Hard disk takılı olmasına rağmen görünmüyor

bellammy07

Kilopat
Makaleler
1
Herkese iyi Sosyaller.
Anakart modeli: ASUS TUF Gaming B560 Plus Wi-Fi

Bilgisayarımda 1 adet M.2 SSD, 2 adette SATA hard disk mevcut. Bilgisayarımda Windows M.2 SSD'ye kurulu ve bilgisayar açılıp kapanmada herhangi bir sorun sıkıntı bulunmuyor. Normal rutin kullanmaktayım. Herhangi bir kasma donma vs. de yok. Fakat diğer 2 hard disklerimi göremiyorum, bununla ilgili kendimce yaptıklarımı alt tarafa yazıyorum. Sizlerin de değerli görüş ve önerileri var ise yorum olarak bırakmanızı rica edeceğim.

1- Hard disklerin her ikisinin de kablolarını söküp tekrar yerine monte ettim.
2- Anakart üzerindeki girişlerini değiştirdim yani farklı SATA portlarını denendi.
3- PC yeniden başlatarak BIOS'a girdim. Aynı şekilde burada da hard diskler görünmüyor.
4- Aygıt Yöneticisi-disk yönetimi adımı sonrası kontrolde de hiçbir şekilde hard diskleri göremedim.

Her iki cihaz da aynı anda bozulmuş olamaz diye düşünüyorum. Sizin önerilerinizi bekler, değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Çok teşekkür ediyorum fakat ben M.2 SSD'yi ilk aldıktan sonra yaklaşık olarak 9 ay kadar kullandım. Yani hem M.2 SSD hem de diğer hard disklerde sorun yoktu. Ama ne olduysa her şey bir anda oldu ve iki hard diskimde kayboldu.

Disk yönetiminden bak oradan harf atanmamıştır.

Disk yönetiminde görünmüyor hocam zaten.

Başka PC ile bak ya da BIOS'u fabrika ayarına alıp bak yoksa göçmüşe benziyor servislik.

Başka PC ile bak ya da BIOS'u fabrika ayarına alıp bak yoksa göçmüşe benziyor servislik.

Hocam BIOS guncellediktan sonra BIOS'a tekrar girdim ve diğer iki hard diskimi görüyorum. Fakat PC'yi açtıktan sonra depolama aygıtları bölümünden göremiyorum. Sadece M.2 SSD'yi görüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…