Hap yutma yöntemleriniz nelerdir?

Dikkat etmem isimlerine, hele de böyle hapsa sadece içip içmemem göz önünde.🥴😁

Eğer hapın üzerinde çentik yoksa ya da prospektüsünde belirtilmemişse kırılarak içilmesi zararlıdır, belirtmek istedim.

Çentik var.

Aynı isimde konular var fakat geri yükseltmeye gerek yok.

Antibiyotik hapım var 6 tane. Bu hafta için olan 3 tanesinin sadece 1'ini içebildim, tabii ne kadar içebildim diyebilirsem.

Puding ile yutmayı denedim, ekmeğin arasında yemeği denedim, yutamam zaten, pudingde gitmeyen şey normal geçemez.

Sadece balın içine ufalayarak yiyebildim. Dün kendime ekmek hazırladım; önce hap, sonra bal, sonra peynir, sonra yine bal ama yine yiyemedim. Bu sefer acı tadı geldi. Bu hapların içimi kurulması lazım ki benim omzumdaki sivilceler gitsin. Artık geceleri yatamaz oldum, yanıma gelen herkese acaba omzuma değer mi gözüyle bakıyorum.

Küçük yeğenim var, ne kadar söylesem de çocuk sonuçta, her seferinde ister istemez omzuma değiyor. Kolumu artık doğru düzgün kullanamıyorum bile.

Banyodan çıktım, sıcakla patlamış. Sabah kalkıyorum, tişörtün arkası kan. Krem sürüyoruz fakat antibiyotiği kullanmam lazım, tek başına krem fayda etmiyor. Evde artık sadece atlet ve ceketle geziyorum, tişörtün sürtünmesene bile tahammülüm kalmadı.

Benim gibi hap içemeyen arkadaşlarım, eğer şu an hap atabiliyorsanız nasıl bir yöntem izlediğinizi söyler misiniz?

Ağızına koyup bir 20 30 sn bekle, sonra suyla yut. Nasıl yutamıyorsunuz anlamıyorum. Ben susuz yutuyorum.

Hocam öncelikle hapı tutun. Sonrasında hapı iyice inceleyin ve içinizden: ''Bunu yutamayacak ne var ki?'' deyip kendinizi cesaretlendirin. Ardından önce 1-2 yudum su için sonrasında da hapı elinizde dilinizin sonuna yemek borunuza kadar götürüp bırakın. Sesiniz ''ığk'' ''ığk'' gibi çıktıysa doğru yapmışsınızdır demektir. Sonrada hapı daha rahat yutmak için suyu direk yutkunup için. Tamamdır oldu bitti. Geçmiş olsun. Boğulma riskine karşılık hap boğazınızdayken ve suyu tam içerken nefes almayı kesin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı