Hard Disk Sağlığı Başka Hard Diskin Sağlığını Düşürür mü?

TREBA

Decapat
Katılım
9 Haziran 2019
Mesajlar
24
500 GB bir hard diskim var ancak sağlığı %87. Ekstradan bir hard disk taktığımda bu hard disk diğer hard diskin sağlığını da düşürür mü?

1639315185075.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi ayrı portlardan çalışacağı için sorun olacağını düşünmüyorum. Fakat BadSector'lu Harddiskim içerisinde herhangi bir dosya olmamasına rağmen SSD ye kurduğum Windows'umda ufak tefek takılmalar yaratıyordu. HDDTune indirip 'Error test' yapabilir misin?
 
Hayır, DC elektrik ve SATA bağlantıları ayrı ayrı olduğundan diğerini doğrudan etkilemiş olamaz. Ama C: ve D: şeklinde ayni HDD içindeki bölümler şeklinde olursa, her birinin çalışmasında sadece bad sektörlere rastladığında yavaşlama, ekran donması şeklinde olan olumsuzluğu genele (C: ve D:'ye) yansımış olur.

2 bağımsız HDD'de ise her bir HDD'de; sadece diğeri (bad sektörlüsü) depolama olarak (slave) çalışırken bad sektörlere okuma işlemi esnasında rastladığında sistemde yavaşlama veya donma olabilir, yeni HDD'in çalışması dolaylı yoldan olsa bile bundan etkilenmez. Sağlamını master diğerini slave olarak anakartın SATA portlarıyla bağlayıp tek işletim sistemli çalıştırdığınızda bad sektörlü depolama kısmında herhangi bir okuma işlemi yapılmadığında bu olumsuzluk görülemez. Kolay gelsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı