Çözüldü "Hard disk error 301" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tekno120

Picopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Laptopuma bakarken garip bir melodi gelmeye başladı ben de bilgisayarı kapattım. Geri açınca hard disk error 301 hatasını aldım ve hard disk bulunamadı diyor. Ne yapmam lazım da bunu düzeltebilirim?

Çözüm
4 kez bakım yaptırdım 5'ciyi 1 ay sonra yaptıracakken bu oldu

Arkadaşlar yeni SSD veya HDD almak zorundasınız bu hatayı çözmek için. İnternetteki hiç bir veri kurtarma yöntemi işe yaramadı, size uygun olan veri depolama aygıtını alın.
Laptopuma bakarken garip bir melodi gelmeye başladı ben de bilgisayarı kapattım. Geri açınca hard disk error 301 hatasını aldım ve hard disk bulunamadı diyor. Ne yapmam lazım da bunu düzeltebilirim?
Nasıl bir melodi, şöyle mi mesela?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yoksa takılma sesi mi?

301 standart SMART tarama kodunda açılışta geçilemiyorsa sistem hasar görmüş olabilir. HDD ise ısı veya sarsılma sebepli (çalışırken) SSD ise daha tatsız. Muhtemelen uçtu.

USB'den çalışan bir işletim sistemi (örnek linux'lar) üzerinden HDD kontrolü yapabilirsin.

Evet HP az ayrıntı verdiysem kusura bakmayın.

Sorun değil... Burada önemli olan diskin artık görünmemesi. Hatayı verdiğinde en azından diske erişim olsaydı veri kurtarma veya başka adımlar ile aşamalara geçilirdi.

Diski böyle aniden öldüren şeyin ne olduğu bulunmalı.

Eski veya yanlış yapılandırılmış BIOS.
Gevşek bağlantı.
Uygulama veya sürücü çakışmaları.
Virüs sorunları.
Dosya bozulması.
Beklenmeyen kapanma.
Güç dalgalanması.
Fiziksel hasar.

Bu noktalara değinmek lazım.

Melodi dediğim bilgisiyardan kontrollü bir şekilde çıkan (kulaklığı taktığımda ordan duyulabiliyor) arzayı belirten hata sesi

Belkide HDD'nin ömrü bitmiştir çünkü bilgisayarım 5 yıllık ve HDD'lerin ömrü 4 - 7 yılmış

Dosya Ekleri

• images (32).jpeg
    18,1 KB · Görüntüleme: 62
HDD'lerin ömrü 4-7 yıla ne zaman indirildi bilmiyorum - bunu şu an elimde bulunan 10+ farklı HDD arabirimine anlatamam. Ancak HDD'lerin ömrünü en çok kısaltan iki etmen, birincisi çalışırken titreme/sarsıntı geçirmelerine sebep olunması, ikincisi ısı.

Yeni bir HDD alıp sistemi kullanmaya devam edebilirsin, daha önce hiç temizlemiş miydin tozdan sistemi?

Arkadaşlar yeni SSD veya HDD almak zorundasınız bu hatayı çözmek için. İnternetteki hiç bir veri kurtarma yöntemi işe yaramadı, size uygun olan veri depolama aygıtını alın.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…