası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…