Hard disk bad sector, mavi ekran ve yanlış kapasite gösterimi sorunları

Acfergo

Kilopat
Hard diske HD Tune programı üzerinden bad sector testi uyguladım ve %1.6 oranında bozuk çıktı. Genel olarak çok fazla sekme açıkken mavi ekran problemleri, sürekli olarak ise hafızayı yanlış hesaplama problemi var. Örneğin Fortnite güncellenecek 5 Gigabyte güncelleme var bende 70 Gigabyte alan var. O Gigabyte'lar hızlı hızlı eriyor ve sonlara yaklaştığımda "yetersiz disk nedeniyle yükleme tamamlanamadı" hatası alıyorum. Bir bakıyorum 110, bir bakıyorum 80, bir bakıyorum 30 Gigabyte alanı kalıyor çok değişken ve bir şeyler indirirken kesinlikle sorun çıkartıyor. Ayriyeten KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR hatasına sebebiyet veriyor ve mavi ekranı da bu sebepten alıyorum. Hard diskimin problemlerini nasıl çözebilirim?

Screenshot_20200809-212332_Gallery.jpg

Kurtulma şansı yok mu doktor bey? :( Bir süre idare etmesi lazım var mı bir çözümü?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bad sectorladan kurtulmak için bu videodan yardım alabilirsiniz fakat UNUTMAYIN,sadece yamamış oluyorsunuz format atarsanız geri gelir.

Ciddi soruyorum, SDD adlı bir depolama birimi hiç duymadım. Acaba yeni mi icat edildi?
Umarım ciddi soruyorsunuzdur.
SSD depolama birimleri ilk olarak 2007'de gün yüzüne çıkmıștır ve 2011'den sonra popüler olmuștur.
Amacı yüksek okuma yazma hızı ve düșük bekleme süreleri sayesinde windows açılıș süresini, uygulamalarda bekleme süresini kısaltmaktır.
HDD'lerdeki gibi mekanik aksam içermediği için, düșmelerde tașımalarda içini açtığınızda falan bozulmaz.
SDD'ler NAND flash depolama kullanır.
Umarım kafandaki soruları giderebilmișimdir.

Umarım ciddi soruyorsunuzdur.
SSD depolama birimleri ilk olarak 2007'de gün yüzüne çıkmıștır ve 2011'den sonra popüler olmuștur.
Amacı yüksek okuma yazma hızı ve düșük bekleme süreleri sayesinde windows açılıș süresini, uygulamalarda bekleme süresini kısaltmaktır.
HDD'lerdeki gibi mekanik aksam içermediği için, düșmelerde tașımalarda içini açtığınızda falan bozulmaz.
SDD'ler NAND flash depolama kullanır.
Umarım kafandaki soruları giderebilmișimdir.
SSD'lerin ne olduğunu biliyorum, ama SDD ne bilmiyorum.

SSD'lerin ne olduğunu biliyorum, ama SDD ne bilmiyorum.
Bir harf yanlış yazmış. SSD biliyorsan sıkıntı yok.
Hard diskimin problemlerini nasıl çözebilirim?
Çözemezsin masraf etmeye niyetliysen, illa o disk olsun dersen, katmanlarında da sorun yoksa PCB değiştirin bilen biri tarafından romu kopyalanıp. Sektörler yine hasarlı olacak ancak daha az olacka ve daha az hata çıkaracaktır.

Tavsiye edilen yeni disk alıp dosyalarınızı hepten çökmeden önce yeni diske kopyalamaktır (önemli olanları sadece).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı