Hard Disk Ömrü Nasıl Ölçülür?

Onur_Doğan19

Hectopat
İyi günler, Laptop'umun veya taşınabilir harddiskimin ömrünü, herhangi bir problemi olup olmadığını ölçebilecek bir program ve ayrıca herhangi bir verimsizlik veya kötü bir durum için onarım, tamir vb. gibi program var mı acaba ? Şu an için sadece Windows hizmetlerinden sürücüleri birleştir ve iyileştir kısmından parçalanmış olanlara işlem yapmayı biliyorum. Farklı bir yöntemi olan var mı harddisk ömrü için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu programlarda neyi görebilirim ve gördüğüm şeye nasıl müdahale edebilirim peki ? Programların amacı nedir ?
Programlar size diskinizle ilgili bilgiler sunar. Bu bilgiler;
  • Herhangi bir arıza var mı?
  • Diskim kaç derecede çalışıyor?
  • Diskimin dönüş hızı nedir?
  • Diskimi ne kadardır kullanıyorum?
  • Diskimin ömrü yüzde kaç?
  • Diskimin okuma-yazma hızı kaç?
  • Diskimde hatalı bölüm var mı?
Gibi soruları cevaplar. Müdahale edemezsiniz programlar üzerinden.
Programların amacı; diskinizle ilgili detaylı bilgiyi size sunmak. Dediğim gibi fiziksel arızalara programlarla müdahale tam anlamıyla mümkün değil.

Bu programlarda neyi görebilirim ve gördüğüm şeye nasıl müdahale edebilirim peki ? Programların amacı nedir ?
Esas amacın nedir? Arıza testi yapmak mı yoksa 2 el disk alıp onu mu test etmek. Aslında Hdd sentinel var orada sağlık ve performans yüzdesini belirtiyor.

Amacım var olan disklerimdeki problemli bölümleri düzeltmek ama yazıldığı üzere sanırım böyle bir program yok. Öyle belirtmişler. @d0lap0sman
Bir diskte sorun olmaya başladı mı asla tam anlamda düzeltme olamaz. Sadece yüzeysel onarma olur ki kısa zaman verir size bu olayı aynı kansere benzetiyorum. Hdd tune ile yavaş olarak yüzey taraması yapınız ne kadar bad sector çıkacak görelim. Daha sonrasında low level format yapınız. Sonrasında hdd renaganatör ile bad sector düzeltmesi yapabilirsiniz. Fakat tam anlamda düzelme beklemeyin elinizde canlı bomba taşıyorsunuz. Veri yedeğini yapınız.

İyi günler, Laptop'umun veya taşınabilir harddiskimin ömrünü, herhangi bir problemi olup olmadığını ölçebilecek bir program ve ayrıca herhangi bir verimsizlik veya kötü bir durum için onarım, tamir vb. gibi program var mı acaba ? Şu an için sadece Windows hizmetlerinden sürücüleri birleştir ve iyileştir kısmından parçalanmış olanlara işlem yapmayı biliyorum. Farklı bir yöntemi olan var mı harddisk ömrü için?

Bir sorun olup olmadığını HDD Tune programıyla kontrol edebilirsiniz. Aşağıda ki videoda kullanımını görebilirsiniz fakat bad sector varsa onarma şansınız yok diye biliyorum

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı