Çözüldü Hard Disk Sentinel ve CrystalDiskInfo programları SSD sağlığını çok farklı gösteriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
butceyle alakasiz

Puuw1999

Hectopat
Yer
İstanbul Güngören
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 / Gigabyte GTX 1660 TI 6 GB / Kingston FURY Beast 2x8 3200MHz / Asus Prime B450M-K II / Thermalright Assassin King 120 SE / Samsung 256 GB Evo SATA 3.0 / WD Green SATA 3.0 1TB HDD / AOC 27G2SPU 1 MS 165 Hz
Meslek
Öğrenci Değil
SSD veya HDD modeli
Hi Level Ultra Series 240 GB
Saglik durumlarina hep Hard Disk Sentinel'den bakiyordum. Bugün CrystalDiskInfo'yu yukliyeyim dedim. Bir baktim yuzde sifir diyor. İki program arasinda bu kadar fark olmasi normal mi?

1766312283653.png

1766312316333.png

Çözüm
Saglik durumlarina hep Hard Disk Sentinel'den bakiyordum. Bugün CrystalDiskInfo'yu yukliyeyim dedim. Bir baktim yuzde sifir diyor. İki program arasinda bu kadar fark olmasi normal mi?

Eki Görüntüle 2625915

Eki Görüntüle 2625918
Hi-Level Ultra'nın 240GB için 120TBW garantisi var. Sizde 128TB yazarak bunu bitirmişsiniz, oyüzden %0 gözüküyor. Gerçekten sağlığı göstermek yerine bu garantiye göre ömür biçiyor.
HDSentinel ise bu değerleri kâle almamış anlaşılan.

Eki Görüntüle 2625915

Eki Görüntüle 2625918
Hi-Level Ultra'nın 240GB için 120TBW garantisi var. Sizde 128TB yazarak bunu bitirmişsiniz, oyüzden %0 gözüküyor. Gerçekten sağlığı göstermek yerine bu garantiye göre ömür biçiyor.
HDSentinel ise bu değerleri kâle almamış anlaşılan.

Çözüm
Hi-Level Ultra'nın 240GB için 120TBW garantisi var. Sizde 128TB yazarak bunu bitirmişsiniz, o yüzden %0 gözüküyor. Gerçekten sağlığı göstermek yerine bu garantiye göre ömür biçiyor.
Hard Disk Sentinel ise bu değerleri kâle almamış anlaşılan.

Hocam bu programlar SSD'nin sağlık durumunu teorikteki değerlere göremi belirliyor? Ben nasıl anlıyacağım SSD'nin durumunun iyi olup olmadığını? İkinci el M.2 SSD almayı düşünüyorum o yüzden benim için önemli bu programlar.

Hocam bu programlar SSD'nin sağlık durumunu teorikteki değerlere göremi belirliyor? Ben nasıl anlıyacağım SSD'nin durumunun iyi olup olmadığını? İkinci el M.2 SSD almayı düşünüyorum o yüzden benim için önemli bu programlar.
SMART verileri, hız testi ve yazılan/kullanılan süre. Direk sağlığa bakılarak ne yazıkki SSD'nin gerçek sağlığı ölçülmüyor. Sizin SSD gibi.

SMART verilerinde bir hata varmı?
Kaç saat kullanılmış?
HDTune File Benchmark testinde ne kadar stabil?
Ekstra olarakta oyun testleri ile SSD'nin ne kadar sağlıklı verileri ve uçak çizimi işliyor birde ona bakmak lazım. Mesela %75'lik bir SSD'im vardı ama Cyberpunk'ta araba hızlandıkça yetişemeyip, kasma yapıyordu.

Hocam okuma yazma degerleri gayet stabil. Smart verileri de su sekilde:

1766314310392.png

Hocam okuma yazma degerleri gayet stabil. Smart verileri de su sekilde:

1766314310392.png

Bu şu an kullandigim SSD. Durumu nasıl sizce?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı