Hard disk doğru çalışmıyor

mamumami

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Şimdi sorunum bir tane değil bu yüzden başlığı genelleme yazdım. Şimdi elimde bir kamera kayıt cihazından söktüğüm Seagate marka 2000 GB hard disk var. Bilgisayara her ilk takışımda bilgisayar açılmıyor. Açılış ekranında kalıyor yani. Yalnız SATA kablosunu çıkarıp açtıktan sonra kabloyu takıp hemen ardından reset atarsam bilgisayar başarılı bir şekilde açılıyor ve hard diskin içindekileri görebiliyorum. Dosyalarda bozulma yok oyunlardan test ettim. Yalnız kopyalama işlemi çok yavaş gerçekleşiyor zannımca hard disk arada kendini kapatıyor. Herhangi başka bir ses çıkmıyor, kafa vurma, buzzer sesi falan gelmiyor. Bu mevzu mekanik midir yoksa gerekli programlarla HDD'yi formatlasam düzelir mi? Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar selam. Şimdi sorunum bir tane değil bu yüzden başlığı genelleme yazdım. Şimdi elimde bir kamera kayıt cihazından söktüğüm Seagate marka 2000 GB hard disk var. Bilgisayara her ilk takışımda bilgisayar açılmıyor. Açılış ekranında kalıyor yani. Yalnız SATA kablosunu çıkarıp açtıktan sonra kabloyu takıp hemen ardından reset atarsam bilgisayar başarılı bir şekilde açılıyor ve hard diskin içindekileri görebiliyorum. Dosyalarda bozulma yok oyunlardan test ettim. Yalnız kopyalama işlemi çok yavaş gerçekleşiyor zannımca hard disk arada kendini kapatıyor. Herhangi başka bir ses çıkmıyor, kafa vurma, buzzer sesi falan gelmiyor. Bu mevzu mekanik midir yoksa gerekli programlarla HDD'yi formatlasam düzelir mi? Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Aleyküm selam. Diskin sağlığına bakma şansınız var mıydı hdd tune vb ile? Kamera diskin ömrünü tüketmiş olabilir. Eğer sağlığı iyi çıkarsa bir ihtimal yazılımsal sorun diyebiliriz ama garanti de veremeyiz :(.

Aleykümselam. Diskin sağlığına bakma şansınız var mıydı HDD Tune vb ile? Kamera diskin ömrünü tüketmiş olabilir. Eğer sağlığı iyi çıkarsa bir ihtimal yazılımsal sorun diyebiliriz ama garanti de veremeyiz :(.

Hocam tam olarak çözemedim uygulamayı ama hard diskimi seçip health kısmına bastığımda sağ alt tarafta ok yazıyor. Bu da o sekmenin fotoğrafı.

hdtune.PNG

Hocam tam olarak çözemedim uygulamayı ama hard diskimi seçip health kısmına bastığımda sağ alt tarafta ok yazıyor. Bu da o sekmenin fotoğrafı.

Eki Görüntüle 1941169
Error scan yazan yere tıklayıp test yapmanız lazım. Şu konu da yardımcı olur belki.

Error scan yazan yere tıklayıp test yapmanız lazım. Şu konu da yardımcı olur belki.

Tamamdır hocam teşekkürler akşam eve gittiğimde test edip sonuçları paylaşırım fakat dikkatimi bir şey çekti. Power on time dediği şey hard diskin bu zamana kadar açılıp kapanma sayısı mıdır? 8000 çok fazla değil mi? Sonuçta kamera kayıt cihazları bir kere açıldığında sürekli açık kalıyor.

Hocam maalesef HDD elimde patladı. Dünden beri uğraştığım halde bir türlü bilgisayarı açamadım. Üstüne bir de bootloop oluyor. Harddiski sökmeme rağmen sürekli otomatik onarım ekranı açılıyor. Formatlamak zoruna kaldım bilgisayarı. Ayrıyeten hard diskte aşırı bir titreşim var ve kafa vuruyor. Yardımlarınız için sağolun.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı