Çözüldü Hard disk vik vik diye ses yaptı ve bozuldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

arrooowwww

Decapat
Daha fazla  
Bugün ikinci sistemimde kullanmış olduğum yedekleme HDD'sine birkaç ufak veri attım sıkıntısız veriler yazıldı. Ancak bir süre sonra HDD vik vik sesler çıkarmaya başladı, 2 dakika içinde 3-4 defa ses yaptıktan sonra müdahile edemeden bağlantısı koptu tekrar bağlandı. İkinci sistemin kendisinde HDD'yi açmaya çalıştığımda hata almaya başladım. Bilgisayarı kapatıp açıp 2 kere denedim ama HDD aynı hataya devam etti. Evet hiç duymak istemediğim bir soru HDD'm öldü mü? Kendim verileri kurtarma imkanım yok mu?

1742762329773.jpeg

Aldığım hata bu şekilde.
1742762469932.jpeg

Disk bu şekilde gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@arrooowwww
Ne pahalı?
Disk mi? Veri kurtarma işlemi mi?
Veriler çok önemli ise yardımcı olmam mümkün. Veri kurtarma özel ilgi alanım sayılır.
Çok önemli değil ise beni uğraştırmayın ama.
Veri kurtarma pahalı. Teklifiniz için teşekkür ederim ben başka bir yol izleyeceğim.

=GÜNCELLEME=
HDD’yi masaüstü bilgisayarıma bağladım sıkıntısız çalıştı. Dosyalarımı buluta yedekliyorum. Bu ay kendime bir NAS sistemi kuracağım artık. Yorumlarınız için teşekkür ederim tekrardan.

GÜNCELLEME #2
Son olarak diskimin tarama sonuçlarını da buraya eklemek istiyorum. Yaşadığım sorunun dizüstü bilgisayarımın CD-ROM yerine HDD takabilmeyi sağlayan adaptörden kaynaklandığını düşünmekteyim.
Ekran görüntüsü 2025-03-28 203100.png
@arrooowwww
776 adet bad sektör var yazıyor...
Ruhuna fatiha...
Yine de HD tune ile errorscan testi yapın. Bad sektörler belirli bir alanda toplanmışsa disk bölümleme ile kalan alan kullanılabilir. ( Tabi diskin okuma kafasında sorun yoksa.)

Kardeşim harddiskte gözüken bad sector sektörlerin arızalanması, hasar görmesi ve verilerinize ulaşamama durumudur ve ekranda bariz bad sector hatası var. Harddiskin kalıcı bir hasara mağruz kalmış. O hard diski kaç yıldır kullanıyorsun?

@arrooowwww
776 adet bad sektör var yazıyor...
Ruhuna fatiha...
Yine de HD tune ile errorscan testi yapın. Bad sektörler belirli bir alanda toplanmışsa disk bölümleme ile kalan alan kullanılabilir. ( Tabi diskin okuma kafasında sorun yoksa.)
Deme ya masaüstüne bağlayıp bi denemek istiyorum yarın önemli şeyleri çekebiliyorsam çekmek için.

Kardeşim harddiskte gözüken bad sector sektörlerin arızalanması, hasar görmesi ve verilerinize ulaşamama durumudur ve ekranda bariz bad sector hatası var. Harddiskin kalıcı bir hasara mağruz kalmış. O hard diski kaç yıldır kullanıyorsun?
Bilgisayar ikinci el 2012 model laptop HDD ben aldığımda üzerindeydi 4 yıldır kullanıyorum.

EK: Veri kurtarma kısmını geç farkettim. Okuma kafasında sorun yoksa veriler kurtarılabilir. HDD lerde veri kurtarma şansı oldukça yüksek.
Bi o kadar da pahalı biraz araştırdım da. En kötü ihtimal bi köşede bekleyecek.

@arrooowwww
Ne pahalı?
Disk mi? Veri kurtarma işlemi mi?
Veriler çok önemli ise yardımcı olmam mümkün. Veri kurtarma özel ilgi alanım sayılır.
Çok önemli değil ise beni uğraştırmayın ama.
Veri kurtarma pahalı. Teklifiniz için teşekkür ederim ben başka bir yol izleyeceğim.

=GÜNCELLEME=
HDD’yi masaüstü bilgisayarıma bağladım sıkıntısız çalıştı. Dosyalarımı buluta yedekliyorum. Bu ay kendime bir NAS sistemi kuracağım artık. Yorumlarınız için teşekkür ederim tekrardan.

GÜNCELLEME #2
Son olarak diskimin tarama sonuçlarını da buraya eklemek istiyorum. Yaşadığım sorunun dizüstü bilgisayarımın CD-ROM yerine HDD takabilmeyi sağlayan adaptörden kaynaklandığını düşünmekteyim.
Ekran görüntüsü 2025-03-28 203100.png

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı