Hard disk BIOS'da görünüyor Windows görmüyor

Ealrtecq

Hectopat
Yer
Gaziantep,Türkiye
Daha fazla  
Evimizde bir önceki bilgisayardan kalan HDD varyeni bilgisayarıma takarak Windows yüklemek istedim.
Hard disk 500 GB. BIOS'ta görünüyor ama format platformunda görünmüyor.
Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Shift + F10 ile komut istemcisini açın.

"diskpart" yazıp ardından komut çalışınca "list disk" yazınız. Sonuç aşağıdaki gibi olacak.

1602080178743.png

Diskiniz hangisi ise "select disk %disk_numarasi%" şeklinde diski seçip "clean" komutunu çalıştırın.

İşlem 5-15 dakika arası sürebilir.

Ardından bilgisayarı yeniden başlatıp veya format ekranında çarpıya tıklayıp format işlemini tekrar deneyin.

HDD formatı RAW falan mı? Bir de yeni bilgisayarını açtıktan sonra disk yönetiminde gözüküyorsa biçimlendirip Yerel Disk D falan yapabilirsin işletim sistemi atmıyorsun yani tekrardan Windows yüklemene gerek yok içine onu söyleyeyim de.

HDD formatı RAW falan mı? Bir de yeni bilgisayarını açtıktan sonra disk yönetiminde gözüküyorsa biçimlendirip Yerel Disk D falan yapabilirsin işletim sistemi atmıyorsun yani tekrardan Windows yüklemene gerek yok içine onu söyleyeyim de.
Windows yükliyeceğim Windows yok

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı